JULKAISUVAPAA HETI
RC EEMELI / LEHDISTÖTIEDOTE 02.11.2003

RC Eemeli pistejahdissa Rautaveden mäkisellä maratonilla

Hazor juoksee maratonennätyksensä

Korkean paikan leiri Kangaslammella -- RC Eemeli osallistui kahden maratoonarin voimin kauden lähes viimeiseen maraton kisaan Rautavedellä Vammalassa. Hazor lähti matkaan tavoitteenaan Boitin seuraennätyksen murskaaminen ja yksi cuppiste. Boit oli mukana vain lenkkeilymielellä.

Ilmankosteus huiteli sadan prosentin tienoilla ja lämpötila oli viitisen astetta plussan puolella maratoonarien asettuessa lähtöviivalle. Hazor säntäsi liikkeelle viiden minuutin kilometrivauhtia kulkevan porukan matkaan ja Boit jäi pitämään perää.

Naisten kärkijoukon kanssa samassa ryhmässä matkaava Hazor sai pian todeta että Rautaveden reitti ei ollut niitä keveimpiä. Mäkiä tuntui tulevan vastaan yksi toisensa jälkeen. Mäet kuitenkin aina maksavat velkansa ja muutamassa jyrkässä laskussa alamäkispecialistimme pääsikin iskemään irtonaisella askelluksellaan. Alkumatkan kiusana toimi myös pienoinen vastatuuli, joka varsinkin pikatien vartta taivallettaessa jarrutti vauhtia.

Hieman epämääräisen alkuvauhdin jälkeen matkavauhti tasaantui. 14km väliaika 1:10 kertoi, että aivan lähellä ennätysvauhtia oltiin. Vähän ennen puolimatkaa Hazor joutui hylkäämään ryhmänsä ja naisten kärkijuoksijat koska ei voinut alamäissä jarrutellakkaan. Puolimatkassa kanssakilpailijan kello kertoi väliajaksi 1:44.

Juoksu jatkui edelleen reipasta tahtia vaikka mäet aina välillä menoa jarruttivatkin. 28km kohdalla väliaika oli edelleen mainio 2:18 ja risat. Maratonin raskaimmat kilometrit 28 ja 32 välillä alkoivat kuitenkin vaatia veronsa. Rautaveden reitin viimeiset kilometrit eivät ole niin mäkisiä kuin alkumatka. Tästä huolimatta Hazor ei pystynyt enää kiihdyttämään vauhtia vaan juuri ja juuri kykeni jatkamaan 3:30 alittavaa vauhtia. Vauhdin aavistuksenomainen hiljeneminen paljastui, kun koko matkan tasaisella sykkeellä taivaltanut naisten kärki tuli tasaisella takaa ja meni vastustamattomasti ohitse.

Lopulta tiukan vääntämisen tuloksena Hazor ylitti maaliviivan ajassa 3:29:25. Tuloksena komea oma ennätys jossa parannusta edelliseen yli 13 minuuttia sekä täysi cuppiste. Boitin ennätys jäi vielä vajaan minuutin päähän. Rautaveden mäkinen reitti ei selvästikään ole nopein eikä kevein mahdollinen. Ei kuitenkaan hassumpi suoritus mieheltä, joka ei osaa juosta...

Samaan aikaan Boit oli takajoukoissa lisännyt vauhtia. Ensimmäinen puolikas oli kulkenut aikaan 2:05 ja koska matkanteko tuntui maistuvan ja neljän tunnin alitus oli lähellä niin Boit joudutti askeltaan. Maaliviivalle Boit pääsi ajassa 3:57:34 ja varmisti itselleen puoli pistettä lisää cuptilastoon.

Rautaveden maraton

Tulokset

Palautteena Rautaveden maratonista voisi sanoa, että ainakin Eemelien käyttämässä pukukopissa riittää tilaa. Saunaa ei ollut mutta suihkusta tuli liiankin lämmintä vettä jos muita suihkuttelijoita ei sattunut samaan aikaan. Huolto pelasi reitillä kohtuullisesti vaikka ensimmäiseen huoltopisteeseen olikin pitkä matka ja rusinat ja suolakurkut olivat vähän liian piilossa huoltopisteissä. Arpaonni oli Eemeleillä epäilyttävän huono. Maalissa tarjottu sämpylä ei myöskään yli kolme tuntia juossutta raavasta miestä vielä paljon ravitse varsinkaan jos kyytipojaksi ei saa edes teetä vaan on tyytyminen pelkkään sokeriveteen! Kaikesta huolimatta hyvin järjestetty maraton vaikkakin vähän kalliinpuoleinen saatuihin palveluihin nähden.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi