JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 04.02.2005

Kiptoo kahvilla Kurussa

Uhoa tehostavista lupauksista tulossa perinne

Stålborg, Tampere, SUOMI -- Uho on aina ollut RC Eemelin vahvuus. Viime vuosina on tullut tavaksi tehostaa uhoa erilaisilla vedonlyönnin kaltaisilla lupauksilla. Ensimmäinen ja yhä lyömätön uholupaus oli Patrikin Golden Peach League, jonka seurauksena Cup-kauden 2003 päätteeksi n. 70 kg säilykepersikoita vaihtoi omistajaa. Useimmat saivat persikkansa syötyä, mutta Keem perusti niistä kaudelle 2004 Kultaisen Persikanjämäliigan, jonka voitti Hazor. Muita subjektiivisiin arvioihin perustuvia lupauksia ovat olleet Keemin Lakulupaus Karhuviestissä 2004 sekä meneillään oleva Hazorin Sisukisa.

Viime syksynä Boit uskalsi liittyä lupausuhoajien joukkoon. Tampereen jaoston epävirallisessa suunnistusherkkusienessä Boit lupasi tarjota rommikahvit jokaisesta häviämästään rastivälistä. Golden Peach Leaguen kunniakkaan esimerkin mukaan ehto oli siis täysin absoluuttinen vailla epämääräisten tuomaristojen asettamia aikarajoja tai muita kriteereitä. Rastivälejä oli yhteensä kymmenen ja Eemeleitä mukana kaikki viisi tamperelaista, eli panoksena oli neljätkymmenet kahvit.

Suunnistusherkkusienen lähtöpaikalla suunniteltiin ankarasti reitinvalintoja lajisääntöjen vastaisesti jo ennen lähtöä. Ykkös- ja kakkosväleillä oli suhteellisen paljon polkujuoksua, joten panostusta oli odotettavissa erityisesti alussa. Boit kuitenkin piti pintansa, otti kaksi ensimmäistä rastia varman päälle ja säästi kahvit vaikka muut tekivät ansiokkaita hyökkäyksiä, parhaana Keem joka hävisi ykkösellä vain 18 sekuntia. Hiukan pitemmällä kakkosvälillä lähimmäksi pääsi Ariok, joka jäi 1.05.

Viimeinen rastiväli eli loppuviitoitus ei sisältynyt Boitin lupaukseen lähinnä siksi, että Keemillä on tunnetusti tapana luukuttaa iltarastien(kin) loppuviitoitukset ns. ensiapuvauhtia. Mutta tällä kertaa viitoitus olikin kivikkoisella alustalla tiheässä pöpelikössä, jossa ilmeisesti joku hidasteli Keemin ja Kiptoon edessä niin paljon että Boit vei loppusuorankin nimiinsä 2 sekunnin erolla Kiptoohon. Yllätys kuitenkin odotti, kun maalissa ryhdyttiin tarkastelemaan rastiväliaikoja suurennuslasilla.

Kiptoo sanoi panostaneensa kahvitarjoiluun seitsemännellä rastivälillä, jolla hän oli kiertänyt vasemmalta polkua pitkin ja liikkunut epäilemättä vinhaa vauhtia. Samalla välillä Boit oli kuitenkin tykittänyt suoraan suota pitkin ja vieläpä intoutunut roikkumaan itseään kovakuntoisemman suunnistajan imussa, eikä Kiptoon aika kiertoreitillä riittänyt. Mutta toisin kävi edellisellä välillä kuutosrastille! Boit ampui senkin suoraan soita ja pieniä polkuja pitkin mutta erehtyi pummaamaan rastia arvionsa ja sykekäyränsä perusteella puolisentoista minuuttia. Niinpä tällä välillä Kiptoon kiertävä reitinvalinta kannatti, koska rasti löytyi polun kautta helposti ja Boit sai kuusi sekuntia takkiinsa.

Muut Tampereen jaoksen suunnistajat eivät pystyneet hätyyttelemään Boitia vaativahkon suunnistusradan loppuosalla, joten Boit selvisi yksillä rommikahveilla. Ne Kiptoo ehti lunastaa vasta viime viikonloppuna Kurun 24 tunnin hiihtotapahtumassa, jossa Kurun Kontioiden partiolaiset möivät kioskistaan Kiptoolle kuuman kahvin ja tuoreen pullan. Pullasta saikin tuiki tarpeellisia hiilihydraatteja, joiden turvin Kiptoo hiihti yhdessä muun vahvistetun Eemeli-joukkueen kanssa yli 400 km vuorokaudessa ja pokaalin Tampereelle.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi