JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 14.04.2004

Keem avasi Tampereen iltarastikauden

Rantaperkiön korttelirasteilla ongelmia liittimien kanssa

Platz de Aleksander, Kyttälä, Tampere, SUOMI -- Tampereen iltarastit pyörähtivät käyntiin eilisiltana, Aarne Saarisen kuolinpäivänä, Rantaperkiön koululla. Ensimmäisten joukossa "metsään" pääsyä oli kärkkymässä RC Eemelin Keem, joka lähtöpaikalla vasta muisti että suunnistuksessa tarvitaan myös kompassia. Onneksi aurinko kuitenkin paistoi komeasti lähes lännestä ja kun odotettavissa oli helppo rata, ei Keem enää kompassia lähtenyt noutamaankaan. "Hyvin pärjäsi ilman, kertaakaan en kaivannut", totesi tuleva Jukolan viestin viejä maalissa. Klo 16.45 kun Keem oli vanhemman herran kanssa jo leimaamassa itseään liikenteeseen, tulivat järjestäjät vielä toppuuttelemaan että tietokonemiehet eivät ole saapuneet; odotelkaa vielä hetki.

Kun lupa sitten lopulta saatiin gurujen poissaolosta huolimatta, ehti Keem kolmantena radalle tässä iltarastiavauksessa. Ensimmäinen ohitus tapahtui heti ensimmäisellä, 56 sekunnin rastivälillä. Valitettavasti tietokonemiehet eivät ainakaan vielä ole saaneet väliaikapalvelua täyteen iskuun, koska "tulospalvelulla oli ongelmia liittimien kanssa ja kaikkia tuloksia ei saatu luettua". Näin ollen ei voida tietää montako Keemiä nopeampaa aloittajaa rasteilla oli, mutta nykyisissä tuloksissa edellä on ainoastaan lopulta seitsemänneksi sijoittunut Uusi Emit -niminen pihkaniska.

Neljän kilometrin rata osoittautui juuri niin helpoksi kuin Keem oli toivonutkin. Hyötyä oli myös monelta juoksulenkiltä tutusta ympäristöstä: "...jaa niin toi tossa on toi vanha tuttu ulkoilupolku". Korttelirastien erikoisuus olivat siellä täällä olleet aidat. Ensimmäinen aita tuli vastaan Pyhäjärven rannassa ja Keem oli jo lähtemässä kiertämään sen ympäri, kun paikalle osunut vanhempi suunnistaja näytti mallia ja ohitti aidan järven kautta. Ranta oli kuin olikin vielä jäässä!

Toinen aita tuli eteen juuri ennen nelosrastille saapumista. Nytkin kiertäminen näytti erittäin hitaalta vaihtoehdolta, joten Keem otti viereisestä puusta tukea ja heitti itsensä aidan yli. Tuloksena olikin ainakin nykyisissä tuloksissa toiseksi nopein rastivälisuoritus. Seuraavalla rastilla tulikin sitten Keemin iltapäivän pahin pummi, kun haussa oli aivan väärän kumpareen pohjoisjuuri. Niinpä verkkaan kävellyt kilpailijakin meni tässä kohtaa hetkeksi ohi. Kehnot sijoitukset jatkuivat kolmella seuraavallakin rastilla, vaikka vain viimeisellä niistä Keem itse koki tehneensä huonon suorituksen. Tiukka tilanne sattui seiskarastin jyrkänteeltä lähdettäessä, kun alla oli yhtäkkiä jäinen polku ja ei jalkoja ollenkaan. Polvi iskeytyi kipeästi jäähän, mutta minuutin kävelyn jälkeen alkoi juoksu taas luistaa.

Rasti numero yhdeksän oli Keemin heiniä; pitkä rastiväli hyvää polkua ja katuja pitkin paikkaan, jossa rasti oli jo alkuvaiheissa nähty. Aikaa tuhraantui 3.13 ja kun kärkikahdeksikon väliajoista peräti neljä puuttuu, on Keemillä ainakin toistaiseksi nopein noteerattu rastiväliaika. Hyvä vauhti jatkui kolmelle viimeisellekin rastille tultaessa. Toiseksi viimeiselle Keem saapui hieman passaillen, tavoitteenaan tykittää 12. rastille täysillä ja pyrkiä samalla ykkösaikaan siinä. Tiukka nousu risukossa ylös, polun yli ja kasvillisuuden halki suoraan rastille leimaamaan - 22 sekuntia! Toiseksi nopein mitattu aika on ollut peräti 19 sekuntia hitaampi. Maaliin tästä Keem sitten hölköttelikin niin rauhallisesti, että menetti yhden sijan. Uusi Emit oli kuitenkin tässä Jukka Kyrölän voittamassa kilpailussa tavoittamattomissa.

Keemin loppuajaksi 4,56 km radalla mitattiin 40.10. Eroa kärkeen tuli seitsemän minuutin verran. Suoritus tyydyttää Keemiä, mutta tiedossa on että jatkossa reitit tulevat olemaan eksponentiaalisen paljon vaikeampia eikä Keemin hyvä juoksuvauhti enää paljon auta.

Jälkihiet Keem irroitteli Kävyssä, jossa Risto pyöritteli kössikentällä helppoon 7-1 -voittoon. Rasteilla haavoittunut polvi sai osansa kössimailastakin, vastustaja puolestaan sai pallosta päähän. "Arvokasta treeniä kevään viimeisiä vakiokössejä silmälläpitäen", arvioi Keem.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi