JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 28.08.2005

Keem varmisti Cup-voiton

Boit onnenkantamoisella kuulamestariksi ja kiinni Cup-hopeaan

Kuulantyönnön kanslia, Tammela, TAMPERE -- Ensimmäisen kerran tällä kaudella nähtiin kaikki Eemelit samaan aikaan samassa paikassa, kun toiseksi viimeinen Cup-osakilpailu kuulantyöntö kilpailtiin Hervannan Hornankattilassa. Eikä siinä vielä kaikki: musta hevonen Skeema kiitti kutsusta, saapui paikalle ja aiheutti muutoksen sanaston kohtaan "tuntematon hemmo".

Boit aloitti kilpailun tasan kaksitoistametrisellä, ja Skeema työnsi parhaaksi jääneen työntönsä 11.52. Keem sen sijaan pukkasi heti ensimmäisellä kierroksella luun kurkkuun ja rikkoi seuraennätyksen 12.51:llä. Samalla ratkesi käytännössä Cup-voitto.

Jonkinmoista ennakkosuosikin viittaakin kanniskellut Boit sai kootuksi toiselle kierrokselle sen verran työntöä, että kuula kaarsi tasan metrin pitemmälle kuin ensimmäinen eli täsmälleen sisurajalle 13.00. Siihen purkautuikin Boitin lataus, eikä hän saanut kilpailussa toista työntöä Keemiä pitemmälle. Keem onnistui parantamaan vielä viimeisellään 12.65:een, viiden sentin päähän sisurajasta. Kukaan ei tehnyt protestia Boitin pikkusormessa olleesta teipistä, jonka alla ei sääntöjen vastaisesti ollut avohaavaa, niinpä toisen kierroksen onnenkantamoisella irtosivat sekä voitto että Boitin uran ensimmäinen seuraennätysbonus.

Ehkä eniten jännitystä kuulakilpailussa nähtiin sijoilla 5–8, jotka mahtuivat lopulta 112 sentin sisään. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Hazor piti vielä viidettä sijaa, mutta Kiptoo ja erityisesti Patrik osoittivat harjoituksen tuottavan tulosta. Molemmilla kuulakilpailu ilmeisesti moninkertaisti kesän harjoitusmäärän, joten kehitys kisan aikana oli huomattava. Myös Ariok kamppaili tiukasti viitospaikasta, jonka tekniikkansa kuntoon saanut Patrik kuitenkin viidennellä kierroksella vei.

Tasoerot kilpailijoiden kesken olivat lopulta varsin selvät. Neljän kärjestä yksikään ei työntänyt yhtään alle 10-metristä mitattua työntöä, eikä alussa alle kympin jääneistä kukaan pystynyt rajaa puhkaisemaan. Erityisesti Renoo pommitti koko ajan samaa kuoppaa: viisi työntöä yhdeksän sentin sisään, vain toisella kierroksella lipsahti 15 cm lyhyempi työntö kuin toiseksi lyhin.

Keemin Cup-voitto on nyt käytännössä varma, vaikka Boitin tarvitsisikin juosta vain neljä alle kolmen ja puolen tunnin maratonia puolessatoista viikossa taistellakseen voitosta. Muista sijoista sen sijaan tapellaan kovastikin vielä Jämsän suunnistuskisassa. Jos Hazor sijoittuu kahden parhaan joukkoon ja saa vähintään kaksi pistettä enemmän kuin Boit, Cup-hopea matkaa Kortepohjaan. Kahden vuoden takainen mestari Kiptoo on yllättäen putoamassa mitaleilta, ja häviäminen Renoolle suunnistuksessa kahdella pisteellä tietäisi nelossijankin menetystä. Viitossijalle ovat Kiptoon tai Renoon lisäksi tunkemassa myös Patrik ja Ariok, joiden keskinäinen paremmuus on kiinni vielä monesta asiasta monella rastilla.

Samana viikonloppuna kisatun Finnkampenin kuulanaisille Eemelit eivät olisi pärjänneet, vaikka naisten kuulaa työnsivätkin. Pari innokasta ihailijaa silti riitti myös Hervannan kentälle. Arviolta 10-vuotiaat fanityttöset ihastuivat Lepen rastoihin, Boitin pituuteen (Ariokin mielestä) sekä Kiptoon urheilulliseen olemukseen. Jälkipeleissä taas Patrik oli Nellan ja Millan ehdoton suosikki.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi