LEHDISTÖTIEDOTE 06.10.2003 JULKAISUVAPAA HETI
Erseet pistelivät menestyksekkäänä sunnuntaina yli 128 km

Seura kompensoi Pirkan hölkkä -osallistumattomuutensa tekemällä ennätyksen, kauden erseemäisen kärkituloksen ja tahkoamalla varjo-puolikkaita. Vuoden 1995 puolimaratonlegenda elää silti edelleen.

Kosice, Slovakia / Vantaa, Suomi / Hervanta, Tampere / Atala, Tampere -- Cup-kauden ratkaisujen ja Puolalaisten elokuvien viikon lähestyessä RC Eemelin kuntokäyrä on selkeässä nousussa. Sunnuntaina 5.10. seura antoi tästä oivan näytteen juoksemalla yli 128 km erilaisissa kilpailu- ja varjo-kilpailusuorituksissa.

Ensimmäisenä suoritusvuoroon pääsi Keem siitäkin huolimatta että oli Keski-Euroopan aikavyöhykkeellä. Slovakialainen päivä alkoi hiukan uhkaavasti synkkien pilvien kerääntyessä Kosicen taivaalle. Ukkossää ja 14 m/s tuuli uhkasi Wunderground-sääpalvelun ennusteen mukaan kisaa.

Kisaa edeltävänä maanantaina Keem oli vetänyt loistavan 1.22 mittaisen aamulenkin (15 km). Tämä lisäksi valmistautumiseen oli kuulunut rautatankojen nostelua omenanpoimintatyöleirillä ja vuohien talvikoppien rakentelua. Lisäinspiraatiota olivat antaneet myös edeltäneen viikonvaihteen Berliinin maratonin mainiot suoritukset, etunenässä Tergatin 2.04.55, Koririn 2.04.56 ja Holménin 2.12.08 (2.09 tahdissa 30 km:ään asti ja Renoomainen lopetus). Urheilu-sms-viestien taso ja lajipriorisoinnit olivat välillä hiukan laittaneet mieltä matalaksi, mutta siinähän ei ollut mitään uutta. Lisäinspiraatiota oli myös haettu Pardubicen jääkiekko-ottelusta Litvinovia vastaan. Janeckyn Otakar, Dopintan Jiri ja ennen muuta herra Sykora jyräsivät fanaattisen kotiyleisön edessä Litvinovin tenniserälukemin 6-1. Edeltävänä päivän kisakaupungissa nähty musta nainen viimeistään oli nostanut kisavireen absoluuttiseen huippuunsa.

Kisa-aamuna klo 10.00 Suomen aikaa Kosicesta tavoitettu Keem kommentoi tilannetta seuraavasti: "Huh, tällä hetkellä vielä paistaa arska... Alkaa pilvistyä kyl, ehkä ukkonen alkaa klo 11.22. Vaasamainen keli! Kisabussi nytkähtaa nyt. Jalat aika väsy". Pieni kisaa edeltävä kutkutus ja hermostuneisuus alkoi siis hiipiä miehen mieleen, mikä on yleensä pelkästään hyvä merkki. Tavoitteena olisi vähintään kauden erseemäinen kärki mutta myös himoittu RC Eemelin puolimaratonennätys 1.22.11, jota kukaan eemeli ei ole kyennyt parantamaan sitten vuoden 1995.

Keemin juoksu alkoi hyvin. Seitsemän kilometrin kohdalla alkoi sade, mikä vaikutti positiivisesti lopputulokseen pitäen ilman mukavan viileänä ja raikkaana. Kannustus matkan varrella oli mainiota. Viiteen kilometriin tultiin ajassa 19.14 ja Lepe-tupan mukaan 10 km:n kohta ohittui ajassa 38.40 ja meininki oli kuulemma tuossa kohtaa hyvä. Kaiken kaikkiaan vauhdinjako onnistui hyvin vauhdin ollessa vain hyvin lievästi hiipuva. Väliajat olivat seuraavat: 19.14 (5km), 38.37 (10km), 58.40 (15km), 1:18.40(20km). Lopputuloksena aika 1:23.08 ja sijoitus 36/470. RC Eemelin ennätyksen syntyminen oli hyvin lähellä mutta jäi silti selkästi syntymättä. Juoksu oli siitä huolimatta todellinen huippusuoritus.

Keemin toimitukseen kantautuneet ensikommentit olivat seuraavat: "Tuuli haittasi korkeintaan 5-10 sek. Todella upea tapahtuma, täällä kannattaa käydä! Ilmotessa ja maaliin tullessa sai tölkin olutta :) Maalissa myös olutmyynti.". Voidaan siis sanoa, että esim. Suomessa olisi juottoasemissa vielä oppimista slovakeilta, kuten esim. Finlandiassa havaittiin. Lisäksi Keem kommentoi seuraavaa: "max 190. Lopussa irtosi vain vain 185, kun oli selvää että enkka ei synny ja lihaskunto alkoi pettää. Pienestä on kiinni. Ei voi kyllä yhtään jossitella. Täydellinen vauhdinjako, täydellinen keli, mahtava kannustus, erinomaiset järjestelyt. Avg 181, 1249 kcal. 7 km alkoi sade, mikä auttoi. 16 km vielä 1.22 tahdissa, sitten 16-19 liian hitaasti ja lopussa vastatuuli. Legenda elää...". Sanalla sanoen siis Keemille huippusuoritus Kosicen rauhanpuolimaratonilla Slovakiassa.

Keemin ohittaessa 16 kilometrin paalua Kosicessa starttasi Renoo Suomen Vantaalla maratonille. Tavoitteena oli välttää Hämeenlinnan virheet ja suoriutua maratonista ennätysajassa. Tietenkin myös arvokkaat cup-pisteet olivat Renoolla kiikarissa. Tällä kertaa vauhti hiipui jälleen, muttei mitenkään niin dramaattisesti kuin Hämeenlinnan pätsissä reilut 2 kk aiemmin. Puolimatkaan Renoo tuli n. ajassa 1:50.05.

Tässä vaiheessa tieto Keemin huippusuorituksesta oli jo levinnyt kulovalkean tavoin Tampereella olleessa eemeli-kunnassa ja tietoisena cup-tilanteen tiukkuudessa Kiptoolle ei jäänyt vaihtoehtoa: mies säntäsi ulos Atalan metsiin varjo-puolikkaalle. Johtuen hiukan yllättävästä liikkeellelähdöstä, muutoinkin kovan treenin jäykistämistä lihaksista ja Atalan profiililtaan vaativista maastoista kesti Keemin kauden erseemäinen kärki puolimaratonilla tämän hyökkäyksen: Kiptoolle kuitenkin varjo-puolikkaan ensimmäinen sija ajalla 1:55. Lisäksi Kiptoo bongasi Boitin, jolla ihan selkeästi oli myös treenit ja varjo-suoritukset mielessä. Tarkempi Boitin harjoituksen laatu jäi tässä vaiheessa kuitenkin mysteeriksi.

Myöhemmin selvisi että Boitin päivän treeniruokalistalla oli ollut suoraan treenipäiväkirjaa lainataksemme "löysä 2:18.00, arviolta 23 km, kilokaloreita monta, reitti Atala-Olkahinen-Tasanne-siirtolapuutarha-Luhtaanrannan leirikeskus-Niihama-Takahuhti-Pappila-Leinola". Vaikka kyseessä ei ollutkaan ihan tarkkaan puolimaratonin mittainen matka vaan ns. ylimittainen reitti, oikeuttaa aika erseen varjo-puolikkaan toiseen sijaan.

Kiptoon päästessä varjo-puolikkaansa maaliin alkoi myös Renoo lähestyä Vantaalla maratonin maalia. 30 km:n jälkeen tullut vauhdin hiipuminen oli sen verran lievää, että loppuajasta näytti tulevan varsin hyvä. Sykkeet olivat myös varsin mallikkaalla tasolla, kuten sykekäyrästä voi päätellä. Klo 16.17 Suomen aikaa hätkähdyttävä tieto kisa-paikalta saavutti myös Patrikin treenikämpän: loppuaika Renoolle 3.56.10, huikea neljän tunnin alitus (!) ja puoli arvokasta cup-pistettä. Viitoset sujuivat Renoolta seuraavasti: 26:27, 25:42, 26:01, 26:12, 27:40, 29:06, 29:47, 31:25. Kaiken kaikkiaan siis varsin tarkkaa työtä. Mies itse kommentoi kisapaikalta tuntojaan maalissa seuraavasti: " REITTI MÄKISEMPI KUIN HML, KELI PUOLI AURINKOINEN, TUULI HIEMAN HAITTASI. POLVET EI TAHO KESTÄÄ JA MIES HYYTYY 30 JÄLKEEN". Kovaa on meininki!

Tuskin oli Renoo ehtinyt kisan jälkeisen saunan lauteilta poistua, kun Patrik veti tilanteesta omat johtopäätöksensä. Keemin, Kiptoon ja Renoon kovat suorituksen viestittivät armotonta kieltään siitä, että lepopäiviä ei näin lähellä cup-ratkaisuja juuri pidetä. Päättäväisenä Patrik siis säntäsi omalla varjo-puolikkaalleen Suolijärven vaativiin maastoihin. Puolimatkaan tämä insipiraatiota Sarah Changin konsertista perjantai-iltana hakenut RC Eemelin entinen tonniviitosen ennätysmies pääsi ajassa 1:17.00, mutta kiristi loppua kohti hiukan tahtiaan: tuloksena loppuaika 2:31.00, 1808 menetettyä kilokaloria ja varjo-puolikkaan kolmas sija. Vaikka tappiota Kiptoolle ja Boitille tulikin runsaasti, oli mies maalissa tyytyväinen suoritukseensa: "juoksu oli helpon oloista, suorastaan vaivattoman rullaavaa". Viime viikolla noin 14 tuntia treenannut eemeli saattoi siis hyvillä mielin keskittyä palautumiseen.

Päivästä jäi jäljelle vain yksi kysymys: missä tarkkaan ottaen oli RC Eemelin super-sunnuntaina 5.10.2003 Hazor? Tiedotteen julkaisuhetkeen mennessä tämä juorulenkkeilevä mies ei ollut vastannut sunnuntain treenimääriään koskevaan pika-galluppiin, mitä ilmeisimmin cup-taktisista syistä.

Saldona eemeleille siis kaiken kaikkiaan vähintääkin 128 km ja 487,5 metriä juoksua, henkilökohtainen maratonennätys Renoolle ja sitkeästi elossa säilyvä puolimaraton-legenda. Keem kiteytti asian seuraavasti: "Loistavaa tulossatoa! Tämä on suuri päivä eemelikunnalle! Harmi ettei Kip päässyt näyttämään kynsiään."


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu
Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet