RC Eemeli maastojuoksu 18.8.2007

RC Eemeli Cup 2007 | RC Eemelin etusivu

Aikataulu

17.00 Kokoontuminen Uumajalla.

Siirtyminen lähtöpaikalle jaloin, pyörin tai autoin. Jalan tai pyörällä matkaa n. 3,5 km, autollakin pääsee vaikka perille asti (puomi poistettu).

Reittiin tutustuminen yhdessä kävellen.

Kilpailu.

Viitoituksen keruu.

Jälkipelit Tammelassa.

Reitti

Lähtö sijaitsee metsäautotiellä, joka on ensimmäinen oikealle kääntyvä tie sähkölinjan jälkeen kuljettaessa Riesontietä pohjoiseen. Ko. tie on merkitty nettikarttoihin nimellä Riesonpolku, mutta IRL Riesonpolun kyltti on eri risteyksessä. Joka tapauksessa lähtö on tien pohjoispuolella polun risteyksessä: katsele vasemmalle, ja näet A5-kokoisen punaisen merkin, ellei sade ole sitä saanut pois huuhdottua. Lähtöpaikka Kansalaisen karttapaikassa ja Tampereen karttapalvelussa.

Reitti kulkee ensimmäiset parisataa metriä ylämäkeen hyväpohjaista polkua ja kääntyy sitten oikealle kauniille männikköiselle mäen laelle. Sieltä laskeudutaan pienen pöpelikön läpi helppokulkuiselle suolle, jolla sijaitsevasta huoltopisteestä voi poimia mustikoita. Suolta ryskitään tiheähkön männikön läpi polulle ja huokaistaan sitä reilut sata metriä. Seuraavaksi edessä on muutaman kymmenen metrin nousu viistoa rinnettä ja sen jälkeen laskettelu loivaa risukkorinnettä alaspäin. Viimeiset sadat metrit tarjoavat hidaskulkuisesta pohjasta huolimatta hyvää näkyvyyttä, mikä mahdollistaa loppuratkaisun yrittämisen jo ennen kahdensadan metrin loppusuoraa tiellä. Lähtöä/maalia voidaan myös siirtää, jolloin lopun tiepätkä saadaan lyhyemmäksi ja lähtökiihdytys tielle.

Kierroksen pituus on n. 1,6 km, kunnes GPS toisin todistaa. Kierros kierretään kilpailussa kolmesti. Ihanneaika 29 minuuttia.

Reitti on merkitty punaisin kuitunauhoin, joita pitäisi olla oksilla riittävän tiheästi. Reitti on kääntöpisteitä lukuunottamatta lähes suora, joten nauhoja on näkyvissä joka hetki useita eteenpäin. Kääntöpisteissä on punaiset kyltit, jotka tulee kiertää. Reittikartta.

Kilpailu käydään Kangasalan puolella lukuunottamatta suolla olevaa n. 150 metrin pätkää, joka poiketaan Tampereen puolelle. Kaupunginraja tekee mutkan, ei kilpailureitti.

Kilpailuohjeet

Harjoittelua rajoitetaan: enintään kaksi kierrosta ennen kisaa plus yhdessä kierrettävä katselmus.

Yhteislähtö. Kolme kierrosta myötäpäivään. Kyltit kierretään. Omat kellot mukaan.

Mutkittelu on sallittu, mutta siitä ei ole hyötyä koska reitti on lähes suora. Kaatuneen puunkarahkan, suonsilmäkkeen tai katajapuskan saa kiertää. Lopussa ei kuitenkaan saa tulla tielle ennen kylttiä.

Viimeisin muutos: RC Eemeli <rc@eeme.li>, Thursday, 16-Aug-2007 14:46:17 EEST