LEHDISTÖTIEDOTE 11.08.2003 JULKAISUVAPAA HETI
RC Eemelillä kaikkien aikojen toiseksi pisin tiedottamistauko

Kaikesta huolimatta jäsenistö on ollut aktiivinen keskikesälläkin

WC-data, Nekala, SUOMI -- RC Eemeli ei ole jättänyt lehdistötiedotetta 64 päivään. Tämä on seuran historian toiseksi pisin kuiva kausi tiedottamisten suhteen - loppuvuodesta 1999 saavutettuun ennätysmäiseen 119 päivään on kuitenkin vielä viljalti matkaa.

Tätä käsittämättömän pitkää vaikenemista seura selittää lähinnä tyynenä myrskyn edellä; vuoden 2003 RC Eemeli Cupin ratkaisukilpailut ovat edessä lähikuukausina ja tiedottamistiheys noussee niiden yhteydessä kaikkien aikojen huippuunsa. Lisäksi seura on ollut kesän aikana ylikuormitettu jäsenhakemuksien käsittelemisen johdosta.

Boit avausosuudella Jukolassa

Seuran jäsenet ovat tämän pimeän kauden aikana kuitenkin olleet ahkeria. Boitin juostua sensaatiomaisen maratonseuraennätyksen Forssassa ei ehtinyt kulua kuin viikko, kun mies jo oli toteuttamassa ikivanhaa unelmaansa Jukolan viestin avausosuudesta. Ykkösosuuden debyytti tuotti km-vauhdilla 8.38 säälittävän sijoituksen 593 ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä varmisti sen, että Boit tulee aloittamaan myös RC Eemelin ensivuotisen Jukolan viestin Jämillä.

Perinteiseen tapaan Boit on etsinyt rasteja myös Kainuun rastiviikolla ja Tampereen iltarasteilla sekä käynyt oman puolimaratonennätyksensä kimppuun Hamptonissa. Valitettavasti varmaan Hampton-tyyliin juoksu käytiin hurjassa helteessä ja niinpä ennätys kovasta alkuvauhdista huolimatta jäi syntymättä.

Boit on myös valmistautunut RC Eemeli keilausturnausta varten viskomalla keilapalloa Kaupissa jo useina päivinä. Virallisten tietojen mukaan Boitin ennätys 6.8. oli sama kuin Keemin parhaan päivän huonoin sarja.

Renoo debytoi maratonilla Hamptonissa

Hamptonin helteen tarjoaman haasteen otti vastaan myös Renoo, joskin vielä hurjempana eli täydellä matkalla. "Kova oli maraton. Syke alussa oudon korkealla, vatsa kipeä 15-17 km välin", totesi maalissa uransa ensimmäisen maratonin juossut Renoo. "Nesteet loppuivat kropasta, jalat kramppasivat 30 km kohdalla." Maaliin Renoo ehti juuri ja juuri riittävän nopeasti ansaitakseen 0,5 Cup-pistettä ajassa 4:28.32. Sääoloja uhmannut suoritus sai osakseen varauksetonta ihailua seuratovereilta.

Välipalana Hamptonin alla Renoo kävi Saarijärvellä petraamassa Kiimasen savulenkin ennätystään 24 sekunnilla. Juuri alkaneella viikolla aikoo Renoo käydä keilaamassa. Maalaiskunnan mies painottaa, että kyseessä on testi - ei treeni.

Renoon treenidatan löydät Renoo Webistä.

Kiptoo kokeillut suunnistusta

Hamptonilla kävi hikoilemassa myös Kiptoo, joka muutamaa viikkoa aikaisemmin oli aloittanut ankarat valvomistreenit. Kympillä Kip saavutti yhdeksännen sijan seuraennätystä hipovalla ajalla 39.46.

Toisen kauden tavoitteistaan Kiptoo saavutti kesäkuun 19. päivä kiertämällä Tampereen torstairasteilla kuuden kilometrin radan. Vajaan puolentoista tunnin suunnistussessio sai jatkoa puolitoista viikkoa myöhemmin iltarastien neljällä kilometrillä. Heinäkuussa Kiptoo puolestaan ehti Kuopioon nappaamaan erinomaisen neljännen sijan Puijonsarvi MTB:n kilpasarjassa.

Keilaamassa Kiptoo on viimeksi käynyt keväällä 2002, mutta mikäli vuodelta 1997 peräisin oleviin videotodisteisiin on uskominen, on miehen kaatotaito sitä luokkaa ettei treeneihin juuri ole tarvettakaan.

Keem hakenut keilauskokemusta

Suunnistusuransa on kuluvana kesänä aloittanut myös Keem, joka Boitin opeilla onnistui hämmentävän hyvin debyytti-iltarasteillaan Kaupissa. 5,2 km radalla keskisykkeellä 160 tapahtunut suunnistus tuotti kilometrivauhdiksi mukavan 12.43 ja sijoitukseksi kunniakkaan 115 - siis paremman kuin Boitin vuoden 2002 Jukolan joukkueen loppusijoitus! Keemin toinen tutustuminen suunnistuksen ihmeisiin elokuun alussa Kaupin 6,8 km radalla ei sen sijaan sujunut aivan niin hyvin - taakse jäi ainoastaan ensikertalainen, Patrik.

Heinäkuun alun Keem vietti polkupyörän päällä yrittäen peesata Lappia ja Pohjois-Norjaa kiertävää Hazoria. Peesailu onnistui ja onneksi Hazor tarvittaessa jäi odottamaankin. Puolentoista viikon aikana eemelikaksikko jätti maantietä taakseen hieman toista tuhatta kilometriä ja siirsi RC Eemelin pyöräretkeilyn pohjoisuusennätyksen Kjøllefjordiin, lähes 71. pohjoiselle leveyspiirille. Matkan varrella Keem kulutti parhaana päivänä energiaa polkupyörän päällä reilut 4100 kcal.

Keem on pitkin kesää yrittänyt opetella keilauksen saloja ja onkin saanut sarjakeskiarvonsa nostettua jo avauskerran 107:stä 128:aan. Glasnostin hengessä on kansainvälisessä tietoverkossa jälleen esillä maineikas Keem Web.

Hazor kiersi Pohjois-Kalotin

RC Eemeli Cupin kärjessä komeileva Hazor ei sitten Suvi-illan maratonesityksensä ole osallistunut virallisiin mittelöihin, mutta on Tour de Nordkalottenin lisäksi valloittanut Tuntsan erämaan ja suunnitellut ansiokkaasti seikkailukisaa. Keilaturnaukseen Hazor aikoo kaikesta päätellen tulla puun takaa.

Myös Patrik aloittanut suunnistamisen

Puun takaa sen sijaan keilaturnaukseen ei tule Patrik, joka keilaustreeneissään on useimmiten saanut yhden yli sadan pisteen sarjan per päivä. Keilaustohinoiden ohessa Patrik on ehtinyt myös pihkaniskojen joukkoon iltarasteille ja selvinnyt 6,8 km radalta maaliin yli 2,5 tunnin treenin tehneenä.

Patrikin juoksukunto sen sijaan on toimitukselle tällä hetkellä arvoitus ja sellaisena pysyneekin aina syyskuun seitsemänteen päivään asti.

Näistä lähtökohdista RC Eemeli puksuttaa kohti vuoden 2003 Cup-ratkaisuja, seuraavan kerran eemeleitä tositoimissa pitäisi olla nähtävillä Lamminpäässä Tampereen maastoajoissa lauantaina 16. elokuuta!


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Valokuvia Hamptonilta 2003


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet