LEHDISTÖTIEDOTE 05.06.2003 JULKAISUVAPAA HETI
RC Eemeli testasi X-sprintin

Ensikertalaisten sprinttiseikkailu kesti yli kahdeksan tuntia ja toi 13. sijan 29 parin duo-sarjassa

Huone 42, Tampere -- Kauden ensimmäinen X-sprint -seikkailukilpailu starttasi 17.5. Lempäälästä. Duo-sarjassa mukana oli historiallisesti myös RC Eemelin nimellä esiintynyt Kiptoon ja Arin duo. Kaksikkomme oli liikkeellä puhtaasti kokeilumielessä nauttimassa uusista väsymys- ja kiputiloista, sillä esimerkiksi intiaanikanootilla melomisesta duollamme oli pelkästään teoriatietoa ja vain toinen osasi käyttää emitiä. Sen verran tosissaan duomme kuitenkin oli, että Birgitan polun kartta oli jopa avattu edellisenä iltana tulevien rastipaikkojen arvailuja varten. Eemeleitä kirittämässä oli mm. Samppa Lajusen duo.

Taktikoinnin välttämiseksi järjestäjät olivat pitäneet lähtöpaikan salassa loppuun asti ja Lempäälän keskustasta lähtöpaikalle löysi viittoja seuraten. Lähdössä Kanavan koululla joukkueet saivat kilpailun kirjalliset ohjeet, emitin, yhden kartan pyöräily- ja melontaosuudelle sekä yhden suunnistusosuudelle. 28 rastin sijainnit tuli kopioida ilmoitustaululta omiin karttoihin.

Maastopyöräilyllä ja seikkailutehtävällä aloitettiin

Ensimmäiseksi lajiksi oli siunaantunut noin 40 km maastopyöräily Pirkan Taipaleen reitille ja sieltä edelleen Höytämöjärvelle Vihreän Polun Merun seikkailukeskukseen. Ennen Merun keskusta rasteja piti löytää 6 kpl. Merussa kilpailijoista toiselle puettiin valjaat ja komennettiin 6-8 metrin korkeuteen yläköysiradalle suorittamaan erilaisia tasapainoilu- ja roikkumistehtäviä. Valjaiden varaan putoamisesta oli tiedossa 15 minuutin aikasakko, joten RC:n edustajaksi arvonnassa päätynyt Kiptoo otti yläilmataiteilun ehkä liiankin varman päälle. Sateen liukastamat lankut, pyöräilykengät klosseineen ja oman vuoron odottamisessa kylmettynyt kroppa toivat toki oman haasteensa taiturointiin. Onneksi kilpakumppani oli koko ajan positiivisesti hengessä mukana vähän väliä muistuttaen maanpinnalta ohjeissa mainitusta 1600 euron kertakorvauksesta kuolemantapauksen varalta: "Sillähän vaimo tekee vaikka etelänmatkan!" Tiettävästi köysiradalta ei kukaan pudonnut eikä aikasakkojakaan tullut, sillä RC Eemeli kellotti putoamattaankin radan heikoimman ajan 17,30. "Seuraavan päivän terassin katon pesu sujui helposti juuri kiipeilytehtävässä saatujen taitojen ansiosta", kommentoi edustajamme kisan jälkeen.

Yläilmoista hypättiin jälleen fillarin selkään ja etsittiin käyttöä mukana roikkuneelle emitille kolmen rastin verran ennen vaihtoa suunnistukseen. Pientä närää kisailijoissa aiheutti tällä pätkällä sijainnut Hirvi-Simunan luolaan sijoitettu "seikkailurasti", jonka pystyi käytännössä huomaamaan vain tuurilla.

Ensimmäiselle vaihtopaikalle Asemakylään saavuttaessa kurainen ja märkä, mutta hyvävointinen RC Eemeli oli kuluttanut 3 tuntia ja 18 minuuttia, josta kuitenkin 43 minuuttia oli odottelua ennen köysiradalle pääsyä. Ensimmäisellä rastilla duomme oli ollut vasta 25., mutta jo hetken päästä kymmenes ja vaihdossa neljästoista. Ratamestarin ensimmäisen osuuden ihanneajasta jäätiin noin 25 minuuttia. Jos jossittelu olisi sallittua, Kiptoo olisi ehkä päässyt poluilla hieman kovempaa, kun taas Ari olisi mielellään ajanut maantiellä kovempaa.

Suunnistuksella jatkettiin

Vaihdossa pyöräilykengät vaihtuivat lenkkareihin, märkä paita ja takki kuiviin, juomapullot täytettiin ja suuhun laitettiin pientä purtavaa ja taas mentiin. RC sai vaihtoon tuhraantumaan 6.12, kun nopeimmat kellottivat alle 2 minuutin aikoja!

Etukäteistaktikoinnissa Ari oli varannut kanootista etupaikan, joten vastavuoroisesti Kiptoo oli varannut suunnistusosuudelta peesipaikan. Meno suunnistaja-Arin perässä Kiptoolle oudolla alustalla oli sen verran vaikuttava kokemus, että Kiptoon arvostus suunnistajia kohtaan nousi roimasti. Käytännössä Kiptoo vain hidasti matkantekoa ja Arilla oli sentään vielä kartanlukukin vastuullaan. RC Eemeli suoritti 13 km suunnistuksen kutakuinkin ratamestarin ihanneaikaan puoleentoistatuntiin kellottaen parilla rastilla jopa kolmanneksi nopeimmat rastiväliajat. Kokonaistilanteessa RC kolkutteli jo kymmenen parhaan sakkiin. Vaihtoon kului tällä kertaa seitsemisen minuutia kärjen vaihtaessa puolessatoista minuutissa.

Lopussa heilui mela

Jäljellä oli kuitenkin vielä kaksikon heikoin laji: melonta intiaanikanootilla. Kisan edetessä kävi selväksi että tätäkin hankalammaksi lajiksi muodostui inkkariammeen kantaminen. Pariminuuttiseksi kutistuneen melontaoppitunnin jälkeen kisailijamme lähtivät kiertämään Lempäälän keskustan ympäri kulkevaa melontareittiä, jolle mahtui Kuokkalankoski ja Herralankoski sekä Lempäälän kanavan kohdalla 724 metrin kanootinkantamisosuus. Reitti kierrettiin puolitoista kierrosta ja kokonaismatkaksi muodostui 14 km. RC kellotti odotetusti hitaammasta päästä olleita rastiväliaikoja kuluttaen osuuteen hieman alle kolme tuntia ja jääden ihanneajasta lähes 80 minuuttia. Kommelluksilta ei melonnassa täysin vältytty ja lähellä oli, ettei kanootin haukatessa virkistävää vettä emit-leimasin painunut Kirkkojärven pohjaan ja RC Eemelin matkanteko jäänyt sikseen.

Kun käytetystä kokonaisajasta vähennettiin odotusaika, sai RC Eemeli noin 68 km reitillä loppuajakseen 7:23.49, jolla irtosi 13. tila 29 seikkailijaparin seassa. Eroa voittajapariin kertyi 1:43.43.

Minimalistinen varustus ja onnistunut ravintohuolto mahdollistivat elämyksen

RC Eemelin joukkue havaitsi juomavyön hyväksi ratkaisuksi jokaiselle osuudelle. Siinä sai kuljetettua juomapullon ja eväiden lisäksi säännöissä mainitut pakolliset varusteet (sideharso, laastari, urheiluteippi, avaruuslakana, pilli). Pyöräilyosuudelle erikseen määrätyt pakolliset varusteet (pumppu, vararengas, työkalut) oli kiinnitettyinä pyöriin, joten ne jäivät automaattisesti pyörien mukana vaihtopaikalle. Melontaan siirryttäessä pyöräilykypärä laitettiin jälleen päähän ja osuudelle pakolliset vaihtovaatteet kulkivat kanoottiin vedenpitävässä pussissa.

Etukäteistankkaus sekä ravintohuolto kisan aikana sujuivat erinomaisesti eivätkä energiavarastot päässeet ainakaan Kiptoolla missään vaiheessa loppumaan. Edellisellä viikolla Kiptoo olikin tankannut kolmena perättäisenä päivänä vähintään pari pasta-annosta per päivä ja vielä aamu- ja iltapuurot päälle. Reilun kahdeksantuntisen temmellyksen aikana Kiptoo söi neljä 30 gramman energiageeliä, kaksi banaania, yhden energiapatukan, kourallisen sipsejä ja joi vain noin 2,5 litraa pääosin Dexal-merkkistä nestettä.

Kiptoo unohti sykelähetinvyönsä alkutohinassa huoltoautoon, mutta kovempikuntoisen Arin mittari kertoi työpäivän kulutuksen olleen yli 6000 kcal. Pringles-pötkylän sisältö hävisikin maalissa kahteen eemeliin huomattavasti nopeammin kuin neljään eemeliin 24 tunnin hiihdossa.

Kokemuksena X-sprint oli mieleenpainuva ja tapahtuman slogan "seikkailua kaikille" tuli todistettua paikkansapitäväksi. RC Eemeli suositteleekin X-sprintiä kaikille seikkailukisoista kiinnostuneille. Seuraavaan seikkailuun RC Eemeli ei lähde enää katselemaan vaan taistelemaan inkkarimelontaakin jo harjoitelleena!

Rastiväliajat

Osuussijoitukset

Sijoitus kisan aikana

Kisan analysointi joukkueiden Hiiltomiehet (3.) ja FC Janina (7.) osalta (xls, 25 kt)


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

X-sprint

X-sprintin tulokset

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet