LEHDISTÖTIEDOTE 16.07.2002 JULKAISUVAPAA HETI
Renoo puun takaa mailapelivoittoon

Cup-osakisavoitto historiallisesti Jyväskylään

SUOMI, Tampere --

Kautta aikojen ensimmäinen RC Eemeli mailapeliturnaus kilpailtiin Tampereella 13.07.2002. Erityistä painoarvoa tällä historiallisella kamppailulla oli siksi, että se oli tämänkertaisen RC Eemeli Cupin neljäs osakilpailu. Vaikka vielä viikkoja ennen H-hetkeä näytti, että tapahtuma tulee potemaan veren vähyydestä, kävi kuitenkin niin että koko turnauksen veti läpi neljä eemeliä. Etenkin Renoon ja Kiptoon osanotto oli järjestelytoimikunnalle mieluinen yllätys. Lisäksi Boit kävi verryttelemässä osanottajia pingisosiossa, joten koko seuran jäsenistö oli mukana.

Renoo dominoi pingistä, Kiptoo jää muista jälkeen

Patrik ja Renoo AVIna (4,0 Mt)

Turhaan ei Renoo leikkiin mukaan lähtenytkään, vaan aloitti päivän heti häikäisevällä esityksellä pingispöydän äärellä. RC Eemelin wanha kaarti sai kyytiä oikein olan takaa ja Renoo porskutti kaikilla kolmella rintamalla heti selvään etulyöntiasemaan. Parhaiten pyristeli vastaan yllättäen Patrik, joka hävisi vain 15-21. Tästä huolimatta Keem puolestaan onnistui kuin onnistuikin lyömään Patrikin viidellä pisteellä. Patrikin onni oli se, että kilpailun jury päätti antaa hänen osallistua pingisosioon poikkeusluvalla vaikka myöhästyikin otteluistaan Keemiä ja Renoota vastaan. Tämä erikoisjärjestely oli mahdollista riittävän väljäksi suunnitellun aikataulun johdosta. Kiptoo sen sijaan otti ja hävisi tässä lajissa kaikille. "Fiilikset meni", totesi tämä menneiden vuosien suvereeni ja moninkertainen cup-mestari.

Kiptoo ja Renoo AVIna (5,2 Mt)
Renoo MPGinä (1,7 Mt)

Squash-kentän hidalgo Keem, Renoo yllätti valmiilla pelillään

Kiptoo ja Patrik AVIna (3,9 Mt)

Välittömästi Patrikin lyötyä Kiptoon 21-13 pöytätenniksessä, kilpailuorganisaatio siirtyi Laulavakalaosaajien tiloista Hämeenpuiston Meno-Menoon ja alkoi selvitellä välejään squash-kentällä. Kössiosio alkoi heti todellisella jättipaukulla kun lajin ensikertalainen Renoo pääsi yllättämään kokeneen Patrikin 21-19. Keemiä ja Kiptoota vastaan ei Renoo yltänyt aivan yhtä huimaan esitykseen, mutta keräsi kuitenkin muikeat 9-13 pistettä ja nousi täten Patrikin ohella varteenotettavaksi ennakkosuosikiksi koko turnausta silmällä pitäen.

Kössikentän herruus ratkaistiin Kiptoon ja Keemin kiihkeässä kamppailussa. Kymmenen minuuttia ja 125 kcal erän käynnistämisen jälkeen voitiin todeta, että Keem oli parempi pistein 21-17. Kantapäävamman kiusaamalle Kiptoolle ottelu oli ensimmäinen neljään kuukauteen, joten suoritusta voitaneen pitää tyydyttävänä. Kokonaistilanteessa hyvä kössiosio veti Keemin aina keulille asti, mutta tiedossa oli että hänen huonoimmat lajinsa olivat vielä edessä.

Renoo voittaa myös tenniksen ja ohittaa Keemin

Renoo AVIna (1,5 Mt)

Lyhyen lounastauon jälkeen otattaminen jatkui tennistä vääntäen auringon paahtaessa Toimelankadun massakentillä. Heti kävi selväksi, että tennis on tapahtuman aikaa- ja energiaavievin laji. Avausottelussa Renoo pääsi Keemiä vastaan tasaisen alun jälkeen nopeammin jyvälle lajin saloihin ja karkasi hetkessä 20-10 -johtoon. Tämä tuli myöhemmin osoittautumaan yhdeksi koko turnauksen järjestystä määränneeksi avaintapahtumaksi. Keemin lyhyt kiri kuitenkin vielä tasoitti tilannetta hieman, mutta seitsemän pinnan voitolla Renoo siirtyi kokonaistilanteessa viisi paunaa Keemin edelle.

Patrik AVIna (2,8 Mt)
Patrik MPGinä (4,1 Mt)

Patrik ei käsikipujensa keskellä näyttänyt pääsevän normaaliin loistoonsa, mutta hoiteli kuitenkin Kiptoon ja Keemin 3-6 pisteen raolla. Yliajalla pelatussa päätösottelussa nähtiinkin sitten koko päivän ehkä tasaisin kamppailu kun Renoo ja Patrik otattivat seuran tennisherruudesta. Patrik olisi tässä kohtaa tarvinnut ehdottomasti vähintään kolmen pisteen voiton, mutta varmasti Patin voimakkaita, yläkierteisiä lyöntejä tyylipuhtailla alakierteillä palautellut Renoo ei antanut periksi. Niinpä Patin oli lopulta antauduttava luvuin 18-21 ja Renoo siirtyi heidän keskinäisessä kamppailussaan jo lähes ratkaisevalta tuntuneeseen 63-52 -johtoon. Kun Patrik kuitenkin tiedettiin vahvaksi sulkapallon pelaajaksi, ei turnausvoittajaa voitu vielä lähteä Messukylän kirkkoon kuuluttamaan.

Patrik ja Renoo AVIna (2,6 Mt)
Patrik ja Renoo AVIna (1,3 Mt)
Patrik ja Renoo AVIna (2,3 Mt)

Patrik suvereeni sulkapallossa, mutta ei riittävän

Keem ja Renoo AVIna (3,9 Mt)

Vain puoli tuntia edelläkuvatun spektaakkelin jälkeen joutui Renoo taas tuleen ja toiseen erittäin tärkeään otteluun. Sisätiloihin ja sulkapallokentälle siirryttyä tuli avausottelussa vastaan Keem. Pari osoittautui varsin tasapäiseksi tässä lajissa, mutta Renoon varmempi syöttöpeli ratkaisi pelin hänen edukseen lopulta luvuin 21-15. Samalla Keem menetti käytännössä mahdollisuudet turnausvoittoon.

Patrik sen sijaan vielä taisteli täydellä sisulla ja sydämellä voitosta. Verryteltyään ensin Kiptoon nurin luvuin 21-6, alkoi jälleen yksi unohtumaton otatus Patin ja Renoon kesken. Tiedossa oli, että vain vähintään 21-9 -voitolla siirtyy Patrik keskinäisessä kamppailussa Renoon edelle ja taistelee siten vielä turnausvoitosta. Aikaisemmissa lajeissa oli kuitenkin jo huomattu, että tällainen 12 pisteen voitto vaatii lähes täydellistä dominointia ja siten tehtävä tuntui erittäin vaikealta jopa Ojoisten koululla paljon arvokasta kokemusta kartuttaneelle Patrikille.

Pian kuitenkin kävi selväksi, että tasoero miesten välillä on suuri. Oltuaan jo reilusti riittävässä johdossa Patrikin peli kuitenkin erän keskivaiheilla muuttui epävarmemmaksi ja Renoo pääsi kuin pääsikin puristamaan tilanteeksi kutkuttavan 15-9 - nyt jos Renoo voittaa yhdenkin kuudesta seuraavasta pallosta on hän varmistanut seuran mailapeliturnausmestaruuden. Selkä seinää vasten Patrik kuitenkin osoitti venymiskykynsä ja kuin ihmeen kaupalla selvitti kaikki nämä "ottelupallot"! Lopputulos siis Mikontalon Monitaiturille 21-9 ja koko turnauspisteet Renoota vastaan hänen edukseen 68-67. "Olen selvästi parempi mailapelaaja kuin sinä", totesi vaatimaton voittaja karvasta kalkkia maistaneelle Jyväskylän miehelle.

Patrik nöyryttää Renoota AVIna (1,8 Mt)
Patrik ratkaisee voiton Renoosta AVIna (2,0 Mt)

Peli ei ollut kuitenkaan vielä selvä; voittaakseen mestaruuden piti Patrikin vielä selvitä Keemistä vähintään 14 pisteen kaulalla. Keem alkoi 21-16 päättyneessä ottelussaan Kiptoota vastaan saada juonesta kiinni ja täten oli arvattavissa että helpolla ei Pat nytkään pääse. Itse ottelu kuitenkin näytti aivan toiselta - Patrik aloitti vielä pyörremyrskymäisemmin kuin Renoota vastaan ja siirtyi vaivatta jo 14-2 -johtoon. Tässä vaiheessa tapahtui kuitenkin jälleen dramaattinen otteen herpaantuminen ja Keem pääsi kuin vaivihkaa otteluun mukaan.

Kun tilanteesta 19-5 edettiin 19-6:een ja siitä edelleen 19-7:ään ja 20-7:ään, kulminoitui koko mailapeliturnaus seuraavaan palloon. Sen voittaessaan nousisi Patrik Keemiä vastaan kokonaistilanteessa tasapisteisiin ja Renoo-voittonsa ansiosta varmistaisi täten kultamitalin itselleen. Mikäli Keem kuitenkin tämän krusiaalisen pisteen onnistuisi nappaamaan, varmistaisi hän sillä kokonaisvoiton Patrikia vastaan ja tämä merkitsisi Patille ratkaisevaa pistemenetystä Renoohon nähden. Se oli jo tässä vaiheessa selvää, että turnauspronssille tulee sijoittumaan Keem ja neloseksi Kiptoo - käy niin tai näin.

Keemin helpon rystysyötön jälkeen Patrik pääsi tässä RC Eemelin kaikkien aikojen mailapelihistorian tärkeimmässä pallossa heti niskan päälle. Keemin kuitenkin onnistui vielä kurottamalla palauttaa kentän vasempaan laitaan suunnattu iskulyönti verkon toiselle puolelle. Tämän jälkeen Patilla oli helppo tehtävä lyödä peliväline vapaana ammottaneeseen toiseen takanurkkaan.

Pienen hetken tuntui jo siltä kuin viisi cup-pistettä olisi Patrikin mailapussissa. Vaan ei! Silmät hämmästyksestäkummastuksesta soikeina niin pelaajat kuin mukanaeläneet muutkin turnauksen osanottajat joutuivat epäuskoisina toteamaan, että Patin lyömä pallo napsahti armottomasti tarkalleen 3,5 cm kentälle maalatun reunaviivan väärälle puolelle - Keem oli ansainnut kahdeksannen pisteensä ja pelannut näin turnausvoiton Renoolle!

Lopulliseksi järjestykseksi muotoutui siis:

1. Renoo, voitot Keemistä ja Kiptoosta, tappio Patrikille - 5 cup-pistettä

2. Patrik, voitot Renoosta ja Kiptoosta, tappio Keemille - 3 cup-pistettä

3. Keem, voitot Patrikista ja Kiptoosta, Tappio Renoolle - 2 cup-pistettä

4. Kiptoo, tappiot Keemille, Patrikille ja Renoolle - 1 cup-piste


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

Mailapelivideot

Lisää mailapelikuvia

Mailapelitulokset

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet