LEHDISTÖTIEDOTE 17.10.2003 JULKAISUVAPAA HETI
RC Eemelin suunnistuskokemus jyrkässä kasvussa

Patrik, Keem, Kiptoo ja Boit vauhdissa Lukonmäen iltarasteilla

Hervannan alppihiihtokeskus, Tampere, SUOMI -- Elokuisena maanantaina kokoontui ennätysmäärä RC Eemelin jäseniä iltarasteille. Jo parin kuukauden ajan oli tiedetty yksittäisten ja kaksittaistenkin jäsenten treenailleen suunnistusta enemmän tai vähemmän salaa, mutta ensimmäistä kertaa peräti 66,7 % seurasta nähtiin yhtaikaa viivalla. Lue tästä, millainen kamppailu metsän suojassa käytiin ja miten lopulta kävi!

Vertailukelpoisten tulosten saamiseksi koko nelikko päätti startata samalle viiden kilometrin radalle, vaikka Boitilla on kolmisenkymmentä vuotta muita pitemmän suunnistuskokemuksensa vuoksi tapana kierrellä pitempiäkin reittejä. Erseemäisen pitkän alkuverryttelyn ja muun vetkuttelun jälkeen metsään startattiin järjestyksessä Patrik, Keem, Boit ja Kiptoo. Seuraavaa rasti rastilta etenevän matkakertomuksen seuraamista helpottanevat

K-1: Lyhyen ykkösvälin ainoa vaihtoehto on kaartaa vasemmalta sähkölinjan kautta rastille. Patrik hakee rytmiä kävelyvauhdilla, sen sijaan Kiptoo aloittaa rajusti ja leimaa ekalla rastilla sijalla 44.

1-2: Tehtävänä on runnoa rinne ylös jompaakumpaa polkua ja mäen päällä osua rastille. Kiptoo yllättää itsensäkin ja nousee väliajoissa sijalle 41. Myös Patrik ja Keem löytävät polun ylös, sen sijaan Boit kaartaa rinteessä kauas vasemmalle ja voittaa kakkosvälillä Kiptoota vain 22 sekuntia.

2-3: Keem ja Patrik etenevät virheittä, mutta silti pari minuuttia myöhemmin lähtenyt Keem saa Patrikiin näköyhteyden. Kiptoo sekoaa liikaa oikealle ja putoaa kolisten.

3-4: Boit ampuu suorinta polkua nopeamman miehen peesissä rastivälin seitsemänneksi nopeimman ajan. Muut erseet eivät luota polkuihin vaan kiertelevät maston oikealta puolen tietä pitkin. Tie ei silti ole maantiekiitäjälle huono vaihtoehto, sanoo Keem ja nousee väliajoissa ainoan kerran sadan sakkiin. Kerrostaloja katsomassa käynyt Kiptoo jää vähäksi aikaa Keemin taakse.

4-5: Tiepätkä, jolla vuorostaan Kiptoo puikottaa. Kun kädessä on kartta, Boit kuitenkin juoksee Kiptootakin 44 sekuntia kovempaa ja lähestyy väliajoissa kymppisakkia. Keem säilyttää Patrikin selän näkyvissään mutta ei saa vielä kiinni.

5-6: Boit on ainoa ersee, joka ymmärtää, että tie on nopeampi kuin vierellä kulkeva kivikkoinen polku. Siitä huolimatta Kiptoo tykittää alle kolmen minuutin välin ja nousee taas Keemin edelle. Keem sotkee polut mutta säilyttää edelleen tuntuman edellä lähteneeseen Patrikiin.

6-7: Hieman hankalampi suunnistusväli, jolla kartoittajakin työntää sormensa peliin. Boit juoksee tuurilla ylimääräistä polkua pitkin kompassia vilkuillen ja nousee yhdeksänneksi. Patrik karistaa poluissa sekoilevan Keemin kannoiltaan, Kiptoo tuhlaa puolitoista minuuttia kiertämällä kaukaa tien kautta.

7-8: Reitinvalintaväli, jolla Boit unohtaa olevansa puoliksi maratoonari ja yrittää puskea suoraan pusikon läpi, tuloksena ylivoimaisesti huonoin rastivälisijoitus. Myös Keem sählää tiheikössä, ja rastin edessä olevalla polulla Patrik tulee vastaan rastilla jo käyneenä. Kun Keem ehtii rastille asti, takaa puhaltaa myöhemmin startannut Kiptoo. Patrik ja Kiptoo siis kiertävät oikealta polkua, ja Keem jätetään tylysti viimeiseksi väliajoissa.

8-9: Mielenkiintoinen reitinvalintaväli, jossa suoran vaihtoehdon tarjonnut suo on ratamestarin mukaan "kuin lentokenttää". Eemelit ovat eri mieltä, Keem ja Boit runttaavat parhaiten oikealta tietä. Kiptoo ei usko löytävänsä rastia oikean kautta ja kiertää siksi vasemmalta, mistä pääsee polkua lähes rastille saakka. Aikaa kuitenkin kuluu minuutti enemmän kuin Keemillä. Patrik sortuu yrittämään suoraan ja kaartaa sitten vasemmalle tielle hukaten ainakin pari minuuttia. Keem ohittaa Patin väliajoissa.

9-10: Toinen "kumpaa tietä"-väli, jolla kengännauhat astuvat ratkaisevaan rooliin jäsentenvälisessä taistossa. Patrik valitsee tiereitin oikealta, tielle päästyään kumartuu sitomaan nauhojaan kun Keem säntää ohi. Patrik ehtii paremman rastinoton ansiosta kuitenkin yhtaikaa rastille. Keemiltä omien sanojen mukaan kisan paras väli, mutta pankin räjäyttää Kiptoo: urku auki vasemman tien kautta, sijoitus rastivälillä 12. vain seitsemän sekuntia Boitille hävinneenä! Suoraan-oikealta-hybridireitinvalinnan toteuttanut Boit miettii jälkeenpäin ettei edes huomannut vasenta vaihtoehtoa.

10-11: Keem, Patrik ja Kiptoo ovat näköyhteydessä kymppirastilta lähdettäessä. Niinpä kaikki lähtevät tieltä liian aikaisin, rymyävät sähkölinjan alla ja päätyvät harhailemaan rinteessä. Patrik hapottaa Keemin perässä ja hukkaa eniten aikaa. Boit ainoana hoksaa ylittää sähkölinjan vasta rastin kohdalla, rykäisee rastivälillä neljänneksi ja nousee yhteisajoissa pysyvästi kahdeksanneksi. Myös erseiden keskinäinen järjestys alkaa vakiintua.

11-16: Melko mitäänsanomattomia lähestymisvälejä, joilla Boit jättää seuratovereita teipattujen kengännauhojensa ja kartanlukutekniikkansa ansiosta. Kuitenkin ylämäessä 12-13-välillä Keem kellottaa 17:nneksi nopeimman rastivälin ja häviää Boitille vain kaksi sekuntia. Kiptoo hukkaa 15:nnen rastin ja tuhraa puolitoista minuuttia - ehtiikö Keem sittenkin ohi? Patrik tekee rauhallisen virheetöntä työtä ja napsii loppuväleillä parhaita sijoituksiaan.

16-M: Keem rypistää maaliviitoituksella Kiptoota vielä viisi sekuntia kiinni mutta ei riitä, ei riitä. Boit jätetään viitoituksella viimeiseksi.

Tampereen jaoston iltarastispektaakkeli antaa odottaa hyvää ensi kesän Jukolan viestistä. Tätä kirjoitettaessa vuoden 2004 cup-arvonnan ajankohta on vielä spekuloinnin peitossa, mutta lehdistö on kuullut huhuja joiden mukaan piposta saattaisi löytyä suunnistusta muiltakin kuin Boitin lapuilta. Jos Jukola-haaveiden lisäksi pipokin sattuu olemaan antelias suunnistukselle, kevään 2004 suunnistustreenin määrä saattaa ylittää jopa kesän 2003 keilaustreenin.


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Tampereen Iltarastit


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet