LEHDISTÖTIEDOTE 31.03.2003 JULKAISUVAPAA HETI
Vakiokössikausi huipentui 12 minuutin mittaiseen päätöserään

142 erän pituinen kausi päättyi jälleen Keemin voittoon

Maailmanmestaridata, SUOMI -- Viimeistä kertaa vakiokössikaudella 2002-2003 kerääntyi RC Eemelin squash-jaosto ratkomaan paremmuuttaan seinätennistaidoissa viime perjantaina. Paikalla olivat otattamassa perinteiseen tapaan Patrik ja Keem.

Päätösvuoron lähtökohta oli se, että Patrikin pitäisi kyetä 9-0 -voittoon noustakseen vakiokössimestaruuteen ohi Keemin. Kiptoolla olisi ollut oma lusikkansa soppaan sujautettavana, mutta "tuskin vakioon. ei uskalla riskeerata. siellä tulee kuitenkin vammoja", totesi vakiokössikauden pronssimitalisti itse mahdollisuudestaan.

Tavallista pitemmän lämmittelyn jälkeen Patrik tuli avauserään paljon normaalia räväkämmin ja roikkuikin pitkään Keemin kannassa. Tiedossahan oli, että seitsemästä edellisestä kohtaamisesta oli Patrik vain kerran kyennyt voittamaan ensimmäisen erän. Lyhyen heikon hetken jälkeen Pat kuitenkin menetti otteensa ja kärsi 4-9 -tappion, joka käytännössä ratkaisi vakiokössimestaruuden Keemille. Jatkossa oli kuitenkin vielä pelissä keskinäisten kohtaamisten paremmuus, jonka Pat olisi 7-1 eräluvuilla pystynyt korjaamaan itselleen.

Uusi motivaattori pötkäyttikin P. Bowrainin erinomaiseen Iskuun ja nopeasti väsynyt Keem oli vailla mahdollisuuksia kolmessa seuraavassa erässä. Toisella erätauolla hankitun energiajuoman vaikutus alkoi kuitenkin näkyä viidennessä erässä, jossa Keem palasi voittojen tielle lukemin 9-2 eikä voittajan roolistaan enää luopunut.

Samalla Keem katkaisi merkkipaalunomaisesti yhden huomattavan pitkän putken: peräti kahdeksasti peräjälkeen oli Patrik hoidellut keskinäisissä kohtaamisissa kolmanneksi viimeisen erän. Nyt tämän päätöspäivän kuudes erä kuitenkin kääntyi Keemille helpohkosti 9-4.

Kauden huipentanutta 142. erää tahkottiin lopuksi tavallista pitempään. 8-6 -johdosta Keem joutui vielä päästämään Patrikin rinnalleen, mutta ei kuitenkaan ohi ja näin kausi päättyi 12 minuutin vääntämisen jälkeen tyypillisiin päätöserän lukuihin 10-8. Tyypillisiin siksi, että peräti 35 % kauden päätöseristä meni jatkopisteille.

Kauden kummallisuuksiin kuuluu myös se, että 9-0 -erävoiton ottaja vain kahdesti kahdeksasta kerrasta kykeni voittoon myös seuraavassa erässä. Tämän uroteon Keem teki Patrikkia vastaan 24.1. ja Kiptoota vastaan 21.11. Vielä huonompi oli 9-1 -voittajan osa; vain kerran seitsemästä yrityksestä tuollaisen murskavoiton ottaja pystyi puolustamaan erävoittoaan. Tämäkin tapahtui vasta toiseksi viimeisellä pelivuorolla 21.3.

Vakiokössikauden lopputuloksissa Patrik nousi viime vuoden pronssisijaltaan hopealle. Vaikka pelattujen pisteiden prosentti Patilla nousikin vain 47,5:stä 48,1:een, parani voitettujen erien prosentti kuitenkin hyvän loppukauden ansiosta ansiokkaasti 41,5:stä 47,7:ään. Oikeansuuntainen johtopäätös lienee se, että Patrik voitti päättyneellä kaudella enemmän ratkaisupisteitä kuin aikaisemmin. Tätä teoriaa tukee sekin, että jatkopistelle menneet erät Patrik hoiti kotiin 70-prosenttisesti; 20 erästä 14 voittoa.

Kiptoon vakiokössikausi jäi pääasiassa vammoista ja ajanpuutteesta johtuen valitettavan lyhyeksi. Vain 17 erää käsittäneellä kaudella Kip jäi neljään voitettuun erään, mitä on pidettävä viime kaudella 54,2 -prosenttisesti eriä voittaneelta ex-hopeamitalistilta epätyydyttävänä saavutuksena.

Keemin kausi sen sijaan muistutti erittäin paljon edellisvuotista. Erien voittoprosentti putosi 55,6:sta 55,4:ään, mitä voitaneen pitää aivan mitättömänä erona. Mittaustarkkuuden rajoissa tulos on käytännössä sama. Voitettujen pisteiden prosenttikin pysyi 53:ssa eikä siten pudonnut edelliskaudesta kuin prosenttiyksikön verran. Lisäksi Keem saavutti ensimmäisen kerran vakiokössikausien historiassa tuhannen voitetun pisteen rajan sekä pelasi huikeat 139 erää - yhteensä n. 25 pelituntia.

Mestaruuden puolustaja oli tyytyväinen kauteensa: "Kauden neljästä tavoitteesta ensimmäinen on nyt plakkarissa, joten tilanne on hyvä. Laakereille ei kuitenkaan ole varaa jäädä lepäämään, vaan ensi viikolla pitää Zywiecissä otattaa täydellä sydämellä puolimaratonia, niin ettei jossitteluille jää sijaa", sanaili aamukahvilta tavoitettu kultamitalisti kotonaan Renoojacquesin tiloissa.

Vakiokössikaudesta 2003-2004 tulee varmasti mielenkiintoinen. Mikäli Patrik heti syksystä pääsee menneen kevään vertaiseen iskuun, on mestaruus Mikontaloon erittäin lähellä. Keem ei kuitenkaan varmasti luovuta titteliä suosiolla. Kiptoon paluuta odotellaan vesi kielellä ja kun vielä Boit on Uhonnut liittyvänsä vakiokössileiriin, on tulevan kauden kössipakka varsin uuden näköinen!


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Vakiokössitulokset


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet