LEHDISTÖTIEDOTE 29.04.2001 JULKAISUVAPAA HETI
RC Eemelille sensaatiomainen kaksoisvoitto Oisella

Keemin paluu huipulle on tosiasia - kuusi pistettä Kalevaan

TAMPERE, Kalevankankaan hautausmaan läheisyys, Suomi -- RC Eemeli yllätti vedonlyöjät ällikällä perinteisessä kevään maantiejuoksujen päätapahtumassa, Oisen lenkillä 27. huhtikuuta. Keemin johdolla, Kiptoon varmistaessa seura ylsi seitsemännellä Oisen osanottokerrallaan historiansa parhaimpaan menestykseen ja valtasi hölkkäsarjan kaksi kärkipaikkaa itselleen! Keemin kuuden vuoden takainen, legendaarinen seuraennätys 36.21 sai tässä leikissä kovaa kyytiä ja tuli parannetuksi kahden juoksijan voimin lähes minuutilla. Kun lisäksi Patrik ylsi 11. sijalle uudella 40 minuutin haamurajan alittavalla ennätysajallaan, voi seurajohto olla enemmän kuin tyytyväinen menestykseen tässä juoksussa, joka samalla oli RC Eemeli Cupin toinen osakilpailu. Hienon suorituksensa johdosta Keem siirtyi nyt Cupissa johtoon, mutta Kiptoo vaanii vain puolen pinnan päässä takana. Edes Timo Salomaan ja Sahen osallistuminen ei estänyt Erseen voittokulkua vaan nämäkin pahat kilpakumppanit tulivat maaliin vasta kun Keem ja Kiptoo olivat jo antamassa lehdistölausuntoja maalipaikalla.

Pienen varjon Oisen lenkille kuitenkin heittää se, että sekä maailmanlaajuisessa tietoverkossa että Hämeen johtavassa maakuntalehdessä ilmoitettiin tällä kertaa kisaillun Oiten lenkillä. RC Eemeli on hämmentynyt. Koska suomen kielen lautakunta ei vastaa kielenhuoltokysymyksiin henkilökohtaisesti, hämmennyksen valtaan myös jäänemme, ellei sitten seuran jäsenistöllä ole suomen kieltä paremmin hallitsevia sukulaisia.

LoistJuoksOlSuht!

Oisen lenkki käytiin tällä kertaa ihantellisissa olosuhteissa. Hetkeä ennen kisaa ripotelleen tihkusateen jäljiltä happirikkaan ilman lämpötila oli n. 12 astetta ja tuulta ei ollut juuri nimeksikään. Niinpä kaksi eemeliä lähtikin matkaan lyhyillä juoksuhousuilla, mitä toimitus ei Oisen lenkillä ennen muista tapahtuneen.

Kiptoo avaa ennätysvauhtia

Kiptoo pisti heti alussa ison vaihteen päälle ja jätti muita ensimmäisellä kilometrillä joitakin kymmeniä metrejä - eipä ihme, sillä avauskilometrin väliajakseen hän kellottikin mielettömät 3.39, Keemin seuraennätyksen haamu tuli peräti 21 sekunnin päässä takana. Keem tuli kolmisen sekuntia perässä jo anaerobisen kynnyksen huonommalla puolella puuskuttaen, mutta hyvävoimaisena. Toisen kilometrin ylämäessä Keemin syke jo nousikin alueelle 181-185, minkä seurauksena Sahe putosi kyydistä ja Keem pääsi Kiptoon kantaan juuri ennen hiekkatieosuuden alkamista. Näinköhän vuoden 1999 historiallisen kilpailun roolit ovat nyt kääntyneet päälaelleen? Toinen kilometri oli juoksun toiseksi hitain, kaksi sekuntia päälle neljän minuutin.

Kolmas ja neljäs kilometri väännettiin pehmentyneellä hiekka-alustalla, RC Eemelin kärkimiesten edetessä rinta rinnan ja vauhdin koko ajan kiihtyessä. Lievästi laskuvoittoinen neljäs kilometri päästeltiin jo 3.43:een, minkä jälkeen Patrik alkoi menettää näköyhteyden seuratovereihinsa. Asfalttiosuudelle siirryttäessä oli odotettavissa, että Kiptoo ratkaisee pelin viidennen ja kuudennen kilometrin ylämäkiosuuksilla.

Keem siirtyy asfaltilla vetojuhdaksi

Vaan Keemin juoksu sujui edelleen hämmästyttävän hyvin ja vastoin suunniteltua taktiikkaansa hän päättikin tässä kohtaa lähteä vetämään. Kiptoo asettui taakse tarkkailemaan tilannetta ja näin ohitettiin viiden kilometrin väliaikapiste huikeassa ajassa 19.21 - tämä oli puoli minuuttia kovempaa vauhtia kuin Keemin ennätyssuorituksessa 36.21 sekä hieman railakkaampaa kuin Keemin vuoden -96 juoksussa joka päättyi lopun sammumisen vuoksi loppuaikaan 36.43. Tässä vaiheessa alkoi siis pikku hiljaa olla todennäköistä, että seuraennätys kaikkien ennakko-odotusten vastaisesti saattaakin tänään kaatua!

Kuudes kilometri on Oisen lenkin raskain ja siinä Kiptoo pyrkikin pariin kertaan hivuttautumaan Keemin rinnalle. Kaikesta huolimatta Keem pystyi kuin pystyikin pitämään keulapaikkansa ja juoksemaan tämän kilometrin nopeammin kuin koskaan ennen: 4.10. Kuudennen kilometrin lopussa Patrik oli jäänyt kaksikosta jo 1.59. Jos tämä ylämäki on Oisen fyysisesti vaativin paikka, samaisen mäen päällä oltaessa koetellaan henkistä kanttia raskaalla kädellä - koko loppumatka on laskuvoittoista ja menestystä mielivän on pystyttävä siinä pitämään sykkeensä koko ajan n. 95 prosentissa maksimista.

Loppu on henkien taistelua

Keem väänsi alamäkikilometrit keskisykkeellä 185(korkeimmillaan 188) aikoihin 3.48 sekä 3.31 ja vaikka tämä purikin mm. Salomaahan ja heitti sitä kautta Keemin hölkkäsarjan kärkeen, niin Kiptoo ei hellittänyt vieläkään! Yhdeksännellä kilometrilla uupuneet eemelit urhoollisesti peräkanaa päästelivät kohti maalia edelleen 3.30 minuutin km-vauhdissa, Keemin pikku hiljaa hivuttaessa sykettään ylöspäin...190...191...192...193...194 - ja katso: hieman ennen kirkolle saapumista Kiptoo joutuu taipumaan muutamia metrejä!

Yhdeksän kilometrin kohdalla Keem ei enää kuule lähestyviä askeleita takanaan ja huomaa samalla, että ei enää pysty nostamaan sykettään korkeammalle. Loppusuoralle tultaessa vauhti alkaa vääjäämättä hiipua ja Kiptoo saa vielä mahdollisuuden yrittää kuroa n. 30 metriin venähtänyttä Keemin kaulaa umpeen. Sen verran on kuitenkin molemmilla maitohappoa reisissään, että kumpikaan ei pysty kunnolliseen loppukiriin ja lammilaisyleisön hämmästykseksi Keem saapuu kuin saapuukin maalivaatteen alle neljä sekuntia ennen pahinta kilpakumppaniaan - vilkaisu sykemittariin osoittaa seuraennätyksen kaatuneen lähes minuutilla, ajan ollessa mielettömät 35.32!

RC Eemeli tuli, näki ja voitti

Keem ja Kiptoo muodostivat samalla hölkkäsarjan kärkikaksikon ja pian heidän perässään maaliin saapuivat seuraavat sijat vallanneet kaksi Timoa. Puolentoista minuutin odottelun jälkeen saatiin Sahe maaliin, miesten yleisen sarjan kakkosena. Ajassa 39.46 sai urakkansa valmiiksi Patrik, joka näin rikkoi henkilökohtaisen ennätyksensä suunnilleen yhtä suurella marginaalilla kuin Keem omansa, 36 sekunnilla. Kuitenkin viimeisen 3,3 km aikana Patrik jäi Keemistä 2 minuuttia 15 sekuntia, eli keskimäärin 41 sekuntia / km. Tämä kertoo karua kieltään Patrikin lopun hyytymisestä sekä Keemin ja Kiptoon loppuvedon rajuudesta. Kolmen eemelin yhteisaika oli luonnollisesti reilusti uusi ennätys: 1:50.54 eli keskiarvona tästä saadaan 36.58 per eemeli.

Keem: "Juoksuvire oli tänään kohdallaan, tunsin sen jo alkuverryttelyssä. Kun kuudennen kilometrin aikana ei tullut mitään kipuja, aloin uskoa mahdollisuuksiini. Voitto on täyttymys, tämä vahvistaa uskoa siihen että alan lopulta oppia jotain siitä miten kannattaa harjoitella. Jotain ehkä on jo oppinut ehkä kilpailuun valmistautumisestakin, Lehi opettaa."

Kiptoo: "Onnittelut Keemille huikeasta suorituksesta. Hyväksytäänköhän Oiten lenkki osakisaksi."

Sahe: "Hirvee paine, kun joku tietty tyyppi on niin lähellä, ja sen tietää jo lähtöviivalla, että helpolla ei pääse. Tappio oli karvas. Kuuman lenkillä nähdään tiistaina?"

Patrik: "Hieman jarruttelin lopussa, ettei ennätys parane liikaa." Kuitenkin tämän tokaisun voi jättää omaan arvoonsa, sillä lopussa Patrik oli niin paljon hapoilla, että mikään mahti ei olisi tuonut parempaa loppuaikaa.

Keemin sensaatiomainen voitto ja seuraennätys neljän kuukauden harjoittelupohjalla muuti myös RC Eemeli Cupin luonteen aivan uudenlaiseksi. Kahden osakilpailun jälkeen Keem siirtyi nyt Cupin kärkeen 8 pisteellä, mutta Kiptoo vaanii vain 0,5 pisteen päässä perässä. Vaisuhkosti Cupin Lehillä aloittanut Patrik kolminkertaisti nyt omat pisteensä, mutta pitää edelleen perää 3 pinnan voimin. Entistä enemmän vahvistuu se käsitys, että Hamptonin puolimaratonin Cup-voittaja tulee olemaan kokonaiskilpailussa erittäin vahvoilla. RC Eemeli Cup siirtyy nyt kevättauolle ja jatkuu heinäkuussa ratagolfin merkeissä.

Tulokset

Oisen lenkki, 27.04.2001, Lammi
9,3 km
Hölkkä 26 osanottajaa
1. Keem, 35.32 (5k 19.21) - 3.49/km - keskisyke 182
2. Kiptoo, 35.36 (5k 19.22) - 3.50/km
3. Timo Marttinen, HeiIsku, 35.55 - 3.52/km
4. Timo Salomaa, LamSä, 36.02 - 3.52/km
11. Patrik, 39.46 - 4.17/km
MYL 4 osanottajaa
1. Hannu Honkasalo, HauSi, 32.32 - 3.30/km
2. Sahe, 37.04 - 3.59/km
3. Timo Lukkari, Laku-Sport, 40.27 - 4.21/km

Lopuksi vielä Keemin suoritus kilometri kilometriltä, mukana myös vertailu vuosien 1995 ja 1996 suorituksiin sen mukaan paljonko ero missäkin kohtaa oli:

Km Km-aika Yht.aika ero 1995 ero 1996 Pat jäljessä
1 3.41 3.41 -0.19 -0.11 +0.06
2 4.02 7.44 -0.27 -0.06 +0.18
3 3.57 11.41 -0.24 -0.05  
4 3.43 15.25 -0.32 -0.06 +1.15
5 3.56 19.21 -0.30 -0.11  
6 4.10 23.31 -0.34 -0.25 +1.59
7 3.48 27.19 -0.38 -0.40  
8 3.31 30.50 -0.31 -0.37  
9 3.30 34.20 -0.52 -1.04  
9,3 1.12 35.32 -0.49 -1.11 +4.14


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Oisen lenkki 2000

Oisen lenkki 1999

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet