« Winelands | Main | Tyhjennysharjoitus »

maaliskuu 16, 2008

Kesa!

Viimeinkin myrskytuulet ovat loppuneet ja tanaan oli ihka aito kunnon kesapaiva. Mukavan aurinkoista ja lamminta, mutta ei hiostavan kuumaa. Kelpasi Greenmarket Squaren terassikahvilassa Runo-korvikebrunssia nautiskella!

Pidin todella laiskan paivan, eika olokaan ole ollut ihan priima tanaan. Vahan vatsassa tuntuu oudolta koko ajan...ei se varsinaisesti ole kipea, muttei ihan kunnossakaan. Syotya sain ja ruoka pysyi sisalla, etta ehka ja toivottavasti taa on jotain ohimenevaa. Oon alun alkaenkin arvioinut, etta on n. 30 % mahku etta maha ei ole juoksukunnossa kun Two Oceans Marathon starttaa...onneksi tassa nyt on ainakin kuitenkin viela aikaa toipua.

Illansuussa kuljailin S&A Waterfrontilla, joka kuulemma on kaupungin toiseksi suosituin nahtavyys. Kylla siella vakea olikin. Long Street oli sunnuntai-aamupaivana ihanan rauhallinen kun siella lahes kaikki paikat olivat kiinni, mutta Waterfrontilla oli menoa sitten iltapaivalla senkin edesta. Se on semmoinen ajanviettoalue, jossa on paljon ravintoloita ja elavaa ulkoilmamusiikkia. Waterfrontilla poikkesin myos Robben Island -museoon. Sehan on saari, jossa Mandela ja kumppanit olivat vuosikymmenia vankina. Pikkuisen tekisi mieli joku paiva poiketa itse saarellekin...mutta enpa ole ihan varma jaksanko lahtea kuitenkaan. Enka myoskaan ole varma saako sinne muutaman paivan varoitusajalla lippuakaan (jarjestetylle retkelle varmaan ainakin paasisi).

Etela-Afrikassa on 28 prosentin tyottomyys ja 22 prosentilla on HIV/AIDS. Korkein tulokymmenys ansaitsee 200 kertaa enemman kuin alhaisin (n. 2000 vs. 10 euroa/kk). Kun tahan viela lisaa maan uskomattoman epareilun rotusortohistorian, niin eipa ihme etta maa on maailman johtava valtio rikostilastoissa. Kapkaupunki on kasittaakseni maan suurkaupungeista sielta turvallisimmasta paasta, mutta nakojaan taallakin pitaa jokaiseen vastaantulijaan suhtautua potentiaalisena ryostajana tai muuna sekopaana. Tanaankin yksi heebo alkoi ohikavellessaan aivan omia aikojaan haastaa riitaa, ei auttanut muu kuin totella Lepen neuvoa ja juosta karkuun. Muutenkin kaupungilla kavellessa vahan valia joku tulee pyytamaan audienssia...tyypit joista nakee kilometrin paahan ettei niilla voi olla mitaan meikalaista etaisestikaan kiinnostavaa asiaa. Tekee kylla olon muuten mielettoman mukavassa kaupungissa vahan epamukavaksi.

Posted by keem at 16.03.2008 19:55

Comments

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)