« Mikrofoni | Main | Pyöräilyt pyöräilty, Lepekin perillä kiwi-maassa! »

joulukuu 13, 2004

Arthur Lydiard on poissa

Jarkyttava uutinen loisti tanaan New Zealand Heraldin etusivulla: Arthur Lydiard on kuollut. Lydiardhan on uusiseelantilainen juoksuvalmentaja, joka 1960-luvulla valmensi vallankumouksellisilla metodeillaan mm. Peter Snellin ja Murray Halbergin olympiavoittajiksi seka sittemmin toi menetelmansa Suomeenkin ja siten pohjusti meikalaisten 1970-luvun juoksumenestykset. 87-vuotias terasvaari on viikonloppuna kuollut sydankohtaukseen ollessaan puhekiertueella Texasissa.

Me herasimme tana aamuna teltassa Waipu Covesas, Uuden-Seelannin pohjoisosissa itarannikolta eli Tyynenmeren puolelta. Taivaskin tuntui itkevan Lydiardin poismenoa ja tama aamu oli ensimmainen kunnolla sateinen. Aloitimme paivan pyorailyt vasta puolen paivan jalkeen, sateen tauottua. Paiva on sateisuudesta huolimatta toistaiseksi lampimin, parikymmenta astetta. Eka etappi toi tanne Waipuun, jossa pysahdyimme lounaalle. Tanaan taitaa olla loysa paiva edessa, ehka pyorailemme patkan lisaa pohjoiseen ja leiriydymme taas meren aareen.

Perjantai, lauantai ja sunnuntai on tullut jo tandemia poljettua. Eka paiva oli loysa ja meni totutellessa tandemin saloihin. Lauantaina poljettiin sitten viisi tuntia ja n. 90 km, mika otti taalla erittain makisessa maastossa jo varsin koville. Sunnuntaina meni ehka vajaat 50 km. Yot on vietetty leirintaalueilla teltassa Parakaissa, Pakirissa ja Waipu Covessa. Viela muutama paiva pyorailya, raportoin lisaa kun paastaan takaisin Aucklandiin!

Posted by keem at 13.12.2004 03:50

Comments

Post a comment




Remember Me?