JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 10.04.2004

Kiptoo lunasti cup-pokaalin takaisin kirjahyllyynsä

Mestaruus ratkesi vasta cupin päättäneessä Teivo-Cupissa

Ylä-Hervannan Torni -- Vuoden 2004 toisella neljänneksellä tiedottaa RC Eemeli Kiptoon cup-mestaruudesta. Doping-testit on tehty, pisteet on laskettu varmuuden vuoksi vielä muutaman kerran yhteen ja protestien jättämisaika on umpeutunut. Sen sijaan toimituksen tiedossa ei ole, ovatko puolueettomat tarkastajat jo käyneet tarkistamassa pokaaliin tehdyn kaiverruksen.

Vaiherikas ja ennätyspitkä cup-kausi huipentui päätöskilpailuna käytyyn Teivo-Cuppiin. Ennen kisaa Keemillä oli vielä täydet saumat mestaruuteen ja moni olisi varmasti laittanutkin lanttinsa likoon vuoden 2002 cup-mestarin puolesta. Kiptoo oli hyytynyt kuukautta aiemmin melko pahasti edellisessä cup-kamppailussa, joka oli niin ikään Teivo Cup. Keem puolestaan oli esittänyt ko. kisassa varsin vakuuttavia otteita juosten voittoon ajalla 18.32.

RC Eemeli maastopyöräspesialisti Kiptoo oli kuitenkin onnistunut virittämään itsensä melkoiseen iskuun viimeisen ja toiseksi viimeisen kisan välisenä aikana. Kun vastaavasti Keemille osui hiukan tavallista huonompi päivä ja kuun alussa juostu maraton oli verottanut harjoittelua, oli Kiptoon ylivoima cupin päätöskilpailussa suorastaan mykistävä. Kiptoolle cup-osakilpailun ykkössija ajalla 18.53, kun kakkoseksi sinnitellyt Keem viipyi matkalla 35 sekuntia kauemmin seisauttaen kellot aikaan 19.28. Edeltäneessä cup-kisassa hurjaan lentoon yltynyt Hazor oli joutunut rankan flunssasairauden uhriksi alle kuukautta ennen kisaa ja tämä näkyi tuloksessa, joka kirjautui numeroin 20.02. Kuukautta aiemmin sama matka oli taittunut 1 minuutti ja 25 sekuntia nopeammin. Harrastusmielellä viimeiseen kisaan lähtenyt Boit jäi kuitenkin turvallisen tuntuisesti 11 sekunnin päähän. Patrik kaunisteli kauden parhaaksi jääneen Teivo-Cup tuloksensa lukuihin 20.36, mutta joutui kovan harjoittelun keskellä tyytymään statistin osaan kovakuntoisten eemeleiden joukossa.

32 vuoden ikään ehtinyt Kiptoo on monessa liemessä keitetty kokenut kilpailija, jolle RC Eemeli Cupin voittaminen on tuttua ja mieluista puuhaa. Cup-voitto oli Kiptoolle jo neljäs. Ainoastaan Keem vuonna 2002 on kyennyt hetkeksi horjuttamaan Kiptoon hegemoniaa RC Eemeli Cupissa. Miehen vauhti vain paranee vanhetessaan vaikka harjoittelua cup-kaudella 2003 olikin kevennetty aiemmasta. Maastopyöräilyn saralla Kiptoo on päässyt myös nauttimaan pokaaleista ja juuri maastopyörätreeneistä tämä vuoden 2003 cup-mestari ammentaakin peruskuntoaan. Muista Kiptoon saavutuksista on myös maininnan arvoinen yhdeksän (!) perättäisen Oisen lenkin startin virheetön sarja alkaen vuodesta 1995. Keskimääräinen loppuaika 9 vuoden aikana on ollut 38.59 ja paras noteeraus vuodelta 2003, jolloin RC Eemelin ennätys Lammin vaativalla reitillä parani aikaan 34.29. Myös Atalan maastotriathlon-reitin seuraennätys on Kiptoon hallussa.

RC Eemeli Cup 2003 loppupisteet.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi