LEHDISTÖTIEDOTE 04.07.2000 JULKAISUVAPAA HETI
Varjo-Tahko polkaistiin Tampereen ja Valkeakosken maastoissa

Rengasrikon myötä triathlon sai uuden tulkinnan sisältäen nyt pyöräilyä, pumppausta ja kävelyä

RC:n tietotoimiston uutisia -- Lauantaina 1. heinäkuuta samanaikaisesti Nilsiän Tahkovuorella järjestetyn Tahko MTB:n kanssa poljettiin etelämpänä Varjo-Tahko, joka suuntautui metsien poikki pääosin Pirkan Hölkän reittiä seuraillen Tampereelta Valkeakoskelle ja takaisin. Pieni osuus edettiin myös vaikeampaa Birgitan Polun vaellusreittiä. Yhteen suuntaan reitti muodostui osuuksista: Hervantajärvi - Taivalpirtti - Vähä-Kausjärvi - Rutajärvi - Roukko.

Herra ja rouva Kiptoo edustivat RC Eemeliä kunto- ja elämyssarjassa. Kokonaismatkaksi kertyi 70 km ja aikaa kului eväs-, levähdys- ynnä muine taukoineen komeat kahdeksan tuntia. Polarin Smart Edge kertoi kulutukseksi 1500 kcal.

Tapahtumassa oli yllättävän niukka osanotto, sillä reitillä nähtiin RC:n edustuksen lisäksi vain kolme muuta pyöräilijää, kaksi juoksijaa ja kaksi vaeltajaa.

Vaeltajat olivat vielä alkumatkasta kärjessä, mutta Kiptoot ohittivat heidät, kun matkasta oli taitettu noin 30 km. Ohituksen jälkeen vaeltajat tekivät vielä kohtalokkaasti virheellisen reittivalinnan, joka pudotti heidät pois kärkikamppailuista. Juoksijat tulivat ohitetuiksi, kun Valkeakoskella kääntymisen jälkeen oli ajettu viitisen kilometriä. Hetken päästä vastaan tuli kaksi pyöräilijää, jotka olivat vasta menossa Valkeakosken suuntaan. Kolmas pyöräilijä tavattiin Vähä-Kausjärven korsusta päiväunilta, joten hänestäkään ei liiemmin vastusta löytynyt RC:n kovakuntoiselle duolle.

Jännitystä retkeen toi 45 km kohdalla tapahtunut renkaan tyhjentyminen. Vararengas oli toki mukana, mutta kaikkia tarvittavia työkaluja sitävastoin ei. Rengas ei tyhjentynyt hetkessä; niinpä alkoi pumppaustaistelu aikaa, sadetta, nälkää ja väsymistä vastaan. Rengasrikon myötä triathlon - suomalaisittain kolmitahko - sai sisällökseen aivan uudet lajit: pyöräilyn, pumppauksen ja kävelyn.

Oman panoksensa tapahtumaan antoi korkeasta talosta säätöpuuhista tavoitettu Patrik, joka ystävällisesti ruokakutsun ohella lainasi jakoavainta sitä tarvitseville. Avaimen lainauksen jälkeen koettiin kuitenkin nykyaikana kovin harvinainen ihmeparantuminen, sillä ilma pysyikin renkaassa, josta se hetkeä aikaisemmin oli pihissyt ulos, eikä rengasta vaihdetukaan.

"Tämä retki ehtikin jo notkua todo-listalla pitempään. Onneksi nyt ehdimme tehdä sen. Poluille oli laitettu haketta, joten metsissä oli helppo ajaa. Eipä tätä reittiä voi taas kuin suositella.", latelivat onnellisesti maaliin selviytyneet Kiptoot.

"Vinkkinä voisi vielä mainita, että Taivalpirtin kaivosta voi käydä täyttämässä juomapullonsa, jos omat juomat loppuvat kesken."

Sen verran innostuneilta Kiptoot vaikuttivat, että arvatenkin heidät nähdään Birgitan Polun vaellusmaastoissa reppuselkäisinä vielä tämän kesän aikana.


Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Pirkan Kierros (ja Hölkkä)

Birgitan Polku

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet