LEHDISTÖTIEDOTE 25.08.2002 JULKAISUVAPAA HETI
Tonniviitosella odotettu nokkimisjärjestys

Keemillä yhä mahdollisuudet cup-mestaruuteen maksimipistein

Kuuma mesto, Renoojacques, SUOMI, Tampere -- Maailmanhistorian kolmatta RC Eemeli tonniviitosta varten kokoonnuttiin perinteisesti Lamminpään kentälle keskiviikkona 14.08.2002. Illan menevästä junioritapahtumasta johtuen jouduttiin kisan lähtölaukaus ampumaan jo kello 17.00, onneksi kuitenkin kaikki eemelit Renoota lukuunottamatta ehtivät hyvissä ajoin paikalle. "Säästän iskuni Vaasaan ja pannaan siellä seuran maratonennätys uusiksi", totesi kisan alla Jyväskylän mies itse.

Renoon valitettava poissaolo avasi aivan uudet näkymät Patrikille, joka huomasi hetkensä koittaneen - nyt on tilaisuus ensimmäiseen cup-osakilpailuvoittoon, varsinkin kun muutkin cup-osanottajat ovat olleet antibioottikuureilla ja terveytensämenettäneitä! Yhä cupin ulkopuolella kilpailevan Boitin läsnäolo toi oman suolansa soppaan.

Keem ehti aamulla jo uhota saavuttaneensa huikean mobiili-Iskun ja löytäneensä hukatun terveytensä. Kiptoon juoksukunto oli - kuten niin usein ennenkin - kaikille täysi arvoitus, mutta tiedossa toki oli että kesän XC-cupin osakilpailuissa on fillarin selässä napsiintunut erinomaisia sijoituksia.

Patrik avaa salaman lailla

Hieman yllättäen ensimmäisellä sadalla metrillä piikkipaikalle pyyhälsi Patrik, joka alkoikin päästellä oikein kunnon vauhtia. 50 metrin jälkeen Keem luovutti kärkisijan suosiolla ja tyytyi peesailemaan. Myös Boit lähti tähän uhkarohkeaan vauhdinpitoon mukaan, mutta sadan metrin jälkeen kuitenkin viisastui ja jättäytyi taka-alalle. Kiptoo sen sijaan otti ennen ensimmäisen kierroksen täyttymistä peesipaikan Keemin takaa ja kolmannen sijan.

Patrikin vauhti oli mykistävä, ensimmäinen 200 metriä kellottui 34 sekuntiin. Etusuoralla meno alkoi pikku hiljaa rauhoittua ja Keem alkoi pyristellä rinnalle. Patrikilta löytyi kuitenkin uutta vääntöä ja voimaa pitää muut takanaan. Uusi hidastuminen tapahtui etukaarteessa, mutta vieläkään Keem ei päässyt edes rinnalle kun vauhti jo jälleen kiihtyi.

Näissä merkeissä avauskierros tykitettiin kärjen osalta 73 sekuntiin, sekunnin Keemin aikataulua edellä.

Patrikin polvi pettää puolimatkassa, Keem keulille

Takasuorallakaan Keemin pyristelyt eivät auta, vaan Patrik jatkaa yhä kärjessä. Näin historiallisesti ensimmäisen kerran kaikkina aikoina RC Eemeli tonniviitosella kärkipaikka ei vaihdu heti ensimmäisen kierroksen täytyttyä! Patrik yrittää takakaarteessa jälleen hidastelutaktiikkaansa, mutta saa välittömästi Keemin olkapäänsä taakse huohottamaan - nyt ei vauhtia kerta kaikkiaan voi hidastaa menettämättä johtoasemaansa!

Hieman ennen 700 metrin täyttymistä Patrikin on lopulta pakko höllätä polvivaivojensa vuoksi ja Keem pääsee himoitsemalleen keulapaikalle. Vauhti kuitenkin toisen kierroksen nykimisessä hidastui sen verran, että 800 m täyttyy ajassa 2.32 eli kaksi sekuntia Keemin aikataulusta jäljessä. Kiptoo jatkaa yhä varjona Keemin peesissä alle sekunnin tuntumassa, kun Patrik sen sijaan joutuu löysämään täysin - cup-osakilpailun kolmas sija odottaa häntä. Pian myös viisaammin voimansa jakanut Boit pystyy ohittamaan Patrikin, joka kuitenkin siirtää 20 vuotta vanhan tuhannen metrin ennätyksensä historiaan ajalla 3.29.

Keem kiristää kuoleman kierroksella, Kiptoo kestää

Aikaisemmissa koitoksissa kolmannella kierroksella katkennut Keem jaksaa nyt huomattavasti paremmin. Kolmannella kierroksella vauhti sen kuin kiihtyy, eikä tunnu edes pahalta - vetoharjoittelusta on hyötyä! Kilometri taittuu kärkikaksikolta loppuaikaa 4.45 ennakoivassa ajassa 3.10, mutta Kip ei kovasta vauhdinpidosta huolimatta jää kuin joitakin kymmeniä senttejä lisää. Tiedossa on jälleen huikea viimeinen kierros!

Keem ei anna yllättää itseään lopussakaan

Keemin viimeinen nelisatametrinen starttaa ajassa 3.28,6 ja 1.200 metrin väliaika 3.46,8 kertoo että on palattu takaisin aikatauluun ja toista sekuntia sen edellekin! Kolmas kierros taittui sensaatiomaisesti aikaan 1.14. Kiptoo on nyt jäänyt n. kahden sekunnin eli reilun kymmenen metrin päähän ja ainoa toivo voittoon on Keemin katkeaminen viimeisillä sadoilla metreillä.

Keemillä on kuitenkin tässä vaiheessa vielä riittävästi voimia jäljellä jatkaa maaliin samaa tahtia, hieman jopa tiristäen sekunnin kymmenyksiä poiskin viimeisen kierroksen ajasta, joka lopulta oli 1.11,6. Vilkaisu 200 metriä ennen maalia taakse paljastaa kärkipaikalla edenneelle ensimmäisen kerran tilanteen: seuraaja tulee varsin lähellä, mutta ei kuitenkaan aivan peesissä. Vielä viimeinen puristus loppusuoran alussa, vilkaisu taakse ja - helpotus. Liian aikaisinko? Vielä kalkkiviivoilla Keemin vauhti hiipuu ja juoksupaitaan hiipii pelko viime hetkillä ohi kiitävästä seuratoverista, mutta niin vain viimeisen 300 metriä huikeassa 53,1 sekunnin ajassa pyyhältänyt Kip jää puolentoista sekunnin päähän taakse.

Keemin Polar pysähtyy maaliviivalla aikaan 4.40,2 eli Patrikin seitsemän vuotta vanha seuraennätys parani peräti 11 sekuntia. Kuka olisi viisi minuuttia aikaisemmin uskonut, että Kiptoo juoksisi tänään 4.41,7 ja silti jäisi kakkoseksi? Näin kuitenkin nyt kävi. Kolmannen sijan pokkasi ennätyksensä 5.13 juossut Boit, joka lopulta jätti Patrikin kauas taakseen. Onnistuneesta taktiikanvalinnastaan huolimatta jäi Pat vaatimattomaan loppuaikaan 5.45.

Jossitteluillekin jäi sijansa. Voittaja: "Omalla tonniviitosen kilpailuvauhdillani kun jatkaa maratonin verran, niin loppuajaksi tulee 2:11.32." Kakkonen: "Pikkaisen juoksua treenaamalla menisi 4.30." Kolmonen: "En usko että näillä säädöillä paljon parempaan olisi pystytty vaikka minkälainen jänis olisi edessä." Vauhdinpitäjä: "Patrik kyllä olisi juossut jo keskiviikkona alle viiden, jos siitä olisi ollut hyötyä cup-pisteiden muodossa."

RC Eemeli Cupissa tulokset tiesivät sitä, että Keem sai jo kolmannen kuuden pisteen osakilpailun tililleen. Kun jäljellä on vielä kaksi juoksukisaa, joissa molemmissa on seuraennätys olemassa (Vaasa ja Jolkku), on teoriassa mahdollista, että Cupin voitto irtoaa tänä vuonna pyöreällä 30 pisteen saldolla.

Tosiasia on kuitenkin se, että Kiptoolla on vielä kaikki mahdollisuudet pokaaliin. Voitot Vaasassa ja Jolkulla antaisivat tälle kolminkertaiselle cupin kultamitalistille vielä mahdollisuuden jatkaa voittoputkeaan.

Myös Renoolla on vielä omat mahdollisuutensa aina kärkeen asti. RC Eemelin Tietotoimiston mukaan Renoo kuitenkin keskittyy Vaasassa täydelle maratonille ja siten käytännössä menettää mestaruuden. Ellei sitten tee todella hurjaa puolimaratonin väliaikaa!

Patrik sen sijaan menetti laskennallisetkin mahdollisuutensa ykköspaikalle, mutta arvokkaat hopea- ja pronssitilat ovat vielä saavutettavissa.

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

RC Eemeli Cup 2002


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet