JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 07.10.2005

Kolme eemeliennätystä tehty alimittaisella reitillä

Seuran puolimaratonennätyksestä ei enää kohista

Paskavatkaamonperä, SUOMI -- Vielä heinäkuussa RC Eemeli tiedotti seuran kohisevan puolimaratonennätyksen omistajasta. Päivämäärällä 02.10.2005 kohina kuitenkin päättyi, kun Kiptoo rynni C-rajan rikki Vantaalla.

Kohinan alaisina ovat silti edelleen kolmen eemelin henkilökohtaiset puolimaratonennätykset. Sekä Keem, Boit että Ariok ovat juosseet uransa parhaan puolimaratonajan 31.10.2004 Ahvenanmaalla. Sittemmin AIMS:n jäseneksikin päässeen Ahvenanmaan maratonreitti on kuitenkin virallisesti mitattu vasta tämänvuotiseen editioon.

RC Eemeli on pyrkinyt selvittämään viimevuotisen reitin tarkkaa pituutta, jotta henkilökohtaiset ennätykset voitaisiin sertifioida. Koska vuoden 2004 kääntöpaikkaa ei ole kiinteästi merkitty tiehen, on absoluuttisen tarkka mittaaminen ollut valitettavasti mahdotonta. Sekä C- että A-kategorian mittaajat ovat kuitenkin RC Eemelin saamien tietojen mukaan tulleet samaan tulokseen: Ahvenanmaan puolimaraton vuonna 2004 on ollut 44 metriä alimittainen.

Kuinka paljon 44 metriä sitten tarkoittaa ajassa? Keemin keskivauhdilla se on 10 sekuntia, Boitilla ja Ariokilla taas 11 sekuntia.

Tarkistusmittauksen seurauksena RC Eemelin puolimaratonennätyksen kehityshistoriakin hieman muuttuu: Kiptoo saikin pitää eTampere-puolimaratonilla vuonna 2004 juoksemaansa ennätystä 1:20.55 peräti vuoden ennen kuin Keem rikkoi sen 12 sekunnilla saman tapahtuman vuoden 2005 versiossa nykyisellä ennätysajallaan 1:20.43. Hämeenlinnassa 2005 Kiptoosta tuli kiistaton seuraennätyksen haltija C-rajaa hipovalla ajalla 1:20.04. Viime sunnuntaina Vantaalla syntynyt aika 1:19.34 on RC Eemelin tämänhetkinen ennätys.

Ahvenanmaan alimittaisuus merkitsee sitä, että eTampereella 2005 juostiin muitakin henkilökohtaisia virallisen mittauksen puolimaratonennätyksia: Boit 1:32.25 ja Ariok 1:35.47. Nähtäväksi jää, ilmaantuvatko nämä asianosaisten jäsensivulle uusiksi ennätyksiksi vai pysyvätkö siellä vanhat arvot 1:29.59 ja 1:31.34, mahdollisesti 11 sekunnilla lihotettuina.

Kaikkihan tosin muistamme, että eTampereenkaan reitti vuonna 2005 ei ollut täsmälleen sama kuin 2004. Vaikka reitti vuonna 2004 olikin virallisesti mitattu, niin siitä ei loogisesti voi vielä päätellä, että vuoden 2005 reitti olisi sitä ollut. Ensi vuonna ilmestyvä vuoden 2005 puolimaratontilasto toivottavasti tuo vahvistusta asiaan.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi