JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 01.07.2005

Cup-osakilpailun osanotto jäämässä alle puoleen jäsenistöstä

Tiedottajien lakko loppuu Paavon aattona

Lomaksanderplatz, TAMPERE -- Keemin tiedotelakko loppuu. Tämä varmistui, kun kiistan osapuolet hyväksyivät eemelikunnan sovittelija TamiTin jättämän sovintoesityksen.

Sopua rakennettiin eilen loppuillasta kahdessa vaiheessa. TamiT antoi ensin Aleksanderplatzin pureksittavaksi ratkaisusuunnitelman. Kun tämä kelpasi, hän jätti puolilta öin sovintoesityksen sekä erikseen Paavo Nurmi marathonia koskevan työrauharatkaisun.

Sopuun hoputti se, että RC Eemelin hallituksen olisi viimeistään sunnuntaina ollut päätettävä, kutsutaanko koko jäsenistö ensi viikolla koolle käsittelemään lakon aikaista tiedotetyötä laajentavaa sääntömuutosta.

RC Eemelin kalkylaatiojaosto on laskenut, että työsulusta ei koitunut seuralle taloudellisia tappioita. Varatiedottamon on todettu hoitaneen tiedotustoiminnan lakon aikana erinomaisella tavalla ja sivusto on säilyttänyt suosionsa. Kaksi päivää yli kahden kuukauden kestäneen lakon aikana on julkaistu 11 lehdistötiedotetta. Tämä on yli kaksi kertaa niin paljon kuin viimeisten kahden kuukauden aikana ennen lakkoa, joten työtaistelun voidaan todeta saavuttaneen myönteiset tulokset.

RC Eemeli Cupin suojelija TamiTin mukaan RC Eemelissä ei tarvita pakkosovintolakia työtaistelun osapuolille. TamiT sanoo Keemin haastattelussa, että nykyiseen eemelikunnansovittelijan johtamaan neuvottelujärjestelmään täytyy luottaa. TamiT uskoo, että tiedotetaisteluiden ratkaiseminen voi muuttua tulevaisuudessa "väriseväksi". Toimittajan kysyessä tarkennusta värisevien tiedotetaisteluiden todellisesta luonteesta, TamiT tyytyi viittaamaan Turun toistaiseksi täydellisen nopeaan ilmanalaan.

Turku-lakun nostaminen pöydälle ei TamiTilta olekaan mikään yllätysveto, sillä jo 27 tunnin kuluttua tämän kirjoittamisesta starttaa noin kolme eemeliä mainitussa kaupungissa kauden kuudenteen RC Eemeli Cup -osakilpailuun, Paavo Nurmi marathonille. Varmaa tietoa osanottajien lukumäärästä ei ole, mutta uusin odotusarvo liikkuu 3,21:n kieppeillä.

Ilmavan taiturillisesti ja läpikuultavan välkehtivästi etenevä Ariok on vakuuttanut ilmaantuvansa starttiviivalle siitäkin huolimatta, että on Pirkan pyöräilyn jälkeen keskittynyt lähinnä sairasteluun ja jättänyt peräti lounastamisenkin väliin. Ariokilla on täten erinomaiset mahdollisuudet uransa kolmanteen palkintopallisijoitukseen Cup-osakilpailussa.

Vaikka Hazor on tullut tunnetuksi RC Eemelin pitkien matkojen erikoismiehen henkilöitymänä, hän ei ollut erityisen ilahtunut itseensä lyödystä maratoonarin leimasta. Niinpä reisivaivoista koko alkukesän kärsinyt Hazor on päättänyt tällä kertaa jäädä Cup-kisassa katsojan rooliin — vasta toista kertaa koko jäsenyyshistoriansa aikana. Silti Hazor ei malttanut olla kehaisematta, että hän pystyy videokameransa avulla toteuttamaan paremmin maratonjuoksijoiden pyrkimyksiä kuin nämä itse.

Paavo Nurmi marathon on inspiroiva aihe monille kestävyyseemeleille, ja se on sitä myös Boitille. Aiheen hienoin toteutuma Boitin tuotannossa on suurenmoinen orkestraalinen meren runoelma Ruissalon varrella. Tällä hetkellä Boitin alkuvauhtitavoite on 4.55,4/km, joka tasaisen vauhdin pysyessä loppuun asti tuottaisi loppuajan 3:27.44. Mutta riittääkö se Helin pitämiseen selän takana?

Finaalipaikan Palokan 10 x 100 metrin juoksussa saavuttanut Renoo on esiintynyt lukuisia kertoja tanssahtelevan keinuvasti mm. Jyväskylässä, Maalaiskunnassa, Tampereella ja Hämeenlinnassa. Renoo kuuluu myös siihen eemelijoukkoon, jonka maratonennätys on alle neljän tunnin. Tästä huolimatta Renoolla on vakaa aikomus pysytellä tulevana viikonloppuna poissa Turusta. Ilmeisesti Kyötikkälässä pokaloitu nykyinen maastopyöräilijä katsoo viidennen sijan Cupissa olevan varma ilman maratoonaustakin. Tästä huolimatta Renoon on huhuttu keskittyvän Hamptonin puolimaratonille.

Patrik aloitti puolimaratoonauksen 24-vuotiaana 2.7.1995 Paavo Nurmen johdolla Turussa. Tulokseksi syntyi tuolloisena hellepäivänä aika 1:35.21. Myöhemmin hän on täydentänyt puolimaratonsarjaansa Forssassa, Hämeenlinnassa, Västilässä, Vaasassa, Rautavedellä, Zywiecissä, Haagissa, Maarianhaminassa, Frankfurtissa ja Tampereella. Nyt, tasan kymmenen dramaattista vuotta ja 17 dynaamista lisäyritystä myöhemmin Patrikin ennätys on yhä tuo 1:35.21. Patrik on lounastanut mukaan Paavo Nurmi puolimaratonille 2.7.2005 tavoitteenaan juosta kaikkien aikojen toiseksi nopein puolimaratoninsa. Tämä merkitsee tulosta välille 1:35.22-1:36.59. Toisaalta Patrik on myös pastatankannut ja pitää ovea debyyttimaratonilleen 11 % verran raollaan. Muistetaan myös, että tähän mennessä Boit on ainoa eemeli, joka on aloittanut maratoonarin uransa alle neljän tunnin tuloksella.

Kiptoon asemaa 2000-luvun — monien mielestä kaikkien aikojen — menestyneimpänä eemelinä ei uhkaa mikään. Neljä kertaa nimensä Cup-pokaaliin kaiverruttanut Kiptoo on vienyt osakilpailuvoittoja monenlaisissa lajeissa omituisesta kolmiottelusta maratonjuoksuun. Varsinkin viimevuotisen Hamptonin maratonin lyyrisen melodinen loppuveto on Kiptoon maineen kivijalka ja aivan erityisesti on yleisön mieliin piirtynyt loppusuoraa viilettävän hyvävoimaisen Kiptoon tuuletus. Tällä kertaa Kiptoo kuitenkin pitää maratonkynttiläänsä tiukasti vakan alla. Pienellä marginaalilla kakkoseksi sekä Oisella että eTampereella jätetty atalalainen on väittänyt kiven kovaa jättäytyvänsä Paavo Nurmi maratonilta pois. Ken elää, se näkee.

Varhaisempia maratonjuoksuja syrjäisempään asemaan Keemin uralla saattaa vaikuttaa Paavo Nurmi marathonin 2005 tasapainoinen luonne. Siinä ei tule olemaan Hamptonin 2004 taipaleen suurta draamaa, ei Helsingin 1994 sankarillista hehkua liioin. Jo alkumatkan matalien (alle 160) sykkeiden varovaisesti aloittama sonaattimuotoinen ensipuolisko on olemukseltaan hidas, mutta johtaa lämminhenkiseen ja tasapainoiseen finaaliin, joka liikkuu Keemin tuotannossa harvinaisessa poloneesirytmissä. Keemiltä on lupa odottaa sisutonta rutiinisuoritusta, mutta silti mahdollisesti jopa kahdeksaa Cup-pistettä. Keemin juoksun suurimpia jännitysmomentteja onkin se, ehtiikö hän ennen maaliviivaa ottaa kiinni tuntia myöhemmin starttaavan, puolimaratoonaavan Lepen.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi