JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.10.2004

Loppukiri kielletty Pirkan hölkässä

Historian harvinaisin loppukirikamppailu jäi kesken, Kiptoo silti maalissa jo kauan sitten

Sauna, Kaleva, Tampere, SUOMI -- Pirkan Hölkän 2004 piti olla RC Eemelille pitkä lenkki, juorulenkki, gennadi ja ties mitä. Kisa on aina kisa, ja kisanalusjutut pitivät tällä kertaa paikkansa yhtä huonosti kuin aina.

Suurinta juoruilua ennen hölkkää piti tuttuun tapaan yllä Hazor: "Vähän alle kolme tuntia, ei sen kovempaa". "Vanha seuraennätys alittuu", uhosi puolestaan Boit, jolle vähän alle kolmen tunnin vauhti olisi jo äärirajoilla. Keem arpoi jälkilounaalle asti Vantaan maran ja Pirkan välillä mutta lähti lopulta juoruletkan jatkoksi tekemään Pirkasta Åland-gennadia. Ariok ei suostunut kolmen tunnin junaan vaan väitti ovelasti luvanneensa juosta työkavereiden kanssa. Toimituksella ei ole tietoa, oliko työkavereita hölkässä mukana vai halusiko Ariok vain hölkötellä omaa vauhtiaan.

Vain Kiptoo pysyi hiljaa niin treeneistään kuin tavoitteistaan, kuinkas muuten. Lähtöjumpassa 3 tunnin kyltin kohdalla Keem, Hazor ja Boit havaitsivat äkkiä Kiptoon hivuttautuneen pari riviä eteenpäin eivätkä sen jälkeen juuri muita havaintoja saaneetkaan. Kolmen kilometrin asvalttialun jälkeen Kiptoon selkä ei enää erottunut juoruletkan silmiin.

Hazor lopetti juoruilun (ainakin Boitin ja Keemin kanssa) kuuden kilometrin kohdalla, jolloin Boit päätti hidastaa hieman turvallisempaan vauhtiin. Ensimmäisellä juomapaikalla Boit väläytti vahvinta osaamistaan, ja suolakurkuista antaumuksella nautiskellut Keem sai huomata jääneensä minuutin. 15 kilometrin paikkeilla kolmikko Hazor-Boit-Keem laputti soratietä minuutin-parin välein, sen sijaan Kiptoosta (edellä) tai Ariokista (takana) ei ollut minkäänlaista havaintoa.

26 kilometrin kohdalla Hervannan helmassa Eemeleitä odotteli multimedia-Patrik. Helppo ei ollut valokuvaajankaan osa, sillä Patrik juoksi juoruamattoman Kiptoon vierellä puolitoista kilometriä neljän minuutin vauhtia ja otti muutaman spurtinkin ehtiäkseen saada kuvia myös etupuolelta. Kiptoon jatkettua kohti maalia ja huikeaa 2,5 tunnin alitusta Patrik saikin odotella hyvän aikaa ennen Hazorin ilmestymistä kuviin. Viitisen minuuttia Hazorin haastattelun jälkeen paikalle ilmestyivät Boit ja Keem, joka oli kiristänyt puolessatoista minuutissa käyneen raon kiinni. Boitkin oli lakannut juoruamasta ja tähysi 2.50:n alitusta, Keem sen sijaan kykeni helposti jutustelemaan Patrikin kanssa perjantaisesta kaupunginorkesterin konsertista.

Loppukilometreillä kaksikon Keem-Boit vauhti kiihtyi muka huomaamatta. Keem tunnetaan ensiapuhenkilökuntaa työllistävistä loppurutistuksistaan, mutta ilmaiseksi Boitkaan ei aikonut luovuttaa kun kerran näin pitkälle oli päästy. Viimeisessä loivassa nousussa taakse jäivät mm. triathlonin Suomen mestari mallia 1998 sekä veteraaninaisten kärki. Loppusuoran tasoittuessa vaihdettiin vielä ainakin yksi vaihde isommalle, ja viimeiseen kaarteeseen molemmat hakivat rinta rinnan oikeaa ajolinjaa. Täältä pesee!

Mutta mitä ihmettä! Hölkän ohjeissa ollut sanamuoto "maalialueen nuorakujassa ohittaminen ehdottomasti kielletty" tarkoittikin ohittamista ennen maaliviivaa! Juuri kun Keem ja Boit pääsivät vauhtiin, 50 metriä ennen maalia eteen hypännyt kyltti "ohittaminen kielletty tämän kyltin jälkeen" sekä merkittävästi verkkaisempaa loppukiriä ottanut veteraani lopettivat lupaavan otatuksen kesken. Huolimatta lopputuloksiin syntyneestä sekunnin erosta tämä Eemeli-historian harvinaisin loppukirikamppailu – joka tilastojen valossa tuskin toistuu kovin usein – päättyi tasapeliin, mikä maailman urheilevalle yleisölle täten tiedotetaan.

Kiptoo saapui maaliin loppuajassa 2.27 ja tapansa mukaan paransi ennätystään viitisenkymmentä minuuttia. Loppumatkan yrityksestään huolimatta Hazor tuli kaukana takana, 2.42. Loppukirikaksikko teki ajan 2.47, joten vuoden 2004 Pirkan hölkässä entinen seuraennätys alitettiin neljän Eemelin voimin. Henkilökohtaiset ennätykset paranivat yhteensä tunnin ja 28 minuuttia, mikä on vielä enemmän kuin Hamptonin 1.21 ja tiettävästi historian suurin yhteisparannus.

Historiallinen taisi olla myös reaaliaikayhteys maalipaikan kahvion ja suoritustaan viimeistelevän kilpailijan välillä. "Kiipeän täällä näitä Hervannan mäkiä", huohotti Ariok Nkaken kaiuttimen kautta maalissa odottaville seuratovereille. Niinpä viluiset maaliintulleet ja valokuvaaja siinä siivellä päättivät jättää Ariokin oman onnensa nojaan ja livistää edeltä uimahalliin. Saunaan ja pizzalle Ariokkin ehti onneksi mukaan.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi