LEHDISTÖTIEDOTE 02.04.2003 JULKAISUVAPAA HETI
Minne katosi glasnost?

Keem treenannut enemmän, kovempaa ja tehokkaammin kuin viime vuonna

Herwood press center, Tampere, Suomi -- RC Eemelin jäsenistön treeni-glasnost eli kulta-aikaansa syksyllä 2002. Silloisesta viidestä jäsenestä ainoastaan yksi piti harjoituspäiväkirjansa pöytälaatikossa, toiset neljä esittelivät harjoituksiaan tai pikemminkin niiden puuttumista auliisti kansainvälisessä tietoverkossa. Kuluva kevät on kuitenkin osoittanut, että koko avoimuus oli vain siirtymäkauden kikkailua: kuumimman kilpailukauden lähestyessä harjoittelu tehdään jälleen kaukana verkkoyhteyksistä, piilossa metsän keskellä ja jopa aamuhämärissä.

"Ei enää. Seuraava harjoituspäiväkirjan päivitys toukokuussa 2003." ilmoittaa Renoo Web, joka kerännee ennätysmäärän hittejä vapunpäivänä 2003 lehdistön odotellessa paljastuksia Renoon harjoitusmääristä. Keltinmäestä liikkeelle pantujen huhujen mukaan mailapelimestari olisi siirtynyt Hamptonin täysmaratonia odotellessaan lenkkeilemään jo kaksinumeroisia kilometrilukuja.

Patrikin entinen glasnost-saitti taas ilmoittaa saman asian huomattavasti Renoota karummin: 8 merkkiä. Se kahdeksas on rivinvaihto "ei enää":n perässä. Patrik onkin kevään 2003 kuluessa piilottanut lähes koko olemuksensa puun taakse lakkoilemalla myös irkissä. Asioista perillä olevilla tahoilla tiedetään treenimäärät sen verran ennennäkemättömiksi, että Patrik mahtuukin huomattavasti ohuemman puun taa kuin vielä jouluna. Tavoitteet sen sijaan ovat vanhaa tuttua Patrikia, eli tänäkin keväänä biljardimestari on välillä uhonnut niin ettei tahdo mahtua housuihinsa. Joka tapauksessa odotettavissa lienee yllätyksiä kesän kisoissa.

Viimeisin Keem Webiin kirjattu harjoitus on tehty 28.8.2002. Julkisuusmylläkkä Keemin ympärillä on kuitenkin saanut kössimestarin nyt raottamaan suihkuverhoa ja julkistamaan alkuvuoden treenimäärät. RC Eemelin saamien tietojen mukaan Keem on juossut tammi-maaliskuussa 2003 3,0 % enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aikaisemmin. Keem lienee pannut sukset piiloon tänä keväänä huomattavasti aikaisemmin, sillä maaliskuussa juoksua on kertynyt peräti 20,6 % enemmän kuin viime maaliskuussa. Urheilua seuraavat muistanevat, että Keem ei kuulunut RC Eemelin 24 tunnin hiihtojoukkueeseen.

Merkittävä on myös havainto, että Keemin maaliskuussa juoksuun käyttämä aika kasvoi vain 7,1 % viime vuodesta. Treenien kappalemäärä taas on laskenut koko alkuvuonna 4,8 % ja maaliskuussa peräti 12,5 %. Tästä on helppo päätellä, että Keem treenaa kovemmalla vauhdilla ja pitempiä lenkkejä kuin ennen. Kilokalorien kulutus on noussut maaliskuusta 2002 maaliskuuhun 2003 vain 0,8 %, eli Keem pystyy samalla energialla pitämään yllä entistä kovempaa vauhtia! Mitä tämä merkitseekään pitkien matkojen ennätyksille, sen näemme ensimmäisen kerran jo Żywiecin puolimaratonilla 13.4. "Luvut summattu päässä, joten virheitä saattaa olla", kommentoi ennakkosuosikki itse.

Myös Boitin anilliininpunaiset käppyrät ovat jämähtäneet marraskuulle 2002. "Päivitys katkesi hiihtokauden alkaessa, koska ohjelmistotoimittaja ei ole saanut valmiiksi hiihtokilometrejä kuvaavaa graafia", tiedottaa Boit. "Myös vuoden vaihteen vaatimat muutokset ovat vielä kesken." Uskokoon ken tahtoo.

Keemin tuoreimpien paljastusten jälkeen Boit suostuu kuitenkin tekemään pientä vertailua. 840 hiihtokilometriä talvessa, Kiptoo pani reilusti paremmaksi. 110 km juoksua maaliskuussa, ei lähelläkään Keemin lukuja. Yhdessä asiassa Boit sentään kuuluu ilmiselvästi eemelien raskaaseen sarjaan: energiankulutuksessa. Esim. Pirkan hiihdossa Boit käytti kilokaloreita peräti 54,7 % siitä mitä Keem koko helmikuussa. Huolimatta suunnattomasta ruokahalusta Boitilla kerrotaan olleen varaa hankkia uudet DS-Trainerit, joten ehkä vapaauintimestarin nimen säilymisestä juoksuennätyslistalla on vielä toivoa.


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

RC Eemelin ennätykset

Eemelien tavoitteet

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet