JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 08.05.2005

Hazorin juoksukausi on vaarassa katketa

Ylikunto ja reisivamma pitävät cup-johtajan poissa treeneistä

Kangaslammen palautumispesä -- Ylivoimaisesti alkukauden cup-kisoja dominoinut Hazor on nyt suurissa vaikeuksissa. Hyvin alkanut juoksukausi kokee suuria vastoinkäymisiä.

Erinomaisesti sujuneen karhuviestin jälkeen Hazor jatkoi hyvällä mielellä juoksutreenejä mutta ei vielä silloin aavistanut mitä tuleman pitää. Heti karhuviestin jälkeisellä viikolla ilmestyneet pienet merkit ylikunnosta eivät vielä heilauttaneet varoitusviisaria minnekään vaan Hazor jatkoi treenejä aivan normaalisti.

Hieman hämärän peittoon jää mikä treeni oli viimeinen tikki Hazorin reisivammalle. Voitaneen arvella että kylmässä kelissä Harjun portailla tehdyt revitykset olisivat olleet hieman liikaa vasemman reiden kestokyvylle. Viimeinen niitti saattoi olla laajavuorentiellä juostu 5km testilenkki, joka kaikista testaajan ruumiissa möyrivistä ongelmista huolimatta kulki hyvää vauhtia.

Testilenkin jälkeinen viikko alkoi rennosti palautellen ja Oisen lenkkiä odotellessa. Tässä vaiheessa ylikunto ilmaisi itsestään jo niin selkeästi että Hazoriakin alkoi epäilyttää. Leposyke oli selvästi koholla ja muutenkin epätasainen ja univaikeuksia riitti. Reiden todellinen tila ei kuitenkaan vielä paljastunut.

Koko viikon lenkit kulkivat hieman jumisesti ja viimeisen verryttelylenkin jälkeen ilmestyi treenieemeliinkin maininta "Kummasti on jaloissa paikallisia jumikohtia edelleen". Vasen reisi oli selvästi jumissa mutta eipä sitä tässä vaiheessa vielä hajonneeksi arvannut.

Oisen lenkki perjantaina sujui melko hyvin. Jumisen reiden takia alkumatka oli turhan hidas eikä K*-miesten tiputtaminen onnistunut. Juoksu kulki kuitenkin hyvin vaikka vasen reisi koko ajan ilmoittikin olevansa kipeä. Vauhdin nostaminen viimeisillö kilometreilla ja varsinkin loppukiritaistelu K*-miesten kanssa olivat viimeinen niitti reidelle. Mitään juoksun katkaisevaa revähdystä ei tapahtunut mutta reisi oli juoksun jälkeen selvästi rikki.

Vaiva ei ole erityisen kivulias mutta ilmoittaa olemassaolostaan heti vasemman pakaran alapuolella pientäkin venytystä yrittäessä. Vasemman takareiden yläosa on siis rikki.

Nyt reilu viikko reiden lopullisen hajoamisen jälkeen tilanne näyttää edelleen kehnohkolta. Venyttelyä ei pysty vieläkään tekemään mutta normaali kävely ja varovainen pyöräily onneksi sujuvat ilman havaittavia tuskia. Juoksemista pitänee vielä välttää useamman päivän ajan. Reisivamma on tähän mennessä pakottanut Hazorin jättämään välistä kaksi Gennadia ja kaikki nopeutta kehittävät harjoitukset. Seuraavan viikon treenitilanne ei näytä yhtään valoisammalta. Tämä ei lupaa hyvää ETamperetta eikä Paavoa silmälläpitäen...

Kovaa vauhtia lähestyy myös kesäkuussa juostava 10*100m kilpailu eikä Hazor mitenkään pysty tähän kisaan valmistautumaan. Hazor antaakin selvää tasoitusta olemalla vuosikausiin hitaimmassa mahdollisessa pikajuoksukunnossa. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Hazor ei ole koko talven aikana harjoittanut nopeuttaan sählyvuoroilla. Toukokuussa suunnitelluksi aiottu sählyily koki pahan takaiskun reisivamman takia eikä muutenkaan olisi onnistunut normaalilla teholla sählyvakiovuoron päättyessä edellisistä vuosista poiketen jo huhtikuun lopussa.

Kaikeksi onneksi jotain hyvääkin on havaittavissa. Pahimmat ylikunto-oireet ovat hitaasti hellittämässä Hazorista otettaan ja voitaneen ennustaa ylikunnon antavan periksi vielä ennen Etamperetta. Nähtäväksi jää ehtiikö myös reisi kuntoutua juoksukelpoiseksi. Valitettavasti pitkä paranteluaika ehtinee kadottaa Hazorin parhaan juoksuiskun ja K*-miehet joutuvat kisaamaan ykköspaikasta kahdestaan. Huonoimman mahdollisen tuurin iskiessä Hazor voi puuttua kokonaan ETampereen starttiviivalta...

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi