LEHDISTÖTIEDOTE 11.12.2001 JULKAISUVAPAA HETI
Tour de Ometepe

RC Eemeli kiersi maailman suurimman makean veden saaren

PLAYA HERMOSA, Costa Rica, Peninsula Nicaya, Provincia Guanacaste, Villa Acacia, saksalainen näppis -- Suunnoton RC Eemelin edustaja, viimeaikaisten kehnojen peliensä vuoksi squash-rankingin piikkipaikan itsenäisyyspäivänä menettänyt Keem osallistui lauantaina 8.12.2001 Ometepen ympäriajoon, ollen samalla tapahtuman ainoa osanottaja. Tarkkaan ottaen reitti ei kiertänyt ihan kokonaan tätä Nicaragua-järven ympäröimää yli 8000 neliökilometrin saarta, vaan ainoastaan Concepción-tulivuoren ympärille muodostuneen puoliskon. Saaren pienempi puolisko on rakentunut Maderas-tulivuoren ympärille, mutta sinne asti ei reitti yltänyt.

Kokonaismatkaksi toimitus arvioi n. 45 kilometriä ja Keemiltä kului sen suorittamiseen n. 7 tuntia. Miten ihmeessä niin kauan? "No, tie ei kaikin paikoin ollut ihan ensiluokkaisessa kunnossa ja jousittamattomalla vuokrapyörällä ajo oli ajoittain melkoista rytyytystä. Reitin epätasaisuutta ja monttujen lukumäärää kuvastaa se, että askelmittariin kertyi pyöräilyn aikana 18.274 askelta eli n. askel jokaista 2,5 metriä kohti", puolustelee Keem.

Hän jatkaa: "Sitä paitsi maisemia oli aivan pakko aika ajoin pysähtyä valokuvaamaan. Lisäksi virtaava hiki vähän väliä pesi aurinkovoiteen pois iholta ja sitäkin piti päivittää. Alta Graciassa pidin myös evästauon, olihan siinä klo 12 aikaan joka tapauksessa siestan aika. Ja Urbaitessa puhkesi takakumi, niin että piti odottaa ties kuinka kauan kun paikalle ilmaantunut avustajani kävi paikkaamassa sen tuttunsa luona. Heinänuhakin hidasti menoa ja sitä paitsi tie pölysi valtaisasti ja aina auton tullessa vastaan tai ohittaessa piti ajaa tien syrjään ja odottaa n. minuutin verran pahimman pölyn laskeutumista. Lisäksi Los Angelesissa kun pysähdyin tankkaamaan, niin kuppilan isäntä oli korjaamassa ylivoimaisesti suurinta kotikajarilaitteistoa mitä olen ikinä nähnyt ja pitihän sitäkin aikansa siinä ihastella. Enkä Punta Jesús Marían ohi iltapäivän paahteessa malttanut ajaa poikkeamatta rantaan ja uimaan tähän maailman kymmenenneksi suurimpaan järveen. Niin että koko päivä siinä meni, mutta kivaa oli!"

Ehkä tämä sitten selittää 6,5 km/h keskivauhdin. Entä miten Keem valmistautui koitokseen?

"Lähinnä kävelemällä ohuessa ilmanalassa. Aloittelin kevyilla paivalenkeilla Mexico Cityssa 2200 metrin korkeudessa ja siita jatkoin 13-18 km lenkeillä 1500 metrin korkeudella Atitlán-järven ympärillä. Parhaimmillaan väänsin 8 tuntia Hondumaastoja reilu kilometrissa Belén Gualchosta San Manuel Coloheteen. Sitten Roatánilla treenasin matalan paikan leirilla 1h 49min vedenalaista räpyläuintia enimmillaan 19 metria merenpinnan alapuolella. Ja viimeistelyharjoituksena lahjoitin kelloni Managuan katulapsille..."

Onko RC Eemeli siis siirtynyt hyväntekeväisyysbisnekseen?

"Ehkä, en ole varma. Joka tapauksessa tämän ansiosta sain hyvän muutaman minuutin vetoharjoituksen pitkin Barrio Martha Quesadan kaupunginosan pimeitä katuja. Ja täällä Playa Hermosalla on kieltämättä nyt aika rentouttavaa palautella ympäriajon rasituksista. Ehkapa illalla vaannan paljasjalkatreenin rannalla ja saadaan RC Eemelin historian toinen jalkivenyttely Tyynessameressa."

Erinomaista. Kaikin puolin vaikuttaa siltä, että Kiptoo tulee lähiviikkoina menettämään kärkipaikkansa squash-rankingissa. Uudenvuodenjuoksuun hänen kertoimensa tällä hetkellä on kuitenkin niin pieni, että Keem Overseas Betting ei ota kohdetta pelattavaksi.


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Isla de Ometepe


Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet