JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 25.07.2004

Huikeaa draamaa Hamptonissa

1200 km:n äärikokotus halki Suomen on optimaalinen maratonvalmistautuminen

Hamptonin aamunkoi, Suomi -- RC Eemelin Cup 2004 jatkui lauantaina 24.7.2004 maraton-koitoksella Suomen Hämeenlinnassa. Ja millaista draamaa eemelit järjestivätkään paikalle saapuneille eemeli-faneille ja eemeli-lehdistön edustajille! Nähtävää riitti koko rahan edestä, vaikka Hämeenlinnan Tarmo ei perinytkään katsojilta pääsymaksua.

Valmistautumisissa eroja

Eemelit olivat viimeistelleet kuntoaan Hämeenlinnan kaupunkimaratonille varsin erilaisin tavoin. Yksi rohkeimmista oli Hazor, joka oli rohjennut vielä edeltävän viikon perjantaina pistellä varsin vauhdikkaan pitkän lenkin. Keem oli herkistellyt hiukan pidempään hakien kisaherkkyyttä mm. frisbeegolfradalta vielä alle 10 päivää ennen h-hetkeä. Kiptoo puolestaan äärikokotti kisaviikolla 1200 km verran ympäri Suomea ja söi jäätelöä maamme eri osissa toivoen energian tankkautuvan jäseniinsä. Pisteenä tankkaus-ii:n päälle Kiptoo vielä söi makkaraa toimituksen tietojen mukaan ainakin jossain Savon seudulla. Ariok haki huippukuntoa viimeiseen asti ääripitkällä maastopyörälenkillä, reippaasti yli 2 tunnin treeni kisaviikolla oli melkoisen rohkea kokeilu Keltanokalta! Boit nosti kisaa edeltävänä maanantaina pianon neljänteen kerrokseen, varsin omalaatuinen viimeistely tämäkin. Renoon viimeistelystä toimitukseen asti ei ole vielä tihkunut tarkkoja tietoja.

Eroa syntyy heti ensimmäisellä kilometrillä

Lähdön tapahduttua siirtyi RC Eemeli Press välittömästi 1,2 km:n väliaikapisteelle. Jo tässä vaiheessa oli eroa syntynyt eri eemeleiden välille. Hazor ja Keem tulivat eemeleistä ensimmäisenä ja hetkeä myöhemmin Kiptoo. Tämän jälkeen seurasivat perässä muut eemelit järjestyksessä Boit, Renoo ja Ariok.

6 km Keemin ja Hazorin heiniä

Keem ja Hazor olivat lyöttäytyneet jo alkumetreillä yhteen ja jatkoivat tiukkaa vauhdinpitoaan tasatahtiin myös 6 kilometrin kohdalla Hämeen linnan kupeessa. Videokameran kanssa huseerannutta Patrikkia suorastaan heikotti kun huomasi kaksikon tulevan kuuden kilometrin kohdalle ajassa 25.00 kilometrivauhdin ollessa tässä kohtaa 4.10 / km – siis juuri se vauhti mitä kaksikko oli tavoittelemassakin. Kyseinen vauhti nimittäin riittäisi maratonilla kolmen tunnin (!) alitukseen! ”Tulevat aivan liian kovaa, ei voi millään kestää tuo vauhti loppuun saakka tässä kelissä”, oli Patrikin epäuskoinen kommentti liikkumaton-kuva-kuvaajana toimineelle Lepelle. Kisan kuluessa lämpötila olikin välillä jopa 25 astetta, mikä varmasti rassasi maratoonareita pitkin matkaa ja erityisesti niillä osilla reittiä joissa puut eivät suojanneet maratoonareita paahtavalta auringolta.

Kiptoo tuli 6 km:n väliaikapisteelle noin 30 sekuntia Keemin ja Hazorin jälkeen eli Kiptoon kilometrivauhti oli luokkaa 4.15/km. Ero Boittiin oli tässä kohtaa jo selkeä. Renoo saavutti 6 km:n kohdan ajassa 31.34 ja Ariok oli viisaasti aloittanut vielä hiukan tätäkin varovaisemmin saapuen väliaikapisteelle ajassa 33.15.

14 km edelleen Keemin ja Hazorin heiniä

Seuraava seuranta-asema oli Parolantien ja Brahenkadun risteyksen lähistöllä 14 kilometrin kohdalla. Hazor ja Keem tulivat tälle väliaikapisteelle niin nopeasti, että kuvausryhmä ei ollut millään tavalla ehtinyt valmistautua miesten saapumiseen ja niinpä videot ja liikkumattomat kuvat jäivät ottamatta (osasyynä ehtimättömyyteen lieni se, että ryhmä kävi hakemassa jäätelöt Siwasta, röyh!). Kiptoo seurasi edelleen Hazor-Keem –kaksikkoa kuin hai laivaa turvallisen noin 30 sekunnin etäisyyden päässä. Kiptoon ero kärkikaksikkoon oli siis vakioitunut 6 km:n kohdan jälkeen. Koko eemeli-kärkikolmikko ohitti 14 km:n kohdan reilusti alle tunnissa.

Boit ilmaantui paikalle hiukan myöhemmin edelleen varsin hyvävoimaisen näköisenä. Renoo ohitti 14 km ajassa 1.12.52 mikä oikeutti tässä vaiheessa noin kilometrivauhtiin 5.13 / km. Mikäli Renoo pystyisi säilyttämään vauhtinsa loppuun asti, olisi tuloksena kelpo loppuaika 3 tuntia 40 minuuttia, mikä alittaisi Renoon edellisen ennätyksen yli 15 minuutilla! Ariokin väliaika 14 km:n kohdalla oli 1.18.13.

19,5 km väliaikapisteellä tilanne edelleen muuttumaton

Eemelien keskinäinen järjestys näytti stabiloituneen miesten lähestyessä puolimatkaa. Hazor ja Keem olivat säilyttäneet vauhtinsa saapuen 19,5 kilometriin noin ajassa 1 tunti 21 minuuttia ja Kiptoo puolestaan vakioinut eronsa Hazoriin ja Keemiin – eroa siis ei tällä hetkellä tullut enää lisää, tarkka ero 19,5 km:n kohdalla 34 sekuntia. Välin 19,5-20,5 km Kiptoo pisteli aavistuksen Hazoria ja Keemiä kovempaa ja 20,5 km:n ylimääräisellä väliaikapisteellä ero olikin kaventunut 24 sekuntiin. Tässä vaiheessa silminnäkijähavaintojen mukaan Hazor ja Keem vielä välillä rupattelivat keskenään ja hymynkin nähtiin karehtivan miesten kasvoilla. Kiptoo sen sijaan oli välillä 19,5 ja 20,5 km vaiteliaan päättäväinen, mikä kannattikin koska ero kaventui kymmenellä sekunnilla. ”Ei jaksa pitää tätä vauhtia loppuun saakka” oli Kiptoon tiivis kommentti.

Boit saapui 19,5 km:n kohdalle 14 minuuttia Kiptoon jälkeen ja näytti siis siltä että ennakkoestimaatit siitä että Boit pistäisi Kiptoon tiukoille eivät välttämättä toteutuisi. Matka oli kuitenkin vielä nuori ja Boitin ylivertainen maratonkokemus saattaisi vielä kääntää tämän taistelelun RC Eemelin nestorin hyväksi. Sippaamisia on nähty maratooneilla ennenkin ja 14 minuutin eron kiinniottaminen ei tällöin ole lainkaan mahdotonta. Renoo saapui väliaikapisteelle noin 5 minuuttia Boitin jälkeen ja Ariok puolestaan noin 9 minuuttia Renoon jälkeen. Ariok pisteli varsin hyvävoimaisen näköisenä ja katsomossa spekulointiinkin sillä että mies saattaisi vielä loppumatkalla hyötyä varovaisesta alkuvauhdistaan ja jopa päihittää Renoon onnistuneen taktiikkansa turvin.

28 km - Kiptoo jää lisää kärkikaksikosta

Seuraava väliaikapiste sijaitsi jälleen Parolantiellä, tarkkaan ottaen Brahenkadun ja Torikadun välisellä pätkällä lähellä ravintola Vasallia. Keem ja Hazor jatkoivat edelleen kärjessä hyvää vauhtiaan. Kaksikko tuli hyvävoimaisen näköisinä rintarinnan 28 km:n väliaikapisteelle ajassa 1.59.45, mikä vastaa kilometrivauhtia 4.17/km. Alkukilometrien hurjasteluun verrattuna vauhti oli siis hiukan tasaantunut mutta oli siitä huolimatta edelleen varsin hyvää. Tasaisen vauhdin taulukko osoitti väliajan perusteella loppuaikaa 3.00.30 eli kolmen tunnin alitus alkoi vähitellen näyttää erittäin vaikealta jos ei mahdottomalta tavoitteelta, sillä kaikkihan me tiedämme että maratonilla on lähestulkoon mahdotonta enää kiihdyttää vauhtia viimeisen kolmanneksen aikana. Katsomossa alkoivat spekulaatiot sen suhteen että jäisikö ratkaisu jopa Kaurialan stadionilla tapahtuvan loppukirin varaan. Keemin arveltiin uskaltavan jättää ratkaisun jopa tartanille kun taas Hazorin uskottiin uskaltavan yrittää Keemistä eroon jo varhaisemmasssa vaiheessa, mikäli voimat vain suinkin riittäisivät.

Kiptoon askel näytti hyvältä ja juoksu näytti olevan balanssissa. Mies kuitenkin vaikutti aavistuksen voipuneelta ja eroa kärkikaksikkooon oli myös tullut lisää. 20,5 km kohdalla ollut 24 sekunnin ero oli kasvanut jo 1 minuuttiin ja 22 sekuntiin. Voittotaistelun suhteen Kiptoon tilanne alkoi näyttää vaikealta. Kun ero lähtee kerran paisumaan on trendi yleensä tämän jälkeen hiipuva. Välillä 19,5 km – 28,0 km (=8,5 km) oli Kiptoo edennyt 48 sekuntia Hazoria ja Keemiä hitaammin eli Kiptoo takoi yli 5 sekuntia hitaampia kilometrejä kuin takaa-ajonsa kohteet. Tasaisen vauhdin taulukko näytti Kiptoolle tässä kohtaa loppuaikaa 3.02.00.

Boit ilmestyi 28 km:n merkkipaalulle 19 minuuttia Kiptoon jälkeen. Taistelu kolmannesta tilasta oli siis käytännössä ohi ja Boitin kommentti oli seuraava: ”Pakko oli luovuttaa. Yritin tulla ennätysvauhtia (maratonennätys 3.28.39) mutta ei vaan tässä kelissä pysty. Maaliin pääsy tuntuu varmalta, ei kramppeja. Kaikessa rauhassa vaan loppuun”. Renookin oli turvallisen kaukana, joten Boitin tilanne tuntui varsin selkeältä. Tasaisen vauhdin taulukko osoitti Boitille tässä kohtaa loppuaikaa 3.31.00 (5.00/km).

Renoon eteneminen oli tässä kohtaa jo verkkast verrattuna Boitin etenemiseen ja eroa Boittiin oli kymmenisen minuuttia, mutta edelleen askel nousi. ”Ei mene helposti”, oli vastaus haastattelijan kysymykseen. Väliaika noin 2 tuntia 30 minuuttia (5.21/km) ja tasaisen vauhdin taulukon mukainen loppuaika 3.46.00. Maratonennätyksen parantaminen näytti olevan työn ja tuskan takana tuskallisen kuumissa olosuhteissa.

Ariokin askel oli lyhentynyt selkeästi ja eroa Renoohon oli 15 minuuttia. Jalat olivat tököt mutta kramppeja ei ollut ilmaantunut. Maaliintulo näytti mahdolliselta, neljän tunnin alitus sen sijaan ei.

30 km – Renoon polvi pettää

30 kilometrin kohdalla Renoon laittoi pillit pussiin. Vasen polvi ei kestänyt ja oli turha jatkaa pidemmälle. Renoo siis siirtyi radan sivuun ja testamenttasi 3 cup-pistettä perässään tulleelle Ariokille. Polkupyöräkyydillä saapui FC Hämeenlinnan kotikentälle hyvävoimaisen näköinen Renoo. Voimat eivät siis loppuneet mutta paikat vaan eivät kestäneet. Sykekäyrä kertoo että yritystä matkan varrella oli kuitenkin löytynyt. Kaksi viimeisintä cup-kisaa ovat siis tuottaneet Renoolle 0 ja 0,5 pistettä ja paineet loppukauden kisoissa ovat sen mukaiset. Jopa rullaluistimiin maratonkisailtana käsiksi päässyt Patrik saattaa vielä laittaa Renoon kovaan testiin loppukauden cup-kisoissa. Taistelu viidennestä sijasta on siis vielä täysin auki.

41 km – Draamaa koko rahan edestä

41 kilometrin väliaikapisteelle erseen lehdistö parkkeerasi ajassa noin ajassa 2 tuntia ja 50 minuuttia. Mikäli vauhti olisi pysynyt tasaisena läpi matkan tulisivat Hazori ja Keem väliaikapisteelle ajassa 2.55. Toisaalta oli tiedossa että maratonilla vauhti harvoin kiihtyy, toisaalta Hazor ja Keem olivat olleet 28 km:n kohdalla erittäin hyvävoimaisen näköisiä ja keskinäinen kamppailu ja irtiottoyritykset saattaisivat jopa kiihdyttää vauhtia ainakin hetkellisesti.

Kello käy. Ajassa 2.55 ei näy Hazoria. Ei näy Keemiä. Mahdollisuudet alle kolmen tunnin loppuaikaan ovat menneet. 2.56, 2.57, 2.58. Minuutit kuluvat eikä miehiä näy eikä kuulu. Kuvausryhmä harjoittelee videokameran kiikkerän zoomin käyttöä muilla juoksijoilla. 2.59, ei vieläkään. Katsomossa analysoidaan: vauhti on selkeästi hidastunut. Tähän asti odoteltiin nimenomaan Hazoria ja Keemiä saapuvaksi, mutta nyt alkaakin mieleen nousta epäilys siitä että kuka sieltä ensimmäisen tulee. Aikaa on nimittäin kulunut niin paljon, että ensimmäisenä sieltä saattaakin tulla Kiptoo! Hiukan varovaisemmin 28 kilometriin asti taivaltanut mies saattaa sittenkin olla vahvoilla, sillä aikaa on kulunut jo niin paljon, että Kiptoon ei olisi tarvinnut enää kiristää tahtia vaan kysymys on enää siitä, kenen vauhti on hiipunut vähiten. Kello käy yli kolmen tunnin eikä ketään näy. 3.01, 3.02, 3.03 ei mitään. Tuskin koskaan on odottavan aika ollut näin pitkää.

Polar Smart Edge näyttää aikaa 3.04 ja sitten tulee eemeli kuviin! Kiptoo! KIPTOO! Tergatmaisella askeleella Kip lentää Parolantietä eteenpäin niin vauhdikkasti että intensiivisestä zoomausharjoittelusta huolimatta kuvausryhmällä on täysi työ pitää tämä lentävä atalalainen kameran etsimessä. ”Hyvä Kiptoo!”. Kiptoo on noussut vaikealta näyttäneestä takaa-ajoasemasta kuin Fenix-lintu tuhkasta! Kiptoo katsoo taakse ja huikkaa monimediaryhmälle häkellyttävän tiedon: ”Keem makaa maassa 200 metrin päässä ruohikolla”.

Kuvausryhmä on juuri säntäämässä kohti Keemin olettua sijaintipaikkaa kun Keem tuleekin kuviin. ”Onko kunto hyvä, onko vaivoja?”. Eteneminen on suht vauhdikasta joten ilmeisesti kunto on kohdallaan. Mikä tahansa maassa makaamisen sitten aiheuttikin on ilmeisesti korjaantunut. ”Paljonko Kiptoo on edellä", kuuluu Keemin huolestunut kysymys – ”30 sekuntia”.

Heti perään 25 sekuntia myöhemmin Hazor saapuu paikalla. Krampit ilmeisesti vaivaavat sillä meno on melkoisen vaivalloisen näköistä. Eroa Keemiin on kuitenkin niin vähän että yritys on valtaisaa kaikista tuskista huolimatta. Meno on vauhdikasta suhteutettuna siihen miten vaivalloiselta se näyttää. 41 kilometriä on mennyt Keemiltä aikaa saada Hazoriin 25 sekunnin ero aikaiseksi ja edelleen Hazor rimpuilee sen minkä ikinä pystyy! Espanjanläpiajaja ei vähällä luovuta! ”Keem ei nähnyt että Kiptoo meni ohi”, kuuluu Hazorin hiukan jopa huvittunut kommentti.

Seuraavassa risteyksessä Keem kinkkaa taas, toinen jalka meinaa krampata. Hazor seuraa vaivalloisesti perässä senttiäkään periksiantamatta.

Flashback

Palataan ajassa hetki taaksepäin. Mitä oikein tapahtui ennen 41 kilometrin merkkipaalua? Ainakin seuraavaa 1) Hazor ja Keem kasvattavat eroa Kiptoohon jopa kahdeksi minuutiksi 2) Keemin vauhti on liikaa Hazorille ja Hazor jää kyydistä jossain 30:n ja 35:n kilometrin välillä 3) Kiptoo saa näköyhteyden Hazoriin 36 kilometrin kohdalla ja menee ohi kohta 37 kilometrin jälkeen 4) Keemin jalkaan iskee kramppi jonka paikalle osunut lääkintähenkilö onnistuu taltuttamaan – tähän kuluu kuitenkin aikaa noin kaksi minuuttia ja siinä välissä Kiptoo ehtii livahtaa ohi. Keemin kommentti: ”Jos olisin tiennyt Kiptoon olevan niin lähellä, olisin jatkanut matkaa nopeammin. Nyt kuitenkin halusin hoidattaa krampin varman päällä kuntoon (kun en tiennyt Kiptoon tulevan niin nopeasti ohi) ja niin siinä tuhrautui noin 2 minuuttia”.

42,195 km - Maaliintulo

Maalialueelle Kiptoo ehtii ensimmäisenä. Maratonportista Kip porhaltaa sisään kun aikaa on kulunut hiukan päälle 3 tuntia ja 9 minuuttia. Kaarteen selvitettyään Kip kiitää lennokkaalla askeleellaan loppusuoraa ja kohottaa kätensä voiton merkiksi noin 20 metriä ennen maalia. Kellot seisautuvat aikaan 3.10.55. Mies ei lysähdä heti maalivaatteen jälkeen vaan harhailee maalialueella haukkoen happea. Tiukkaa.

Miltei välittömästi Kiptoon maaliintulon jälkeen ilmestyy Keem maratonportille, josta on noin 170 metriä matkaa maaliin. Ja heti kannassaan Hazor. Melkoinen näytelmä. Tergatmaisuus on näiden urhoollisten maratoonarien loppusuoran taivalluksesta kaukana. Keem kinkkaa aina välillä eteenpäin ja Hazor ei todellakaan ole kaukana! Keem hidastaa vauhtia niin paljon kuin on mahdollista ilman että Hazor saa kuitenkaan kiinni. Keemin loppuaika 3.12.30 ja Hazorin 3.12.43.

Kohta kolmikon maaliintulon jälkeen keskeyttänyt Renoo selviää myös maalialueelle.

Boit on pitänyt loppumatkan 28 kilometristä maaliin noin 6 min/km –vauhtia. Ilman kovin suuria ongelmia Boit seisauttaa kellot aikaa 3.46.21. ”En olisi uskonut jos joku olisi sanonut että juoksen täysillä vain 6 minuuttia kovempaa kuin Nurmella harjoitusvauhtia.”. Lämpö teki isoon mieheen tehtävänsä.

Ariokin vauhti oli hiipunut melkoisesti ja hiukan väsyneenä mies juoksi 38 kilometrin jälkeen jopa vähän harhaan tajuten kuitenkin erheensä melko nopeasti. Molemmat jalat olivat kuitenkin joka askeleella aina välillä ilmassa ja siten eteneminen oli juoksua. Renoon viime vuonna 30 asteen helteessä tarjoaman kävelyshown uusintaa ei siis tällä kertaa nähty, tosin Ariokin alkuvauhti olikin ollut selvästi konservatiivisempi kuin Renoon raju rypistys vuonna 2003. Ariokille tyylikäs maratondebyytti loppuajan ollessa 4.42.53. Keskikilometrivauhdiksi muodostui 6.42/km ja mikä vieläkin tärkeämpää, arvokkaat 3 RC Eemeli Cup –pistettä.

Onneksi kukaan ei kuitenkaan tee arttuja eikä kykyreitä vaan kaikki tulevat täyden tajunnan tason kera maaliin.

Kiptoo kohentaa tilastonsa Keemiä vastaan Hamptonissa suoritetuissa juoksukilpailussa tenniserälukemaan 6-2. Kova on mies kotikaupunkinsa asfaltilla!

Kisan saldona oli neljä maratonennätystä: Keem, Hazor, Kiptoo ja Ariok tekivät kaikki ennätyksensä. Huikein oli Kiptoon parannus, joka oli kokonaiset 49 minuuttia ja 43 sekuntia! Kun edellinen ennätys on vuodelta 1999, tarkoittaa tämä sitä että Kiptoon maratonvauhti paranee keskimäärin 10 minuuttia vuodessa. Vuonna 2006 voidaan siis odottaa jo 2.50 tienoilla olevaa aikaa, mikä on kovaa valuuttaa M35-sarjassa! Keem paransi maratonennätystään 14 minuuttia ja 19 sekuntia, joten vuoden aikana juossut 2259 kilometriä eivät ole olleet lainkaan turhia! Kebnekaiselle heti maratonin jälkeen vaeltamaan lähteneen maastotriahlonvoittaja Hazorin parannus oli Keeminkin parannusta suurempi eli 16 minuuttia ja 42 sekuntia! Rc Eemelin yhden vuorokauden juoksuennätys puolestaan korjautui numeroihin 240,975 kilometriä, missä on parannusta edelliseen menestyksekkäänä sunnuntaina tehtyyn ennätykseen 125 metriä alle 113 kilometriä.

Kommentit

Kiptoo: ”En uskonut voittoon matkan varrella, kun eroa oli niin paljon Keemin ja Hazorin hyväksi”.

Keem: ”2 minuuttia maattuani ensiapuhenkilö sai krampin taltutettua. Yritin lähteä ottamaan Kiptoota kiinni mutta hetikohta kramppasi toinen jalka. Kestävyys ei loppunut, lihaskunto loppui. Matkan varrella meinasi välillä tosin ruveta melkein nukuttamaan.”

Hazor: ”Ei ole koskaan tuntunut maalissa näin pahalta. Ei edes sen Finlandia-maastopyöräilyn jälkeen”.

Boit: ”Kotona alkaa mieletön uhoaminen kun juoksi vain 3.46”.

Ariok: ”On kova laji. Viikolla tehty yli kahden tunnin pyörälenkki oli liikaa. Se vain venyi odottamattoman pitkäksi, yhteistreenit on vaarallisia.”

Renoo: ”Polvi ei kestänyt. Ei tiedä vielä kuinka paha vamma on.”

Palautuminen on alkanut

Vielä klo 23.53 Ariokin kroppa käy ylikierroksilla leposykkeen ollessa 80. Muiden eemelien yölliset syketiedot ovat vielä salaperäisyyden verhon takana, mutta varmaa on että monessa eemelisängyssä kertailtiin maratonin tapahtumia vielä pikkutunneilla kehon yrittäessä toipua raatelevan maratonsuorituksen rasituksista.

Maratonia seuraavana päivänä tarkkaavainen sivustakatsoja saattaa nähdä Patrikin hahmon tasavauhtisen harjoituksen kimpussa Kaurialan kentällä. Ehkäpä Patrik jopa harjoittelee muutamaan otteeseen maratonin maaliintuloa. Mielessä siintää ajatus siitä että ehkä vielä jonain päivänä tämä ainoa maratoonille vielä starttaamaton eemeli pääsee sellaiseen iskuun, että uskaltaa myös lähteä mukaan tähän kovien eemeleiden rajuun leikkiin.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi