JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 20.04.2004

Rauman ja Porin väliseltä tieltä löytyi 5 kg lakua ja 28 virtuaalipersikkaa

Kultainen persikanjämäliiga jatkui ja Keem jakoi lakua Karhu-viestissä, jossa RC Eemeli saavutti selvästi aikatavoitteensa

Vääristymätön aikajana, SUOMI -- KULPin hallitus on jälleen kokoontunut ja jakanut persikat RC Eemelin Karhu-viestin suorituksista. Samalla kertaa julkistetaan se, paljonko kukin eemeli nettosi kisassa lakua Keemin päättäväistä Lupausta lunastettaessa. Persikoiden määrässä hallitus on osanottajien pyynnöstä pyrkinyt entistä tarkempaan linjaan, jotta hajontaa saataisiin aikaisempaa enemmän.

Kultaiselle persikanjämäliigalle on nyt avattu myös oma kotisivu.

Karhu-viesti 17.04.2004 oli KPJL:n neljäs osakilpailu ja tässä Renoon liigan kärkeen vieneet tulokset:

***** Kiptoo, 1000 g lakua

Kiptoo yltyi Karhussa lähes paavonurmimaiseen suoritukseen, päästeltyään vaativan kuutososuuden hurjaa 3.39-vauhtia siitäkin huolimatta että oli vasta edellisiltana sivunnut Oisen lenkin seuraennätystään. Nopeus oli viestissä kovempi kuin kenelläkään muulla erseellä. Kun alla oli vielä lisäksi vain viisi päivää aikaisemmin juostu kova Teivo Cup, ei voi kuin ihmetellä miehen kestävyyttä. Suoritus on käytännössä täydellinen, enempää ei voi inhimillisyyden nimissä vaatia. 6,3 km matkalla juostuna aika 22.58 on käytännössä yhtä hyvä kuin Oisen 34.29 ja vitosella se vastaa jopa 18-minuuttista. Kiptoo jäi myös prosentuaalisesti vähemmän osuutensa reittiennätyksestä kuin kukaan muu eemeli: 26,3 %. "Reitti oli helpompi kuin odotin ja Oise painoi yllättävän vähän", kiteytti Patrikin pikahaastattelussa sankari itse juoksunsa. Mikäli Kiptoon kisaviikon kolme juoksua ynnätään yhteen saadaan juostua matkaa 20,6 km ja aikaa niissä kului 1:16.07.

***** Patrik, ei lakua

Patrik avasi lopulta persikkatilinsä Karhussa, siitäkin huolimatta että ei juossut! Jo raskas päätös olla juoksematta oli tervehenkisyydessään neljän persikan arvoinen, mutta kun mies vielä yltyi monimedian erinomaiseksi edustajaksi sekä huoltajaksi ym. erittäin ansioikkain ottein, on viisi persikkaa ainoa oikea palkinto. Ilman Patrikia viestikokemus olisi jäänyt paljon valjummaksi. Viidellä persikalla KULP tuo myös esiin sen, että ei halua rohkaista ketään kilpailemaan loukkaantuneena.

**** Renoo, 1000 g lakua

Renoo pisteli kuuden kilometrin kakkososuudella tyylikkäästi 21 sekuntia alle tavoitteena olleen 25 minuuttia ja paransi samalla kilometrivauhtiaan Teivosta kolmella sekunnilla. Suoritus täyttää selkeästi neljän persikan kriteerit ja osoittaa mm. sen, että uusia henkilökohtaisia ennätyksiä on tänä vuonna Maalaiskunnan miehelle luvassa lisääkin. Esim. puolimaraton pitäisi tällä kunnolla mennä alle 1.35. Teivossa on syksyllä 20 minuutin raja vaarassa. Kotikentällään Jyväskylän katujuoksussa Renoo saa kuitenkin olla tarkkana pitääkseen saavutetut asemansa — Ariok ei ole kaukana ja Patrik saattaa Karhun väliin jätettyään olla hyvinkin juoksukunnossa jo toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina!

**** Ariok, 250 g lakua

Ariok jatkaa tasaista neljän persikan tahtia. Karhu-viestissä 5,5 km viitososuus sujui aikaan 23.36 mikä tarkoittaa neljän sekunnin kiihdytystä kilometriajassa pääsiäis-Teivoon verrattuna. Tavoitteena ollut 24 minuuttia alittui siis kirkkaasti. Erittäin hyvä juoksu Ariokilta, joka teki ilmeisesti viisaasti päättämällä jättää tulevan viikonlopun Pyynikki-juoksun väliin. Oisen lenkillä nyt juostu aika ei vielä aivan vastaa 40-minuuttista (41-minuuttista kuitenkin) ja siksi lakumäärä jäi neljänneskiloon.

**** Keem, 1000 g lakua

Keem sai juosta unelmoimansa ankkuriosuuden ja pitkästä aikaa juoksu kulkikin kuten sen pitääkin kulkea. 9,2 km matkalla aika 33.48 oikeuttaa km-vauhtiin 3.40, mitä on pidettävä erittäin hyvänä. Se on jopa hieman kovempaa kyytiä kuin Kiptoon Oisen aika, mutta toki reittikin oli alamäkeä ja takana navakka tuuli. Vitosella aika vastaa tulosta 17.43 ja puolimaratonillakin seuraennätyksen alittamista. Osuuden nopeimmalle, Patrik Tjärdalille Keem vielä hävisi kuitenkin niinkin paljon kuin 22,5 % ja Seppo Liutun reittiennätykselle peräti 26,6 %. Pääasia on kuitenkin se, että juoksussa ei ollut ongelmia. Estimaateissa Keemillä sen sijaan on ensi vuodeksi hieman viilattavaa, sillä arvioitu lopputulos 3:11.30 alitettiin tasan minuutilla. "Pitää katsoa sääennusteet tarkemmin ja ottaa huomioon", suunnittelee Keem.

*** Boit, 1000 g lakua

Boit jatkoi Karhussa siitä mihin Teivossa jäi. Km-vauhti putosi 3.56:sta 3.58:aan, mutta koska matkakin oli 1,3 km pitempi on Karhun suoritus tosiasiassa hieman kovempi. Kun takana kuitenkin puhalsi hyvä tuuli, ei voida väittää Boitin aivan ylittäneen itseään - siksi vain kolme persikkaa. Lakua nykyään varsin korkeilla kierroksilla käyvä diesel-Boit sen sijaan keräsi täyden kilon alitettuaan kellontarkasti kahdella sekunnilla tavoitteena olleen 25 minuuttia. Mikäli Boit lähtisi nyt juoksemaan puolimaratonia, KULP ei pitäisi puolentoista tunnin alitusta siinä mahdottomana.

*** Hazor, 750 g lakua

Ainoana eemelinä A-rajan tavoitteestaan lakuvedossa jäi joukkueen aloittaja Hazor. Siitäkin huolimatta aika 41.25 on 11 kilometrin osuudellä erittäin hyvä ja KULPin hallituksen puheenjohtaja jos kuka tietää miten vaikea siinä on alittaa 42 minuuttia. Tavoite olisi kuitenkin ollut mahdollista saavuttaa mikäli Hazor olisi välttynyt pistoksilta, jotka etenkin loppuvaiheissa haittasivat menoa huomattavasti. Km-vauhti 3.46 onkin tämä huomioonottaen suorastaan käsittämätön sisukkuuden osoitus! Kaiken tämän jälkeen ei kaksi eikä neljä persikkaa olisi täysin oikeudenmukainen tuomio - annettakoon siis kolme. Hazorin osakkeita nostaa sekin, että mies hankki erinomaisen vara-Patrikin, Mjevin, joka pisteli nelososuuden huikeassa ajassa 19.06 ollen siten koko joukkueesta lähimpänä oman osuutensa kärkeä!

Karhu-esityksen perusteella puolimaratonin seuraennätys näyttäisi olevan Hazorin armoilla.

Allaolevaan taulukkoon on vielä tiivistetty RC Eemelin osuudet Karhu-viestissä.

# ersee matka aika per km vastaa vitosella % nopeimmasta
1 Hazor 11,0 41.25 3.46 17.57 127,7
2 Renoo 6,0 24.39 4.07 20.19 136,1
3 Boit 6,3 24.58 3.58 19.33 127,1
4 Mjev 5,2 19.06 3.40 18.19 121,4
5 Ariok 5,5 23.36 4.17 21.20 138,6
6 Kiptoo 6,3 22.58 3.39 17.59 122,5
7 Keem 9,2 33.48 3.40 17.43 122,5

Kultaisen persikanjämäliigan kokonaistilanne 20.04.2004:

  1. Renoo: 15 persikkaa
  2. Boit: 14 persikkaa
  3. Keem: 14 persikkaa
  4. Kiptoo: 13 persikkaa
  5. Ariok: 12 persikkaa
  6. Hazor: 11 persikkaa
  7. Patrik: 5 persikkaa

Kultaisen persikanjämäliigan virtuaalipersikoiden jakokriteerit:

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi