« Turismus Islantilainen | Main | Maalle »

heinäkuu 7, 2007

Gronlanti

Gronlannissa ei paasty internettiin ensinkaan, joten raportointia seuraa nyt kerralla koko viiden paivan keikasta. Raportin tarjoaakin talla kertaa Lepe:

"Just nyt Reykjavikissa himmeen islantilais-italialaisen pariskunnan himassa 101:ssa, Kraftwerk raikaa...

Ekaks lennettiin Oslon kautta Reykjavikiin, asuttiin viikonloppu sateenkaariperheen himassa, shoppailua ja feimit baarit. Goldie tulossa keikalle sopivasti 2 paivaa meidan lahdon jalkeen ja Mumilla oli vuoden ainoa Islannin keikka juuri kun lahdettiin kaymaan Gronlannissa. Retki kultaiseen kolmioon Thingvellir, Geysir ja Gullfoss. Naista ei viela varsinaisesti mennyt ns. kasi paahan mutta...

Sitten lento Nuukiin Gronlantiin - lento itsessaan oli kuin kallista BBC:n luontodokumenttia katsoisi ikkunasta... jaata, kalliota, merta. Nuuk on aivan ufo mesta: pienia varikkaita taloja puuttomilla kallioilla ja tosi rumia betonihirvityksia, ei puistoja (paitsi skedeparkki ;) eika juuri autoja tai oikeastaan jengiakaan, ei mainoksia tai oikeastaan paljon mitaan mita on tottunut kaupungeissa nakemaan. Hiukan surrealistinen tunnelma.

Oli ollut juuri palkkapaiva, jonka todella huomasi - kalliot ja talojen pihat oli taynna juopottelevaa jengia, eika siis mitaan pienta pikkusormi pystyssa nappailua vaan tayskannit paalla ja mellakka kuplimassa kaikilla. Asuttiin tanskalaisen insinoorin himassa.

Sitten lento Kangerlussuaqin kautta pohjoiseen Ilulissatiin. Disko Bay! Ei siella mitaan diskoa kylla ollut, tajuton setti jaavuoria ja -lohkareita kyllakin. Aika paljon turistoituneempi mesta kuin Nuuk, kaikkia jaatikko- ja koiravaljakkoretkia (tosin ei niita koira-asioita ymmarrettavasti nain kesalla) ja hyvaa ruokaa. Kaytiin laivalla 80 km pohjoiseen Eqin jaatikon reunalla kattomassa kun siita irtoili valtavalla rutinalla lohkareita mereen. Kuulosti lahinna ukkosen jylinalta. Sanoinkuvaamattomia maisemia.

Ilulissatissa kuului lahes taukoamaton valjakkokoirien hauke, niita on tuhansia ja nain kesalla ne kollottelee auringossa kallioilla ja tappelee lihanpaloista. Perusvarusteena pihassa kuin pihassa on puinen kelkka. Alkuviikosta Ilulissatiin oli eksynyt jaakarhun poikanen joka tietysti "itsepuolustukseksi" listittiin ja pistettiin laiturilla lihoiksi... karua touhua.

Taalta Reykjavikista matka jatkuu Skaftafellin kautta Seydisfjorduriin, mista Smyril Linen lautalla Farsaarten kautta Tanskaan. Worth every penny niinkun engelsmanni sanoo!"

Lopuksi Lepe viela haluaa muistuttaa, etta Gronlannissa oli valtaisasti hyttysia! Tule vasta elokuussa tai kayta hyttyshattua siis. Nuukissa tehty valasretkikin unohtui ylla mainita, mutta viisi tuntia chillailtiin merella ja nahtiin ainakin yksi lahtivalas seka vahan kauempaa ryhavalas ja ihan vieresta uiskenteleva hyljeparvi.

Kuva-albumikin on paivittynyt Gronlannin matskulla.

Posted by keem at 07.07.2007 02:15

Comments

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)