JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 27.05.2005

Cup-finaalin maasto kilpailu- ja harjoittelukieltoon

Seuran ensimmäinen suunnistusmestaruus ratkaistaan joko SM- tai MM-kisojen maastossa

Suunnistusjärjestämö, lehdistökeskuksen viides kerros -- Jämsän Edesniemen maasto julistetaan suunnistuksen lajisääntöjen kohdan 9.17 mukaiseen kilpailu- ja harjoittelukieltoon 8.9.2005 pidettävään RC Eemelin suunnistusmestaruuskilpailuun ja Cup-finaaliin saakka. Kielto koskee urheiluseura RC Eemelin jäseniä, heidän perheenjäseniään sekä valmentajiaan.

RC Eemelin ensimmäinen suunnistusmestaruus ratkaistaan Jämsän Retki-Veikkojen järjestämillä Koillis-Häme-rasteilla. JRV järjestää samassa maastossa edellisenä viikonloppuna Eemeli-suunnistuksen esikisan, joka on samalla normaalimatkan SM-kilpailu. JRV tunnetaan kokeneena ja luotettavana kilpailujen järjestäjänä, siksi myös RC Eemeli valitsi kisan pitopaikaksi Jämsän ja uskoo jämsäläisten tarjoavan mestaruuskisalle sen arvoiset puitteet.

Maastoksi valittu Edesniemi on jylhää Päijänteen rantamaisemaa, josta ei ole aiemmin tehty suunnistuskarttaa. Näin saavutetaan lajisääntöjen pykälän 2.62 vaatima urheilullinen tasapuolisuus, Boitin kun epäillään tuntevan useimmat Tampereen ja Jyväskylän välissä olevat suunnistuskartat. Tampereen ja Jyväskylän väliin kilpailu haluttiin sijoittaa maantieteellisen tasapuolisuuden vuoksi. Jämsän seudun tarjoamia jälkipelimahdollisuuksia selvitetään vielä. RC Eemeli ottaa vastaan tarjouksia alueen kesämökeiltä ja saunoilta.

RC Eemeli osallistui Jukolan viestiin viime vuonna ja osallistuu toisen kerran tänä vuonna. Koko seuran yhteistä mestaruuskilpailua ei sen sijaan ole vielä järjestetty. Viime syksynä Tampereen jaos kilpaili herkkusienestä Aitovuoressa, Jyväskylän miehet taas ovat napsineet kärkisijoja Touruvuoressa. Suunnistusta on harjoitustietokantaan kertynyt alkuvuonna 2005 jo peräti 176,96 km, joten pienellä treenillä ei mestaruus irtoa. Suurimman jännityksen suunnistukseen kuitenkin tuonee tähän osakilpailuun huipentuva RC Eemeli Cup, jonka mitalisijat saattavat hyvinkin odottaa ratkaisuaan viimeiselle rastille asti.

Tämä kilpailumaaston ja -päivämäärän totuttua aikaisempi julkistaminen noudattaa uutta ns. kolmen kuukauden sääntöä. Mikäli Hazorille kuitenkin ilmaantuu työeste torstaiksi 8.9., otetaan käyttöön varakilpailu, joka on Oriveden Ponnistuksen Iltarastit Hyytiälässä keskiviikkona 7.9. Myös Hyytiälä lienee eemelten taistolle tarpeeksi vaativa maasto, muistetaanhan se vuoden 1979 MM-kilpailujen henkilökohtaisen kisan näyttämönä.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi