LEHDISTÖTIEDOTE 26.05.2003 JULKAISUVAPAA HETI
Historian ensimmäinen merkintä 9-sarakkeeseen

Boit mukana maratonien maailmanennätyksessä

Tampammkorkeak, Tampere, Suomi -- Lähes neljän viikon ajan ovat Petsamon kissat ja Kekkosentien koiranulkoiluttajat saaneet ihmetellä lasittunut katse silmissä ja numerolappu rinnassa köpötteleviä maratoonareita. Nyt se on ohi. Sadan maratonin maailmanennätysviestissä juostiin yhteensä 315 maratonia, joista kaksi hölkkäsi Boit.

Eemeleidenkin sormia monesti piikitelleen Varalan testausihmeen Matti Jääskeläisen organisoima häppening houkutteli Boitin lisäksi muitakin maratonlegendoja. Mukana olivat mm. maailmassa eniten maratoneja juossut Horst Preisler, kolmanneksi eniten juossut Kalevi Saukkonen sekä toinen kotimainen legenda Hans Mannsten. Näiden herrojen saavutusten rinnalla Boit ei paljon rehvastele neljällä juostulla maratonillaan, mutta RC Eemelin jäsentenvälisissä aukesi uusi sivu - tai pikemminkin sarake.

"Suvi-iltaan valmistautuminen on menossa, vedin vaan pari pitkää lenkkiä vähän ylipitkänä", lörpötteli Boit syntymäpäivänään. Pelkkä osallistumisen ilo tuskin kuitenkaan sai Eemelin maratonennätyksen haltijaa lähtemään ylipitkälle lenkille, taustalla taisi vaikuttaa myös cup-pisteiden himo. Vuodesta 2002 asti on RC Eemeli Cupissa luvattu lisäpisteitä juostuista maratoneista, mutta vasta nyt merkitään ensimmäiset 2 x ½ pistettä Boitille cup-pistetaulukon 9:nteen sarakkeeseen. Näillä puolikkailla Boit nousee Keemin ohi kolmanneksi.

Harjoitusmaratoneihin Boitilta kului reilut neljä tuntia kumpaankin. Jos Boit pystyy 3.30:n alitukseen kahden viikon kuluttua Forssassa, Kiptoo putoaa kolmanneksi cup-tilanteessa. Kannattaa tietenkin muistaa, että mikään ei estä myös muita erseitä juoksemasta maratoneja puun takana - puoli pistettä kolahtaa jo huteralla 4.30:n suorituksella, mikä onkin herättänyt keskustelua lisäpistesäännön uusimisesta ensi vuoden cuppiin.

Marat juostiin Tampereen tekul^H^H^H^H^H ammattikorkeakoululta kuutena edestakaisena lenkkinä. Oheisissa kuvissa ovat Boitin kellottamat kilometriajat kierroksittain esitettyinä. Km-aikojen summa on pienempi kuin Boitin loppuaika, mikä johtuu siitä, että kierrosten välillä oli huoltopiste, jolla vietetyt minuutit eivät ole mukana kuvassa. Vaihtelu väliajoissa johtuu nousuista, vastatuulesta ja eripituisista kilometreistä. Jälkimmäisen maratonin viimeinen kierros ei ole loppukiri vaan "maratonin erikoisharjoitus", johon Boit kysyi luvan Masa "älkää juosko liian kovaa" Jääskeläiseltä.

Boitin kilometrit


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

RC Eemeli Cup 2003


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet