JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.01.2004

RC Eemeli valmiina 24 tunnin ennätysjahtiin Kurussa

Myös sisäiset hiihtomestaruudet jaossa

Kirjasto, Hervanta, SUOMI -- RC Eemelin iskujoukko debytoi viime talvena Vierumäen 24 tunnin hiihdossa (ks. tiedote). Tänä vuonna Vierumäen kekkosten 20 %:n korotus osanottomaksuun oli markkinavoimille liikaa, ja Eemeli ryhtyi etsimään sopivampaa otatusta muualta. Sopimus saatiinkin aikaan Kurun kunnan vapaa-ajantoimiston kanssa, ja RC Eemelin hiihtojoukkue nähdään viettämässä tammi-helmikuun vaihdetta Kurussa.

Vierumäen menestyksestä palkintona saatu leiri käytettiin pohjakunnon luomiseen tämän hiihtokauden alussa. Hiihtovauhti näyttikin jo varsin lupaavalta, sillä leirivuorokauden aikana viiden erseen voimin hiihdettiin reilut 200 km. Leiriin sisältynyt hiihtely squash-, sulkapallo-, koripallo- ja tenniskentillä ei ole luvussa mukana.

Pääasiassa juoksuun keskittyvä RC Eemeli ei lähde Kurun 24 tunnin hiihtoon tavoittelemaan kuuta, joka kisayönä loistaakin taivaalla vain puolikkaana. Tampereella liikkuvien huhujen mukaan kisaan osallistuu ainakin poliiseja, virolaisia pro-hiihtäjiä sekä pirkkalalaisia urheiluhierojia, eikä 6-henkisellä joukkueella muutenkaan liene mahdollisuuksia 24 hengen komppanioita vastaan. Kurun reittiennätys 470 km on kuitenkin todennäköisesti myös Eemelin ulottuvilla, ja sitä paitsi kuntosarjassakin on pokaali jaossa. Vähimmäistavoite on rikkoa Vierumäellä 4 hengen joukkueella hiihdetty seuraennätys 442 km. Tänäkin vuonna RC Eemelin valttina on äärimmilleen optimoitu hiihtojärjestys, jonka vahvuus paljastuu kilpaileville joukkueille vasta paikan päällä.

Kurun kisan yhteydessä ratkotaan myös RC Eemelin sisäiset hiihtomestaruudet seitsemän kierroksen yhteisaikoina. Koska neuvotteluissa ei päästy yksimielisyyteen siitä, hiihdetäänkö mestaruudesta vapaalla, perinteisellä vai niiden yhdistelmällä, päätettiin jakaa kaikki kolme mestaruutta erikseen. Erseet taistelevat siis toisiaan vastaan 7 kierrosta sekä vapaalla että perinteisellä vapaavalintaisessa järjestyksessä. Takaa-ajolähtö 24 tunnin hiihdossa ei valitettavasti onnistune.

Etu-Leinolassa kellotettujen testitulosten perusteella mestaruuksista on tulossa tasainen vääntö. Viimevuotisen, hiihtomestaruuskisanakin pidetyn Dunder förmiddagenin voittoa puolustaa Boit, mutta tällä kaudella Hazor on jo ehtinyt uhota viiden tunnin alituksesta Pirkan hiihdossa. Myös Kiptoon on nähty hiihtävän pro-sauvoillaan suuria määriä Niihaman suunnalla, kun taas Keem säilyttää suksiaan puun takana ja on keskittänyt uhonsa lähinnä puolimaratonille. Treenitilastojen mukaan Ariokin hiihtokilometrit ovat joukon vähäisimmät, mutta nähtäväksi jää, miten Wolfin hilavitkuttimet vaikuttavat hiihtovauhtiin. Yleisöllä riittää jännitettävää myös perinteisen tyylin mestaruuskamppailussa, jonka ennakkosuosikin viittaa kantaa Renoo. Muutkin eemelit raahannevat paikalle myös p-vermeet - lukuunottamatta Boitia, joka luottaa tälläkin kaudella Virtakoivun oppeihin. Ainoa varma tapaus hiihtomestaruusmitaleja jaettaessa on Patrik, joka s**perimoisen kiireen vuoksi on estynyt osallistumasta koko tapahtumaan.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi