LEHDISTÖTIEDOTE 20.01.2001 JULKAISUVAPAA HETI
Kiptoo puolusti RCE-mestaruuttaan menestyksellisesti

Titteli ratkaistiin Tampereella mikroautoillen

Arrow of Kaleva, 5. kerros, Tampere, Lottovoittajien maa -- RC Eemelin äärijäbäjoukkio kokoontui seuran historian toiseen mestaruusmittelöön perjantaina 29.12.2000 Tampereelle Le Mansen Formula-Karting radalle. Kuten hyvin kaikki muistamme, vuoden 1999 mestaruus ratkaistiin Lamminpään tonnivitosella jossa Kiptoo ei jättänyt jossitteluille sijaa yhtään sen enempää kuin vuoden 2000 epävirallisesssa puolimaratonmittelössä Hamptonissa. Lajin vaihduttua mikroautoiluun elättelivät vuoden 2000 matkailuteolla laatoitettu Keem ja harkkatöiden parista mikroauton rattiin nopealla varoituksella lähtenyt Patrik nyt kuitenkin kohtuullisen hyvistäkin mahdollisuuksista mestarin suistamiseksi jalustaltaan, huolimatta tämän erinomaisesti sujuneesta Lanzan leiristä.

Kiireetön perjantai-iltainen tapahtuma lähti kan(g)keasti liikkeelle kun erseeläiset joutuivat odottelemaan kuljettajien kahvittelutiloissa lähes tunnin ajan ennen tositoimiin pääsyä. Pitkästä vatvomisesta ja kiivaista keskusteluista huolimatta ei vuoden 2001 mestaruusohjelmasta päästy vieläkään yhteisymmärrykseen.

Lopulta kuitenkin päästiin pukuhuoneeseen ja lämmittelemään radan äärelle, kallella kypärin. Mestaruuden tavoittelijat saivat seurata koko hinnan edestä illan edellistä spektaakkelia ja ottaa mentaalisia mielikuvia Le Mansen radan mutkista. Kun lopulta päästiin tositoimiin, nappasi Keem välittömästi voittaja-autoksi osoittautuneen McLarenin ajopelin numero 4. Patrik ahtautui Keemin takana odotelleeseen Williamsin kaksikymppiseen ja Kiptoolle jäi heikohkosti menestynyt Ferrarin numero 19. Olosuhteiden pakosta mestaruus ratkaistaan siten että voittaja on se joka 15 minuutin aikana tekee parhaan kierrosajan.

Ensimmäinen kierros oli kaikilla totuttelua autoon ja rataan. Paras tuntuma näihin oli hiljattain 34-sekuntisia samaisella radalla nakutelleella Kiptoolla, joka avasi pelin hieman alle 40 sekunnin kierroksella. Muutaman vuoden tauon jälkeen ensimmäistä kertaa karting-auton ratissa istunut Keem jäi n. 3 sekuntia ja huikean pitkältä 6 vuoden mikroautoilueläkkeeltä palannut Patrik kulutti avauskierrokseen vajaat 48 sekuntia.

Toisella kierroksella alkoi tapahtua. Kiptoo päästeli jo täyttä häkää saaden erinomaisen ajan 35,03 millä olisi lopputuloksissakin irronnut hopeatila. Keemiltä jäi vieläkin 36 sekuntia alittamatta, mutta kolme seuraavaa kiekkaa hänkin sai osumaan 35 ja 36 sekunnin väliin samalla kun Kiptoon vauhti tuon hurjan toisen kierroksen jälkeen hieman taantui. Patrik paransi menoaan kuin sika juoksuaan ja yltyi viidennellä rundilla jo aikaan 36,74.

Kuudennella kierroksella edellä häämöttäneen Patrikin selkä sai Keemin intoutumaan hurjaan menoon ja kellot pysähtyivät aikaan 34,45 - samaan aikaan Kiptoo pudotteli edelleen tasaiseen tahtiin 35-36 sekunnin aikoja. Keemin vauhti ei kuitenkaan riittänyt Patin ohitukseen ennen kuin 10. kierroksen ensi puoliskolla, jossa Mikontalon villeneuve teki Williamsinsa ratissa aavistuksenomaisen virheen 180 asteen mutkassa oikeaan. Hieman tätä ennen keskellä kiivainta takaa-ajoa oli Patrik'kin tiputtanut illan parhaan kierrosaikansa hyvälle tasolle 36,26:een.

Ohituskierroksella Keem vetäisi toisen alle 35-sekuntisensa, mutta parempaa oli tulossa: radan ollessa vapaana tämä Kalevan häkkinen ohjasti McLareninsa ilmiömäiseen päivän kärkiaikaan 34,28! Tästä hätkähti jo Atalan schumacherkin Ferrarissaan niin paljon, että vetäisi seuraavalla kierroksella pelin tiukaksi ajalla 34,59 - mikä tahansa on vielä mahdollista. Eikä jäänyt laakereilleen lepäämään Patrik'kaan vaan petrasi samaan aikaan oman huippuaikansa alle 36 sekunnin.

Yhden ilmeisesti levätyn ja vaisumman kierroksen jälkeen äityi Kiptoo elämänsä menoon ja kellot pysähtyivät uuteen kärkiaikaan 34,10. Nyt alkoi McLarenin varikkopilttuussa näkyä levotonta liikehdintää ja välittömästi Keem alkoikin paahtaa kovia aikoja kierros toisensa jälkeen. 35 sekuntia oli paperia vaan, sillä Keem alitti sen kaikilla viimeisellä 12 kierroksella. Ensimmäinen vakava hyökkäys Ferrarin valta-asemaa vastaan tuli kierroksella 18, mutta vielä jäi rakoa 0,05 sekuntia kurottavaksi.

Lopulta kisan viime minuuteilla ja kierroksella 23 sitten pamahti. Keem sai autonsa balanssin huippuvireeseen ja jarrutusten ajoitukset osuivat fantastisesti kohdalleen. Entistä tyhjemmällä tankilla ilman suuria virheitä ajaen ja uudella taktiikalla loppukaarteen ottaen Keem onnistui täten alittamaan 34 sekunnin haamurajan ajallaan 33,90 - jokohan ratkesi mestaruus?

Mitä vielä. Atalan schumi oli tähän asti vain leikkinyt vastustajiensa kustannuksella. Leikittelevän kevyesti hän ohjasi Ferrarinsa seuraavalla kierroksella kaksi sadasosasekuntia alle Keemin huippuajan ja heti perään kisan toiseksi viimeisellä rundilla todelliseen haamuaikaan 33,29. Mestari on mestari mikroauton ratissakin! Kovasta yrittämisestä huolimatta ei Keem viimeisellä kahdella kiekalla päässyt lähellekään tätä sergeibubkamaista tulosta.

Mutta missä on Patrik? Williams-kuljettaja tahkosi varmaa työtä kierros toisensa perään, mutta lievä väsyminen ilmeisesti aiheutti sen että paras kierros syntyi aikaisemmin kuin muilla - jo 7. viimeisellä kierroksella. Tuloksena tuolloin oli kunnioitusta herättävä ja tulevaisuudelta hyvää lupaava 35,16.

Ilman shamppanjan suihkutteluakin kävi siis selväksi, että Kiptoota ei helpolla mestarin pallilta tipauteta. Selvää on myös, että paineet historialliseen kolmen perättäisen mestaruusvuoden putkeen ovat sietämättömät. Ja vaikka shamppanjaa ei ollutkaan, niin ainakin Kiptoiden sauna mestaruusskaban jälkilöylyissä todettiin RCE-sertifikaatin arvoiseksi. Loppuillasta seuratusta yökalasta sen sijaan on paras olla sanomatta mitään.


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Le Mansen kierrosajat

Laatat eivät tule ilmaiseksi

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet