JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 08.07.2004

Eemeli suhisee kaislikossa

RC Eemeli testaa

Kortesuo -- Keemin ja Patrikin aiheuttaman palelemispelon saattelemana eräs Eemeli marssi Jyväskylässä Experience It -liikkeen ovesta sisään. Eemelin mieltä vaivasi edellisessä maastotriathlonissa koettu paha vatsakramppi ja pelko sen uusiutumisesta lauantain kolmitahkossa. Sääennuste lupasi vaivaista 13 astetta ilman lämpötilaksi eikä veden lämpökään kovin paljon lähempänä kiehumispistettä ole.

Ei palella

Exit-liikkeen asiantuntevat pojat kaivelivat hyllystä lyhyen hupulla varustetun 5 mm paksusta neopreenista tehdyn märkäpuvun ja suosittelivat tätä Eemelille kisakäyttöön. Samalla he valittelivat että paremmin sopivaa 3 millin paksuista pukua ei nyt ollut saatavilla. Hetken pohdittuaan ja pukua kokeiltuaan Eemeli päätti uhrata setelin ja ottaa märkäpuvun testiin. Samalla visiitillä Eemeli neuvotteli mahdollisesta RC Eemeli -paitaehdokkaasta ja saikin muille Eemeleille esiteltäväksi yhden paitakandidaatin. Pienten sponsorointivihjailujen ja RC Eemelin sivuston esittelyn jälkeen Eemeli siirtyi lastinsa kanssa hikiseen ulkoilmaan ja lähti kohti testijärveä.

Eemeliasumuksen edessä Eemeli bongasi Passen ja sai hänet houkuteltua mukaan märkäpukutestauksen todistajaksi ja dokumentoijaksi. Passe hoitikin valokuvauksen erittäin ammattitaitoisesti.

Varsinainen testi suoritettiin Tuomiojärvessä. Lähtöpaikkana toimi Kortesuon pieni uimaranta. Veden lämpötilaksi mitattiin n. tunti testin jälkeen 19.5 astetta aivan rannan tuntumasta varjon puolelta n. 20cm syvyydestä.

Eemeli ahtautui menestyksekkäästi märkäpukuun. Eemelimäisen valtavat reisi- ja ahterilihakset mahtuivat pukuun juuri ja juuri mutta yläruumiin uintipropelleiden kiinnityskohdissa olisi voinut olla enemmänkin tilavuutta.

Ensimmäiset askeleet veteen tuntuivat viileiltä mutta muutaman sekunnin jälkeen vesi tuntui selvästi lämpimämmältä kuin edellisellä visiitillä järvessä n. kuukautta aikaisemmin. Veden pinnan saavuttaessa kriittisen korkeuden jäi normaali hyytävä tunne saavuttamatta sillä märkäpuku kaikesta päätellen toimi!

Eemeli viritti jalkalihaksensa ja ponkaisi uimasille. Ensin muutama veto rintauintia ja pian vaihto krooliin. Uiminen näytti luonnistuvan aivan mainiosti. Hieman paksu märkäpuku hangoitteli hartioiden kohdalta vastaan mutta ei kuitenkaan niin paljon etteikö sen kanssa pystyisi 400m kisamatkaa uimaan. Vetoketjua ei voinut vetää aivan ylös saakka kiinni koska se olisi hankaloittanut liikaa pään kääntämistä. Pää pinnalla uivalle eemelille saattaisi sopia loppuun saakka suljettu vetoketju mutta ei testausta suorittaneelle yksilölle. TestiEemeli veteli vapaauintia joitakin kymmeniä metrejä ja huomaamattaan meinasi uida kiinni myös sorsaperheen. Missään vaiheessa testiä ei tullut varsinaisesti kylmä. Kokonaisaika vedessä testin aikana oli n. seitsemän minuuttia eli hieman alle ennustetun kisa-ajan.

Puvusta riisuuntuminen onnistui nopeasti ja mallikkaasti edessä sijaitsevan vetoketjun ansiosta. Tiivis puku suojasi niin hyvin vedeltä, että yläruumis ei vaatinut edes pyyhkeellä kuivaamista.

Eemeli märkäpuvussa

Märkäpukutestauksen päälle suoritettu kevyt juoksutreeni kulki myös moitteetta. Mistään ei voinut havaita, että Eemeli olisi lähtenyt juoksulenkille suoraan järvestä.

Nähtäväksi jää käyttääkö testin suorittanut Eemeli märkäpukua myös kisassa vai lämpeneekö vesi tarpeeksi.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi