JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 26.12.2003

Pärssinen meni hoiteli uuden vuoden juoksun jälleen hyvissä ajoin

Joulupäivänä joulukuussa vältyttiin loukkaantumisilta vaikeista olosuhteista huolimatta

Mäki -- Pärssinen meni perinteinen uuden vuoden juoksu juostiin tällä kertaa joulupäivinä 25.12.kuten viime vuonnakin osallistujia oli kolme kappaletta eliki touhuja Patrik. poikkeuksellisesti jo kello 14 alkanut tapahtuma jouduttiin juoksemaan erittäin vaikeissa ja liukkaissa olosuhteissa. Kisaa vielä vuosituhannen vaihteessa järjestaneet tavoite eivät täälläkään kertaa osallistuen järjestelyihin ja niinpä ulkotuloja ei täälläkään kertaa oltu ripoteltu matkan varrelle. Tämä ei ollutkaan tarpeen sillä aurinko painui maillehen vastajuoksuun päätsit työ.

Tävän tämän vuoden uutuutena oli myös yhteinen kaikille osallistujille järjestetty noin kahden kilometrin alkuliukastel, jonka jälkeen siirryttiin varsinaiselle kilpailu heitille Jukolan alueen kohdalta. Kisaa ei siis tällä kertaa alkanutkaan moottoriajalta vaan kohdalta jossa normaalisti ollaan jo lähestyty 4ta km:n. Poikkeuksen liukkaus herkisti pienennykset välillä Acrobatisiin suorituksiin, varsinkin emme äityi ihmeellisiin alas peliin lähestyvät lähestyttäessä moottorirata. Vaikeat olosuhteet johtivat myös siihen että suuria irtiottoja ei lähtematkan varre. Patrik tosin yritti rata jäissä viestimuusta porukasta mutta lässähti John Mäenpäällä.

Viimevuotsessa tapahtumassa hänen on saavuttamaan paikalle 57, 47 olinäissä vaikeissa olosuhteissa liian vaikeaa palaa Niemelleille. Patrik kellotti ajan 1 0 kuusi 50, mutta Kemintellut seis astuivat vasta aikaan 68 minuuttia. Joka tapauksessa on selvää että heitti ennätys jäivoimaan myös tämän vuoden uuden vuoden juoksu jäljiltä. Vaikeista olosuhteista johtuen kaikki kilpailjoka voivat joka tapauksessa olla tyytyväisiä siihen että ylipäätään selvisivät maalin miehiin nauhoit.

Kilpailun jälkeen Ari joka alkoisi kun voimaan mahdollisesta vaihda vääristymästä Hämeenlinnassa johtuen siitä että uudenvuoden juoksu järjestettiin täälläkin kertaa jo hyvissä ajoin ennen Karjalanisen kalenterin mukaan tapahtuvaauuden vuodenstamista. Onkin mahdollista että ei neljän aikakäsitys on toisenlainen kuin valtaväestön johtuen siitä että ei neljän vuosirakenntuukut osakilpailu tapahtumista kun taasen muilla ihmisillä aikakäsitys tukeutuu perinteisiin juhlapäiv.

Tiedotteen sanelussa käytetyn puheentunnisteknologian epätäydellisyyden johdosta ylläoleva tiedote ei välttämättä auennut kaikille varsinkin kuin ottaa huomioon tiedotteen korkeahkon sisäpiiriluokituksen. Tämän johdosta alla on sama tiedote oikoluettuna:

RC Eemeli hoiteli uuden vuoden juoksun jälleen hyvissä ajoin

Joulupäivän-jolkussa vältyttiin loukkaantumisilta vaikeista olosuhteista huolimatta

RC Eemelin perinteinen uudenvuodenjuoksu juostiin tällä kertaa joulupäivinä 25.12. Kuten viime vuonnakin osallistujia oli kolme kappaletta eli Keem, Kiptoo ja Patrik (Keem korvasi viimevuotisen osallistujan Renoon puuttumisen). Poikkeuksellisesti jo kello 14 alkanut tapahtuma jouduttiin juoksemaan erittäin vaikeissa ja liukkaissa olosuhteissa. Kisaa vielä vuosituhannen vaihteessa järjestaneet tahot eivät täälläkään kertaa osallistuen järjestelyihin ja niinpä ulkotulia ei täälläkään kertaa oltu ripoteltu matkan varrelle. Tämä ei ollutkaan tarpeen sillä aurinko painui maillensa vasta juoksun päätyttyä.

Tämän vuoden uutuutena oli myös yhteinen kaikille osallistujille järjestetty noin kahden kilometrin alkuliukastelu, jonka jälkeen siirryttiin varsinaiselle kilpailureitille Jukolan alueen kohdalta. Kisaa ei siis tällä kertaa alkanutkaan moottoriradalta vaan kohdalta jossa normaalisti ollaan jo lähestytty neljättä kilometria. Poikkeuksellinen liukkaus herkisti eemelit välillä akrobaattisiin suorituksiin, varsinkin Keem äityi ihmeellisiin askelkuvioihin lähestyttäessä moottorirataa. Vaikeat olosuhteet johtivat myös siihen että suuria irtiottoja ei nähty matkan varrella. Patrik tosin yritti Rapamäessä eroon muusta porukasta mutta väsähti mäen päällä.

Viimevuotisessa tapahtumassa Renoon saavuttama voittoaika 57.47 oli näissä vaikeissa olosuhteissa liian vaikeaa palaa eemeleille. Patrik kellotti ajan 1.06.50, mutta Keemin kellot seisahtuivat vasta aikaan 68 minuuttia. Joka tapauksessa on selvää että reittiennätys jäi voimaan myös tämän vuoden uudenvuodenjuoksun jäljiltä. Vaikeista olosuhteista johtuen kaikki kilpailijat voivat joka tapauksessa olla tyytyväisiä siihen että ylipäätään selvisivät maalin ehjin nahoin.

Kilpailun jälkeen Ariok alkoi spekuloida mahdollisesta aika-avaruuden vääristymästä Hämeenlinnassa johtuen siitä että uudenvuoden juoksu järjestettiin tälläkin kertaa jo hyvissä ajoin ennen Gregoriaanisen kalenterin mukaan tapahtuvaa uuden vuoden vaihtumista. Onkin mahdollista että eemeleiden aikakäsitys on toisenlainen kuin valtaväestön johtuen siitä että eemelien vuosi rakentuu osakilpailutapahtumista kun taasen muilla ihmisillä aikakäsitys tukeutuu perinteisiin juhlapäiviin.

Tämän tiedotteen tekemiseen käytettiin Philips Freespeech Viva –teknologiaa. Tiedotteen saneluun kului 14 minuuttia 35 sekuntia, sanellun tekstin oikolukuun ja korjailuun puolestaan 8 minuuttia 37 sekuntia. Tiedotteen siirtämiseen kansainväliseen tietoverkkoon ja hyperlinkkien viilaamiseen meni aikaa 14 minuuttia ja 13 sekuntia. Kaloreita kului miltei parisataa, mikä vastaa varsin reilua kinkkusiivua kastikkeella tai vaihtoehtoisesti runsasta palaa jouluista suklaakakkua kaakaon kera.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi