JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 23.07.2004

RC Eemeli on tankannut ja lähtee Hamptoniin

Maratonennätykset vaarassa Hämeenlinnan helteessä

Kohta jo kisakylä -- RC Eemelin kesän pääjuoksutapahtuman lähtölaukaus on enää 23 tunnin päässä. Lauantaina 24.7.2004 starttaa ennätysmäiset kuusi eemeliä samalle maratonlähtöviivalle Hämeenlinnan l. Hamptonin kaupunkimaratonille. Kyseessä on Kiptoon toistaiseksi hallitseman RC Eemeli Cupin neljäs osakilpailu. Vain Patrik on jättänyt Hamptoniin lounastamatta ja aikoo juoksemisen sijaan toimia monimediaosaajana polkupyörän, digikameran, videokameran, muistilehtiön sekä enkaken kera.

Porukalla on jännitetty lämpeneekö kylmä kesä juuri kisapäiväksi helteiseksi ja siltä näyttääkin, että Etelä-Suomen kesän lämpöennätyksiä ollaan näinä päivinä rikkomassa. Onneksi se kuitenkin tänä vuonna tarkoittaa joka tapauksessa alle 25 asteen lämpöä ja sadekuurojenkaan mahdollisuus kisan aikana ei ole lähelläkään nollaa.

Erseiden välisen kilpailun voitosta tullaan varmasti käymään huima kamppailu. Julkaistuissa kahdessa estimaatissa on ennakkosuosikin viitta sysätty Keemille, jonka arvioidaan päätyvän loppuaikaan 2.58-3.07. Kovinta uhoa on kuitenkin pitänyt estimaateissa kakkoseksi povattu Hazor, jolle on laskettu tulevan tappiota Keemiin 2-5 minuuttia. Hazor on kuitenkin luvannut lähteä liikkeelle alle kolmen tunnin vauhtia tarkoituksenaan pitää sitä loppuun asti. Eemeleistä ainoana Hazor on viimeisen kahden kuukauden aikana tehnyt täydet neljä tyylipuhdasta pitkää lenkkiä.

Kiptoon deuho maratonin alla on ollut erityisen voimakasta. Viimeisimpien tietojen mukaan jopa 3:30 alitus tekisi tiukkaa; estimaateissa Kiptoolta odotetaan kuitenkin 3.15 tienoille osuvaa loppuaikaa ja kolmatta tilaa. Tämäkin tarkoittaisi huikeata yli kymmenen minuutin alitusta nykyiseen seuraennätykseen. On kuitenkin muistettava, että Hämeenlinnassa käydyissä juoksukisoissa on Kiptoo ollut yleensä poikkeuksellisen kova. Voitot Keemiä vastaan seitsemässä kohtaamisessa ovat Kiptoon hyväksi 5-2. Kolmesta suurimmasta ennakkosuosikista Kiptoo on kuitenkin juossut viime kuukausina selvästi vähiten. Huomenna näemme onko sillä mitään merkitystä.

Eemelien kokenein maratoonari Boit on asetettu molemmissa estimaateissa sijalle neljä ja samoin molemmissa estimaateissa ennakoidaan Boitin parantavan ennätystään 5-9 minuuttia. Ero Kiptoohon on estimaateissa huomattavan pieni, mikä johtunee huikeasta erosta maratonkokemuksessa Boitin eduksi. Tämänvuotisen Cupin puitteissa Boit onkin ainoa, joka on toistaiseksi maratonin juossut — aikaan 3:51 kolme viikkoa sitten Turussa.

Myös viidennestä sijasta on tulossa henkeäsalpaava kamppailu, jossa otattavat Renoo ja Ariok. Renoo starttaa jo uransa kolmannelle maratonille, mutta omien sanojensa mukaan jättäytyisi pois elleivät seurakaverit olisi jättäneet lounasta. Ilmeisimmin siis valmistautuminen ei ole mennyt aivan parhain päin. Estimaatit liikkuvat kuitenkin välillä 3.43-3.50 eli omaa ennätystä Renoolta on onnistuessaan lupa odottaa.

Kaakimaan Keltanokka, Ariok, on jännittänyt koko viikon maratondebyyttiään ja on varmasti helpottunut kun huomenna lopulta pääsee Kaurialassa irti. Ariok on selkeästi pyrkinyt välttämään preuhoa, mutta toimitus ei mene takuuseen siitä että mies ei Renoon peesiin kilpailussa iskeytyisi. Ainakin pitkät harjoituslenkit molemmilla ovat viimeisinä kuukausina olleet hyvin samanlaisia, Renoolla tosin hieman nopeampia. Estimaateissa Ariokille on arvioitu neljän tunnin molemmin puolin olevia aikoja.

Huomenna todennäköisesti rikotaan myös RC Eemelin uusi yhden vuorokauden juoksuennätys. Menestyksekkäänä sunnuntaina 5.10.2003 eemelit pistelivät tossua toisen eteen reilun 128 kilometrin edestä. Mikäli nyt kaikki kuusi maratoonaria selviävät lähes helteiseltä reitiltä maaliin, on kasassa huikeat 253,17 kilometriä.

Varmaa on myös se, että tankkaaminen on kuluvalla viikolla ollut ennennäkemättömän runsasta.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi