LEHDISTÖTIEDOTE 15.02.2000 JULKAISUVAPAA HETI
RC Eemeli matalan paikan leirilla etelassa

Seuran edustaja kavi testaamassa etelan maiden hyviksi kehutut treenimaastot

Ushuaia, Unifón Activa, Argentiina -- Kuten hyvin tiedamme, suomalaisilla huipputason juoksijoilla on tapana pitaa etelan leireja aikana, jolloin Suomen talvi on kylmimmillaan ja liukkaimmillaan. Niinpa RC Eemelin PR-jaosto paatti, etta seuramme on pysyttava ajan hermolla ja kavi testaamassa etelan lenkkimaastot.

Saatujen kokemusten perusteella RC Eemeli suosittelee lampimasti Ushuaiaa erinomaisena treenipaikkana tammi-helmikuussa. Pitkat illat antavat mahdollisuuksia hyvin vapaaseen treeniaikatauluun ja tuulen/sateen tauotessa vaihtelevat maastot suorastaan kutsuvat treenaamaan! Huonokuntoinenkin tekee 7889 askeleen lenkin kuin tyhjaa vain. Ushuaian hyva puoli on myos se, etta jos huono saa yllattaa, niin kaupungista loytyy erinomaisia varusteita - joskin hintataso kauhistuttaa. Kumisaappaita, vedenpitavia housuja, lammon ja tuulen pitavia kasineita seka tuulen blokkaavia takkeja on kokeiltu ja hyviksi havaittu. Myos Puerto Natalesin pipot ja kaulaliinat ovat hinta/laatu -suhteeltaan erinomaisia.

Toinen suositeltavissa treenipaikka on ehdottomasti Esquelin kaupunki ja laheinen Los Alercesin kansallispuisto - joskin myos taalla on syyta varautua kaikkiin mahdollisiin saatiloihin. Edustajamme poltti pahoin nahkansa polkiessaan maastopyoralla Esquelin ymparistossa. Kahden viikon jalkeen toki uusi ja entista ehompi iho kuoriutui esiin.

Buenos Airesin hyva puoli tammikuun treenipaikkana on ehdottomasti lihakset mukavasti lammittava aurinko. 30 asteen lammossa, 12 miljoonan ihmisen keskella treenaaminen on oma kokemuksensa sekin. Niin paljon se ei kuitenkaan kotoisista tammikuun lenkkimahdollisuuksista poikkea etta voisin suositella toista leiria tassa maailman kuudenneksi suurimmassa metropolissa.

Naiden kolmen treenipaikan maantieteellinen sijainti asettuu niin, etta mita etelammaksi mennaan, sita paremmat on treenimahdollisuudet. Niinpa tuntui loogiselta jatkaa viela hieman lisaa etelaan ja loytaa mahdollisesti ultimaattisen parhaat olosuhteet. Samalla saimme erinomaisen mahdollisuuden hoitaa PR-suhteita myos maailman ainoalle asumattomalle mantereelle. Joten edustajamme nousi venalaiseen laivaan, joka poukkoili aikansa Draken vaylalla ja paatyi lopulta Antarktiksen niemimaalle, etelaisen napapiirin tuntumaan.

Valitettavasti Antarktiksen treenimaastot osoittautuivat paljon ennakkokohua vaatimattomammiksi. Ensinnakin kosteat rantautumisolosuhteet pakottivat kayttamaan kumisaappaita, mika jo oleellisesti heikentaa lenkkinautintoa. Toiseksi useimmat paikat ovat niin taynna pingviineja, etta juoksemisesta ei tule kerta kaikkiaan mitaan. Kolmanneksi, kun mantereesta 99,6 % on jaan peitossa, ei alustaa voi juuri kehua helmikuista suomalaista katua paremmaksi juosta. Mutta ahkeran etsimisen jalkeen lopulta onnistuimme loytamaan aivan mukavan treenipaikan Deception-saarelta, Whaler's Bay -nimisesta paikasta. Rannan tuliperaisella hiekalla pystyi tekemaan aivan taysipainoisen treenin, kunhan piti silmalla ettei erehtynyt luulemaan hylkeita kiviksi.

Naiden empiiristen tutkimusten perusteella voitaneen todeta, etta etelan leiri kannattaa niin pitkaan kuin ei menna 55 leveyspiirin etelapuolelle. Siihen asti mahdollisuudet tahan aikaan vuodesta sen kuin paranevat mita etelammaksi mennaan!

Nyt kun etelan maastot on testattu, seuraavana on vuorossa korkean paikan leiri Andeilla - seurataan niita lehdistotiedotteita!

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu
Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet