LEHDISTÖTIEDOTE 24.04.1999 JULKAISUVAPAA HETI
Kiptoon kantti kesti - persikat Jankaan

Kiptoo: "Testijuoksu paljasti tilanteen, tiesin olevani elämäni kunnossa" - Keemin voimat ehtyivät 400 m ennen maalia ja Patrik hyytyi lähtöruutuun

LAMMI, Oinen, Suomi--Huhtikuun 24. 1999-- Historiallinen 29. Oisen lenkki on takana. Kaikkien aikojen aikaisin ajankohta sekä ihanteelliset olosuhteet siivittivät erinomaiseen vireeseen äityneen Kiptoon todelliseen huippuvauhtiin. Lähtöalueella mies suorastaan uhkui lisääntynyttä itseluottamusta ja uhosikin lähtevänsä liikkeelle poikkeuksellisen kovalla alkuvauhdilla.

Uho ei ollut turhaa. Ensimmäisen kilometrin taittui Keemin vedolla huikeassa ajassa 3.45. Vauhti ei suinkaan huimannut Kiptoon päätä, vaan heti ensimmäisessä ylämäessä tämä numerolla 21 juossut kuntohirmu porhalsi seuran jäsentenvälisessä kisassa kärkeen. Puurtaminen Syötteen nousuissa tuotti kypsän persikan; kilpailu oli pian kätännössä ratkennut, sillä Keem ei pystynyt jäämään peesiin.

"Kuuden kilometrin nousussa tunsin pieniä pistoksen oireita, mutta muuten juoksu sujui ongelmitta", totesi onnellinen voittaja maalissa. Keemin toisenlaisista, epärealistisista mielikuvista huolimatta Kiptoon kova vauhti kesti loppuun saakka. Edes Keemin kuuluisa loppukiri ei auttanut tällä kertaa. Viimeisetkin voiman rippeet ehtyivät 400 m ennen maalia, kun taas voimansa tunnossa viilettänyt Kiptoo jatkoi maaliviivalle asti samaa tappavan tasaisen kovaa vauhtiaan.

Kiptoon loppuaika olikin kerrassaan erinomainen 37:24. Tajuttomuuden rajamailla hoippuroinut Keem hävisi 16 sekuntia ajallaan 37:40. Näin ollen Kiptoo paransi ennätystään nelisen minuuttia, kun taas Keem jäi omastaan yli minuutin. Hölkkäsarjassa näillä irtosi tyydyttävästi sijat 7 ja 8. Voiton vei - perinteiseen tapaan - Timo Salomaa, mutta vain reilun minuutin Kiptoon edellä.

Huomautettakoon tässä, että eräiden tietojen mukaan lenkin pituus oli juuri tuon 400 m normaalia pitempi. Tässä saattaa olla yksi selitys siihen, miksi Keemin voimienjako epäonnistui. Toinen mahdollisuus on se, että Kiptoo tällä kertaa pakotti menneiden aikojen mestarin tavallista lähemmäs suorituskykynsä rajoja.

Jälkipeleissä Kiptoo paljasti tilanteen oikean laidan. Vuoden mittainen määrätietoinen ja äärimmäisen kurinalainen harjoittelu on tuonut voimasuhteet nykyiseen pisteeseen. Jo viisi päivää ennen suurta päivää tehty testijuoksu oli osoittanut 37 minuutin kunnon. Keemin testijuoksu oli antanut uskoa myös 37-38 minuutin aikaan, mutta tiukassa sekuntipelissä tämäkään ei nyt riittänyt.

Mutta missä on Patrik? Ikimuistoisen päivän surullisin uutinen oli se, että Patrik Bowrain joutui luopumaan Oisen osanotosta. "Jalat eivät toimi, ei kannata lähteä matkaan vain keskeyttääkseen", oli tämän parhaimmillaan alle 42 minuutin aikoihin yltäneen Oisen veteraanin kommentti. Niinpä Patrik joutui nyt tyytymään huoltohenkilöstön rooliin - arvokasta työtä sekin.

Toivokaamme kaikki Patrikille parempaa jatkoa ja biorytmien kohdalleen osumista Hämeenlinnassa 17.7!

Vuorokauden miettimisajan jälkeen Kiptoo tuli siihen tulokseen, että haluaa voittopersikkansa puoliksi säilykkeinä ja puoliksi siiderinä. Näin ollen siis 1,5 kg säilykepersikoita ja 1,5 l persikkasiideriä tulee vaihtamaan omistajaansa lähipäivinä.

Hallitseva Oisen mestari on haastanut RC Eemelin muut jäsenet 8.5. Turenkiin Pingviini-hölkkään. Persikoita ei Kiptoo mahdolliselle kukistajalleen lupaa, mutta kansa odottaa vaihtoehtoista palkintoa! Vai riittääkö itseluottamus? Keemin kommentti haasteeseen: "Linux-hölkässä ei ole odotettavissa suurta muutosta nyt nähtyyn tilanteeseen. Matkan pituus on kuitenkin samaa luokkaa, joskin lihaskunnon merkitys korostuu mäkisessä maastossa. Joka tapauksessa kesän pitemmät koitokset tulevat olemaan aivan uusia kisoja ja mielimatkallani puolimaratonilla aion pitää saavutetut asemat entisellään!".

Urheiluseura RC Eemeli harrastaa ainakin juoksua, hiihtoa, pyöräilyä, triathlonia, duathlonia, penkkiurheilua, pöytäjääkiekkoa, leuanvetoja, seitsenottelua, pöytätennistä, biljardia, melontaa, keilailua, suunnistusta, lentopalloa, sulkapalloa, seinäkiipeilyä, tennistä, sauvakävelyä, hiihtosuunnistusta, tanssia, lumikenkätarvontaa, canastaa, kilpapurjehdusta, etunojapunnerruksia, vatsalihasliikkeitä, selkälihasliikkeitä, jalkakyykkyjä, kuntosalia, squashia, salibandya, rullaluistelua, ratagolfia, frisbeegolfia, vaeltamista, retkeilyä, vuorikiipeilyä, bussissa kököttämistä, hilavitkutusta, kodinhoitoa, maailmalla seikkailemista, multisporttia, kisailua, patikointia, suostuttelua, tuskallista latailua, venyttelyä, jahkailua, verbaaliakrobatiaa, rogaingia, lapiointia, kahlaamista, leikkisää täsmentelyä, kalliokiipeilyä, tandem-pyöräilyä, pyöräsuunnistusta, hiihtovaeltelua, kissastusta, laitesukellusta, uintia sekä avantouintia, pakkasessa värjöttelyä, gota, kartingia, futsalia, kommentointia ja geokätköilyä. RC Eemeli on perustettu v. 1996 ja sillä on tällä hetkellä kolmetoista jäsentä: Patrik Bowrain, Kiptoo, Keem, Renoo, Boit, Hazor, Ariok, Trib, Mjev, Skeema, Mythi, Cliini ja Jesh.

Yhteystiedot:
rc@eeme.li - rc.eeme.li - wap.rc.eeme.li - RSS-feedi

 

Oheismateriaalia:

RC Eemelin logo


Muuta:

RC Eemelin kotisivu

Bowrainin harjoitusohjelma

Keemin kisasivu

Uusimmat lehdistötiedotteet:

Hazor L -- Hazor juhli umpihangessa, tekoäly tuotti onnittelurunon
RC Eemeli ilmoittaa tulevasta kaudesta 2023 - Tikkajuoksu, Halloween Hike ja muut tapahtumat odottavat osallistujia -- Helsinki City-O järjestää tulevana kautena jälleen upeita urheilutapahtumia
Virta vei Boitia ja Keemiä Ahlaistenjoessa -- Yhden osanottajan Cup-kilpailua ei vielä nähty
Kiptoo L -- Kiptoon merkkipäivää juhlittiin Tampere parkrunissa
RC Eemeli Cup 2021 huipentuu pudotusjuoksuun -- Mikä oli Hämptonin puolimaratonin raaston merkitys?

Kaikki lehdistötiedotteet