JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 15.09.2005

Omituinen Cup 2006

Cupissa kahlauksen ja kössin seurana tuttu ja turvallinen The Oise

Arvontapaikka, Ekby, Tammerfors -- RC Eemelin tapahtumantäyteiseen syksyyn on mahtunut kuulantyönnön ja suunnistuksen myötä ratkennut Cup-kilpailu, Sisukisan finaali sekä Estimaattikisan ratkaisu. Lehdistössä sangen vähäiselle huomiolle on jäänyt ehkä kaikkein jännittävin tapahtuma, Cup-arvonta 2006. Vieraalla maalla käydyn Cup-finaalin vuoksi ensi vuoden Cup arvottiin poikkeuksellisen aikaisin, elokuussa.

RC Eemeli Cup 2006 sisältää seuraavat otatukset (suluissa pipottaja):

  1. Talvitriathlon, maaliskuu (Kiptoo)
  2. Oisen lenkki, huhtikuu (Keem)
  3. Paavo Nurmi puolimara, heinäkuu (Ariok)
  4. TT-dygnet, heinäkuu (Keem)
  5. Iltarastit, syyskuu (Boit)
  6. Tarkkuusjuoksu, lokakuu (Kiptoo)
  7. 400 m vapaauinti, marraskuu (Boit)
  8. Kössiturnaus, joulukuu (Patrik)

Itse järjestettävien lajien osuus on suuri muttei ennätysmäinen: myös vuonna 2004 kisattiin vain kolmessa valmiiksi järjestetyssä tapahtumassa. Vuonna 2003 taas vain kaksi tapahtumaa kahdeksasta järjestettiin itse, muut kelpasivat muiden järjestäminä. Tähän tosin vaikutti se, että vielä 2003 juoksukisoja oli viisi nykyisen neljän sijasta.

Ensi vuoden Cup-lajien yhteenlaskettu omituisuus sen sijaan lienee ennätys. Valtaisaa speksausta tarvitaan, ennen kuin talvitriathlonin, TT-dygnetin tai tarkkuusjuoksun sisältö avautuu edes jäsenille, yleisöstä puhumattakaan.

Talvitriathlon sisältää pyöräilyä, juoksua ja hiihtoa, mutta järjestys on vielä epäselvä. Atalassa istutaan parhaillaan pitkiä iltoja sopivia reittejä miettien, muut jäsenet ilakoivat heittelemällä ennakkosuosikin viittaa vuorotellen Kiptoon, Renoon ja Hazorin niskaan.

TT-dygnet on saanut nimensä suurten esikuviensa Dunder Dygnetin ja toimittaja, ultrajuoksija TeroT:n mukaan. (Tosin TT-dygnet tiemmä lausutaan ruåtsin kielestä poiketen [dynjet].) Se on ollut pipossa jo useana vuonna, ja kova oli Keemin tuuletus kun lappu vihdoin nousi. Luvassa on ainakin seikkailullista elämystä Hervannan takametsissä, kahlaussprinttiä ja laskettelurinteen konttaamista.

Tarkkuusjuoksu on Kiptoon erinomainen keksintö: juoksukilpailu, jossa nopeus ei ratkaise. Tai totta kai ratkaisee, sen nimittäin tulee olla sama kahdella eri kerralla. Aluksi seuratovereita hieman hämmensi, miksi tällaisen innovaation teki juuri Kiptoo, joka sentään sijoittuu tavallisissakin juoksukilpailuissa aina kolmen kärkeen. Selityksen tarjoaa ehkä Oisen lenkin historia: Kiptoo on juossut Oisella eri vuosina kahdesti seuraennätyksen 34.29 ja kerran 34.36!

Tämänkertaisen arvonnan suuria voittajia olivat Kiptoo, Keem ja Boit, joista jokainen sai kaksi ehdotusta läpi. Boit sai vieläpä toisena vuonna peräkkäin kaksi ei-juoksua, eikä Boitilla ole ollut tapana hävitä omia ei-juoksujaan. Keemillä tosin ei ollut tänä vuonna tapana hävitä omia eikä vieraita juoksuja, ja Keemin kaksi ehdotusta ovat juuri juoksukisoja. Kahtena edellisvuonna yhteensä viidellä lapulla juhlinut Renoo koki tilastotappion: ensimmäinen Renoon lappu nousi vasta sijalla 43! Taikauskoiset saattavat pitää tätä myös rangaistuksena Renoon mtb-24h-sooloehdotuksesta.

Arvontojen kestosuosikki on Oisen lenkki, joka tänäkin vuonna esiintyi kolmen eri henkilön lapuilla. Oisen lenkin voi määritellä kolmella kirjaimella, osoitti Ariok kirjoittamalla lappuun "The". Oinen on ensi vuonna Cup-osakilpailuna jo neljännen kerran.

Piposta jäi jälleen nousematta monta jännittävää lappua. Keem olisi halunnut hiihtää pertsaa Jämin putkessa kesäkuussa, Patrik pelata one-on-one lätkää helmikuussa. Heittolajeja oli pipossa omituisia ja vielä omituisempia, esim. Renoon keihäs-kiekko-kuula-saapas ja Boitin kahden käden kuulantyöntö (yhteistulos). Siinä ei ole mitään uutta että Boit pipotti uintia kolmella lapulla, mutta melkoinen yllätys oli että uintia oli myös Ariokin, Patrikin ja Kiptoon lapuilla. Taustatukea sai myös Boitin monivuotinen haave RC-maastojuoksu (suolla ja tiheikössä), kun Kiptoon lapulla luki "maastojuoksu Boit speksaa". Miltei kaikki muut Kiptoon laput sopivatkin regexpiin *thlon: talvitriathlon, Kukkia-triathlon, duathlon, skiathlon. Triathlonia ehdottivat myös Ariok ja Hazor. Vielä ensi vuonna ei nähdä myöskään sitä, millainen olisi Hazor-dygnet tai Keemin kokeellinen kolmiottelu (kiekonheitto, kolmiloikka, 400 m aidat).

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi