Matkalla käyttämäni matkaopaskirjat
Nimi Kustantaja Painos/vuosi Arvosana Kommentti
South American Handbook Footprint 76./1999 10 Kaikkien matkaopaskirjojen äiti! 1650 sivua täyttä asiaa ja ohutta paperia käyttäen saatu mahtumaan ihan siedettävään tilaankin. Etelä-Amerikassa ei välttämättä muuta opaskirjaa tarvitse ellei halua esim. syvällisempiä taustatietoja tietystä maasta ja enemmän opastuksia pikkukaupungeista. Todella selkeä ja helppokäyttöinen. Ainoa miinus joidenkin karttojen pienet epätarkkuudet.
The Rough Guide to Vietnam Rough Guides 3./2000 10 Erittäin hyvä! Tästä ei jää kaipaamaan kuin julkisten kulkuvälineiden hintoja, että tietäisi kuinka paljon pyyntihinnoista pitäisi tingata.
Laos Handbook Footprint 2./1999 10 Kaikin puolin erinomainen! Jos tällä ei Laosissa pärjää, niin sitten ei millään.
Antarctica - An Introductory Guide Diana Galimberti 2./1991 9 Hyvää luettavaa ennen Antarktiksen matkaa tai menolaivamatkan ajaksi. Tarjoaa taustatietoa lähinnä mantereen eläimistöstä, historiasta, kasvistosta, maaperästä jne. eli ei niinkään ole käytännön matkaopas.
Thaimaa Suomalainen Matkaopas 2./1998 9 Erittäin hyödyllinen suomalaisen matkaajan kumppani Thaimaahan. Erinomaisia karttoja ja hyviä vinkkejä, esim. Bangkokin bussisysteemin käyttöohje on lähes korvaamaton. Laajuudessa ja nippelitiedossa häviää reilusti kansainvälisten kustantajien teoksille.
Mexico & Central America Handbook Footprint 10./1999 8 Varmaa Footprint-laatua, mutta epätarkkuuksia ja jopa virheitä siellä täällä mm. aikatauluissa, aukioloajoissa jne. Meksiko ja Guatemala laajasti esillä, moni muu maa heikommin.
St. Petersburg Lonely Planet 2./1999 8 Parhaita LP:n kirjoja mitä olen käyttänyt. Kirjoittajan amerikkalainen näkökulma lukuisiin asioihin hieman häiritsee. Hyvät kartat.
Indonesia Lonely Planet 6./2000 8 Yli 1000-sivuisena melkoisen kookas ja painava opus. Jos aikoo matkustaa vain 1-2 Indonesian saarella, kannattaa harkita opasta joka keskittyy vain niihin eikä koko maahan. Pienestä epäselkeydestään huolimatta tällä kyllä pärjää oikein hyvin kunhan jaksaa kantaa mukana.
Cuba Lonely Planet 1./1997 8 Ihan ok, erittäin hyvät taustatiedot. Majoitus- ym. asiat sen sijaan vuonna 2000 olivat pitkälti jo vanhenneet ja kuten LP:n kirjoissa yleensä, käytännön tietoa on usein vähän hankala löytää.
Malesia Suomalainen Matkaopas 1./1993 7 Erittäin hyödyllinen suomalaisen matkaajan kumppani Thaimaahan. Erinomaisia karttoja ja hyviä vinkkejä, esim. Bangkokin bussisysteemin käyttöohje on lähes korvaamaton. Laajuudessa ja nippelitiedossa häviää reilusti kansainvälisten kustantajien teoksille.
Discovering Bolivia Hugo Boero Rojo 2./1994 7 Pieni, mutta ytimekäs johdatus Boliviaan. Tämä kannattaa lukaista ennen kuin lähtee matkaan, mutta mukana tästä ei ole hyötyä.
Nimi Kustantaja Painos/vuosi Arvosana Kommentti


Mika Perkiömäki - mikap@iki.fi
Last modified: Sat Jul 28 15:53:18 EEST 2001