JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 28.04.2005

Työtaistelu puhkesi RC Eemelissä

Tiedotustoimintaa uhkaa alasajo

Varatiedottamo, Salhojankatu, Tampere -- Ahtaajien, lentoemäntien ja paperityöntekijöiden aloittama lakkoaalto on levinnyt RC Eemelin tiedotusjaostoon. Alkuvuoden 2005 kymmenestä lehdistötiedotteesta kuusi laatinut Keem on ilmoittanut olevansa tiedotuslakossa. Keemin eilen julkaisemasta poikkeuksellisen lyhytsanaisesta sisäisestä tiedotteesta on tihkunut tietoja julkisuuteen hyvin niukasti, mutta eräiden tietojen mukaan Keemin lakko kestäisi ainakin heinäkuun toiseen päivään saakka.

Työnantajaosapuoli pitää lakkoa laittomana. "Keem ei ole antanut lakkovaroitusta eikä esittänyt mitään vaatimuksia. Me emme tule neuvottelupöytään ennen kuin laiton lakko loppuu ja tiedottaminen jatkuu normaalisti", jyrisee TamiT. Myös valtakunnansovittelijan toimistolta kerrotaan osapuolten näkemysten olevan niin kaukana toisistaan, että lakko voi hyvinkin jatkua heinäkuulle.

Lakon syitä voidaan siis vain arvailla. Mikäli Keem päättää astua julkisuuteen ja tiedottaa lakon syistä, hänen odotetaan vetoavan harjoittelu- tai työkiireisiin. 17 prosenttia viime vuodesta lisääntynyt treenimäärä vaatii uhrauksia, eikä "työ"-sanan eri muotojen etsiminen seuran yhteisestä harjoitustietokannasta ole sekään varmasti ongelmatonta. Toisaalta Keemin lakko saattaa olla myös ns. patrikmainen tavoite, jolla ei ole tarkoituskaan toteutua kovin tiukasti.

Myöhään torstai-iltana viim-ois-telylenkiltä tavoitettu Boit ei suostu kommentoimaan Keemin lakkoa. "Olen itsekin pelkkien lehtitietojen varassa. RC varmasti tiedottaa asiasta heti, kun jotakin edistystä tapahtuu." Poliittisten tarkkailijoiden mukaan on todennäköistä, että Boit pyrkii melko pian paikkaamaan päätiedottaja Keemin jättämää aukkoa. Tämä tuskin kuitenkaan riittää, vaan Keemin pitkien ja monipuolisten tiedotteiden korvaamiseen tarvitaan koko jäsenistön panosta.

Olivatpa syyt lakkoon mitkä hyvänsä, RC Eemelin tiedotetuotannolla ei ole varaa pitkään työtaisteluun. Vuoden 2005 neljän ensimmäisen kuukauden aikana on syntynyt vasta kymmenen tiedotetta, vaikka alkuvuonna on käyty sentään kaksi cup-osakilpailua, 24 tunnin hiihto, Karhu-viesti ja useita Teivo-cupeja. Vertailun vuoksi: vuoden 2004 vappuun mennessä oli julkaistu 24 tiedotetta, joista peräti 11 kiihkeimmän kilpailukauden kynnyksellä huhtikuussa. Kuluvaa vuotta aneemisempi tiedotustahti on vallinnut ainoastaan vuonna 2002, jolloin tiedotusjaoston vahvuuskin oli vasta kolme nykyistä seitsemää vastaan.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi