JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 16.08.2005

Musta hevonen mukaan Cup-kuulaan

Rautaruukin mestari Skeema haastaa eemelit

Kuulantyönnön kanslia, Tammela, TAMPERE -- Jopa viikkojen hiljaisuuteen irkissä kykenevä hangaround-jäsen Skeema on ottanut uuden askelen tiellään kohti menestystä. Ulkopuolisia osanottajia on ollut RC Eemeli Cupin osakilpailuissa ennenkin, mutta ensimmäistä kertaa mukaan on kutsuttu yhtaikaa tuntematon ja tunnettu suuruus, joskus eemeleitäkin Teivo Cupissa piessyt Skeema. "Taisi vahingossa lipsahtaa kauden kärkitulos", iloitsi Skeema kutsun jälkeen viitaten ilmeisesti kuulatuloksen sijaan ennennäkemättömään puheliaisuuteensa.

Skeeman juoksukunto on yhtä suuri arvoitus kuin aina, joskaan tämä arvoitus ei liene eemelien yöunia suuremmin häirinnyt. Taktisesti vasta osanoton varmistumisen jälkeen Skeema paljasti kesän kärkituloksensa kuulassa: 9,98 5,4 kilon kuulalla ja Rautaruukin mestaruus. Tulos enteilee n. 14 metrin kaarta 4 kg:n kuulalla, jolla Eemeli-kisa työnnetään. Se on reilusti enemmän kuin voimassa oleva RC Eemelin ennätys, mutta riittääkö se silti voittoon asti? Entisenlainen treenitulosten pimittäminen on käynnissä – ei vähiten TDG:n sisurajojen bluffaamiseksi – joten kellään ei ole juuri minkäänlaista käsitystä odotettavissa olevan kilpailun tasosta.

Skeema aloitti tiedustelut kuulaosanotosta hyvissä ajoin. Viime päivinä kiihtynyt lobbaus sai lopulta aikaan RC Eemelin salaisen jäsenäänestyksen, jossa vastuu Skeeman hyväksymisestä sysättiin kuulantyönnön pipottajalle Boitille. "Sen verran monta kertaa olen potkinut Skeeman kanavalta että nyt taisi ruveta säälittämään. Muutenkin olin hyvällä tuulella kun pohjevamma yllättäen parani", kommentoi Boit historiallista päätöstään. Boitin tavoitteena on napata kuulasta uransa ensimmäinen seuraennätyspisteenpuolikas, mutta voittoahan se ei takaa.

"Henk.koht. ei mua varmaan haittaisi", totesi puolestaan lähes varma Cupin kokonaisvoittaja Keem Skeeman osanotosta. Keem on ilmoittanut tavoittelevansa kuulamestaruutta, vaikka Cup-mestaruuteen riittää kolmaskin sija joko kuulasta tai suunnistuksesta. Skeeman mukanaolo ei luonnollisesti vaikuta eemelien pisteisiin sitä eikä tätä.

Heittolajien spesialisti Renoo taas tavoittelee kaudella 2005 yhtä osakilpailuvoittoa. Jäljellä ovat enää kuula ja suunnistus, joten on helppo arvata myös Palokan kentässä olevan paljon kuulanreikiä. Kuulavoitto antaisi Renoolle vahvan otteen Cupin viitossijasta, jota myös Patrik ja Ariok kurkottelevat.

Ariok, Hazor ja Kiptoo ovat kilvan deuhonneet kuulakilpailun jumbosijasta. "Saako työntää kahdella kädellä?" "Tavoitteena 9 metriä." "Saako pyörähtää niin monta kertaa kuin haluaa?" Kisapäivä näyttää, millaisia yllätyksiä noidenkin puiden takaa putkahtaa, mutta jos deuhoon on uskominen niin Patrikille on tällä kertaa jätetty selkeä mediaanirooli.

Huhuja RC Eemelin laajentumisesta liikuskelee niin seuran sisällä kuin ulkopuolellakin, mutta jäsentoimikunnan mukaan Skeeman osallistuminen kuulantyöntöön ei liity millään tavalla rekrytointihankkeisiin. Ei ole salaisuus, että RC:llä on ollut vaikeuksia Karhu- ja Jukola-joukkueiden kokoamisessa, mutta toisaalta päteviä tarjokkaita ei hakemuspinosta ole löytynyt sitten Ariokin. "Jatketaan ensi kausi nykyisillä jäsenillä mutta pidetään silmät ja korvat höröllä potentiaalisten ja sopivien jäsenten varalta", tiivistää epäeemelihankinnoista vastaava Hazor silmät höröllä. Ensi kauden Cup-ohjelma ratkeaakin poikkeuksellisesti jo toiseksi viimeisen osakilpailun yhteydessä, kun arvonta päätettiin pitää kuulantyönnön jälkipeleissä eikä Jämsän suunnistusosakilpailussa.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi