« Tongariro crossattu ja Raglanin surffeja ihmetelty | Main | Monta valokuvaa »

tammikuu 15, 2005

Pois Uudesta-Seelannista

Viimeinenkin yo Uudessa-Seelannissa on vietetty ja muut ovat jo Pariisin koneessa nauttimassa Malaysia Airlinesin antimista. Itse jain viela viettamaan aikaa toistaiseksi Kuala Lumpuriin. Mika valtava ero Uuden-Seelannin jalkeen! Heti lentokentalta pois lahtiessa aistin tutun, kuumankostean ilman aiheuttaman Kaakkois-Aasian tuoksun. Hiki virtaa ihan toiseen malliin kuin Seelannissa...

Viela en ole ehtinyt paljon muuta kuin yopya hostellissa. Lepe tuli kaymaan myos KL:n keskustassa, mutta epavirallisessa taksikyydissa istuessamme kavikin ilmi, etta matkaa keskustaan oli 75 kilomeria ja se kesti lahes tunnin. Joten jatkolennolle ehtiakseen meidan piti menna suoraan juna-asemalle, jotta Lepe ehti palata rautateitse lentokentalle ajoissa takaisin. Ehti se yhden kakunpalasen sentaan nauttia.

Illalla taalla pisti heti silmaan keskustan valtava liikenteen ja kaupankaynnin maara viela yhdentoista jalkeen illalla. Tropiikissa selkeasti kannattaa panostaa elamaan yon viileampina hetkina, sen verran paljon vakea Bukit Bintangin alueella oli liikkeella. Tavallaan tekisi vahan mieli vaan jaada tahan hyvalla paikalla olevaan, 10 euron ilmastoituun yksiooni laiskottelemaan viikoksi ja elamaan malesialaisilla herkkuruuilla, mutta toisaalta tekee kylla viela enemman mieli paasta liikkeelle nakemaan muutakin.

Taidan etsia tanaan bussin Penangiin ja mietin siella viela uudelleen laivamatkaa Sumatralle. Nayttaisi, etta Medanin alue ei ole juuri karsinyt maanjaristyksesta tai hyokyaallosta, mutta Pohjois-Sumatran alueen suurimpana kaupunkina siella nayttaisi myos olevan paljon pelastustoimintaa niille jotka tuhoalueilta ovat sinne paasseet siirtymaan. Turvalliselta paikalta se vaikuttaa, mutta pitaa viela miettia onko turistin lasnaolosta enemman haittaa vai hyotya paikallisille.

Posted by keem at 15.01.2005 03:11

Comments

Post a comment




Remember Me?

(you may use HTML tags for style)